Het schietkraam van Assad en de geopolitiek

Ghota2
Het openlijk sadisme-met-de-glimlach waarmee de Syrische president Bashar al-Assad zijn eigen burgerbevolking liquideert, toont, zoals ik gisteren zei, wat het nut van een dierenpartij kan zijn: ons doen beseffen dat de ontdierlijkte mens een beest geworden is. Op een boogscheut van de hoofdstad Damascus (shoppende dames moeten daar het gedaver onder hun hoge hakken voelen) wordt de rebellenenclave Oost-Ghouta, waarin zowat 400.000 burgers zijn afgesloten van de buitenwereld, doorlopend gebombardeerd door het Syrische leger, onder meer met de gevreesde vatenbommen. Dat leger maakt geen enkel onderscheid tussen militaire en burgerlijke doelen: ook ziekenhuizen, hulpverleners en vluchtende mensen worden beschoten. Er wordt geen enkel hulpkonvooi met voedsel of medicijnen doorgelaten, de missie van Assad is duidelijk: een tactiek van de verschroeide aarde, een totale uitroeiing van dit opstandige nest, inclusief vrouwen en kinderen.

De onvoorwaardelijke steun van Iran en Rusland, dat hiermee zijn feitelijke hegemonie in de chaotische regio veilig stelt, is uiteraard de reden waarom Assad in zijn persoonlijk overlevingsproject geen strohalm in de weg wordt gelegd. Om nog maar te zwijgen van de vriendschapsbezoeken van Filip De Winter (VB). En ongetwijfeld zal pater Daniël Maes, de trouwste propagandist van het Assad-regime en een lieveling van donkerbruin Vlaanderen, wel een goede uitleg klaar hebben: allemaal gemanipuleerde beelden van de westerse leugenmedia!

Uiteindelijk teert Assad op angst, namelijk onze angst voor de Jihad, IS en Al Quaeda, het moslimfundamentalisme, en dat is ook de reden waarom Donald Trump hem laat begaan. In het objectieve bondgenootschap tussen het Syrische regime en de terreurbeweging zaten de rebellen hopeloos in de tang. Maar nu IS zo goed als opgeruimd is, moeten ook de rebellen zo snel mogelijk van de kaart geveegd, en dat mag veel burgerdoden kosten. In naam van de beschaving welteverstaan. De verontwaardiging van de Verenigde Naties getuigt van een pijnlijk-lachwekkende onmacht. In het pokerspel tussen Poetin, Trump, en nog een paar regionale potentaten zoals Assad, Erdogan en Netanyahu, doet moraal niet ter zake en is de “internationale gemeenschap” geen partij, Europa overigens ook niet.

Its all about oil, stupid
Vergis u echter niet: zonder twijfel is de echte inzet olie en grondstoffen, nog altijd. Syrië is belangrijk vanwege de geografische ligging tussen de olievelden in het oosten en het naar brandstof hongerende westen. Er lopen twee belangrijke olieroutes naar Europa: een vanaf Qatar en Saoedi-Arabië via Jordanië en Syrië, en een andere van Iran via zuidelijk Irak en Syrië. Daarnaast blijkt het zelf over aanzienlijke olie- en gasvoorraden te beschikken: de bewezen Syrische oliereserves zijn groter dan die van alle buurlanden behalve Irak, nog zo’n chaotische negorij.
Dat er voor onze dagelijkse portie benzine en diesel vrouwen en kinderen een vreselijke dood moeten sterven, verzoet misschien wat de pil van onze eigen luchtverontreiniging en de jaarlijkse balans aan fijnstofdoden,- zo zouden we cynisch kunnen stellen. Aartsbisschop Léonard zou dat immanente rechtvaardigheid genoemd hebben. Zolang er olie is, zullen er auto’s op olie rondrijden, weten ze bij Volkswagen, Audi en BMW. Kuchkuch. In afwachting is een minuut stilte (mét draaiende motor) gepast, als eerbetoon aan de Syrische burgerslachtoffers die vielen en nog zullen vallen.

Daarbij, kan ik het helpen dat de ontwikkelaars van de eerste auto, zo’n goeie honderd jaar geleden, na enige aarzeling niét voor elektrisch kozen maar voor de benzinemotor omdat die meer mannelijk vroem-vroem-geluid maakte? De vrouwen en kinderen van Oost-Ghouta zijn niet meer te redden, maar volgende keer koop ik een elektrische wagen, zo sus ik mijn geweten. Hallo Elon Musk??
En dan zijn we de Koerden nog vergeten: ook zij worden de pineut, zoals ik in juli 2015 al schreef. Hoe dapper, hoe rechtvaardig hun strijd ook: in het verdelen van de koek zullen zij eerder de koek zijn dan de tafelgasten. Klote is het allemaal, Syrië en omstreken zijn het toneel van de meest gore berekeningen die de homo sapiens kan voortbrengen. Ik zie niet in hoe u deze tekst en de foto kan liken, tenzij met een emoticon van de verontwaardiging. Doen, het lucht op. En hopen dat Poetin met een vingerknip zijn lakei toch even tot de orde roept om dat hulpkonvooi door te laten, al was het maar voor de schone schijn. Meer vrolijkheid zit er op deze winterdag niet in.

Vindt u deze column interessant, leerrijk, controversieel, of hebt u tenminste eens goed kunnen lachen? Dan is een donatie, hoe bescheiden ook, misschien een goed idee.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

20 reacties op Het schietkraam van Assad en de geopolitiek

 1. Eric zegt:

  Ik vraag me af waar Sanctorum het onderscheid vandaan haalt tussen enerzijds terroristen en anderzijds rebellen. Bij Rudi Vranckx? Of rechtstreeks bij oorlogshitser Verhofstadt? Zoals iedereen die de zaak ernstig bestudeerd heeft weet zijn alle opstandige groepen die in Syrië aan het werk geweest zijn (of nog zijn) islamitisch geïnspireerd en werden ze vooral vanuit Saoedi-Arabië gefinancierd. Het regime van Assad moest onder soennitische en Amerikaanse druk van de kaart geveegd worden, al had Syrië voor 2012 zowat het meest stabiele regime met een moderne, seculiere structuur en een goeddraaiende economie van het hele Midden-Oosten. Dat Assad zich niet zomaar door de internationale westerse coalitie à la Khadaffi zou laten afmaken stond in de sterren geschreven. Maar nog steeds zit ik te wachten op excuses vanwege Obama, Sarkozy en Hillary Clinton voor wat ze met hun neo-conservatieve agenda in Noord-Afrika en het M-O op gang gebracht hebben. Dat drietal zou wat mij betreft aan Assad uitgeleverd mogen worden. Ze hebben een duivels werk verricht.

 2. Eric zegt:

  En verder, mijnheer Sanctorum: het is ‘Al Qaida’ of ‘Al Qaeda’ en het is ‘Filip Dewinter’, niet ‘De Winter’.

 3. Marcus Vertommen zegt:

  Johan, ge zoudt toch elke dag uw pilleke moeten nemen!

 4. Koenraad zegt:

  Ieder zijn gedacht maar over deze gruwel deel ik de verontwaardiging van J.S. Hierbij vergeleken verzinken de scheefpoepers van Oxfam in het niets.

 5. Marc Schoeters zegt:

  Tjonge tjonge toch. Syrië. Daar kan een Gutmensch eens goed zijn kunstgebit op kapotbijten. De laatste jaren krijg ik ze allemaal in mijn klasje Nederlands – al die Syrische vluchtelingen. De Koerd die Allah verwenst. De vrouw die haar lusten niet wil begraven onder een hoofddoekje tegen het bloeden. De heaumeau met een fobie voor minaretten. De vrijdenker en kunstenaar die met heimwee terugdenkt aan zijn Syrisch moederland – toen dat land nog niet verworden was tot een speelbal voor islamitisch geweld en tot een slagveld van Amerikaanse en EU-belangen. Al deze Syrische cursisten van mij – hoe verscheiden ook – hebben één ding gemeen: ze hopen dat Assad stand houdt. For better or for worse. Want na Assad wacht Syrië hetzelfde lot als Libië, Somalië, Irak, Iran, Afghanistan en Sint-Jans-Molenbeek. Plaatsen waar vrijheidslievende mensen absoluut niet willen wonen. Het Syrische strijdtoneel vormt ook het brandpunt van de smerigste propaganda uit de wereldgeschiedenis. Laat u niet vangen door betraande kindergezichtjes en krijsende hoofddoekvrouwen. Dat zijn sluw gemonteerde beelden om de politiek correcte onderbuik van de westerse Gutmensch te beroeren. Met dat soort propaganda is ook het prachtland Joegoslavië kapotgemaakt. Met dank aan de cynische Clintons en hun broodheren. Ik ben eerder geneigd om mijn Syrische cursisten te geloven. Zij zijn geen plat beeldmateriaal – gemanipuleerd door de Vranckx’jes van de officiële westerse media. Zij zijn mensen van vlees en bloed – die tegen beter weten in hopen dat de idioot Assad in het zadel blijft. Na hem is het met Syrië afgelopen. Hoe dan ook – het Syrisch strijdtoneel is slecht nieuws voor de hele planeet. Voor u en mij. En voor uw kinderen of kleinkinderen. De situatie daar is perfect vergelijkbaar met die op de Balkan anno 1914 – net voor de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Deze planeet staat anno 2018 dicht – héél dicht – voor een nieuwe wereldoorlog. Die wordt dag na dag en uur na uur onvermijdelijker. Niemand wil de totale vernietiging. En toch staat die voor de deur. Syrië is geen kruitvat – maar een tikkende atoombom. Om het met Jim Morisson van The Doors te zeggen: Get your kicks before the whole shithole goes up in flames. En ik hoop echt dat iedereen die dit leest – vooral Gutmenschen die menen dat het “allemaal zo’n vaart niet zal lopen” – vanaf nu even slapeloze nachten doormaakt als mijn “islamofobe” Syrische cursisten. Niets op deze wereld is verwerpelijker dan politiek correcte idioten die de officiële propaganda slikken als een collaborerende moffenhoer het zaad van haar islamofiele nazimeesters.

  • Eric zegt:

   Het is erg dat Sanctorum zo diep gezakt is dat je op zijn website net dezelfde onzin leest als op de frontpagina’s van DM, DS, GvA en alle andere criminele verzinsels van ‘gekaufte journalisten’ (met dank aan wijlen Udo Ulfkotte)

  • Koenraad zegt:

   Over echte Syriërs heeft u gelijk. Ik heb een tijdje met een ingeburgerde Syrische samengewerkt. Afkomstig uit Aleppo, van Grieks-orthodoxe snit, allergisch aan hoofddoek, islam inclusief Assad. Haar drie kinderen droegen klassieke Europese voornamen (uit de opera-scène) al statement.
   Ook J.S. schrijft niets anders : inderdaad idioot Assad, een gematigde en gestudeerde moslim, ziet er lief uit, evenzo zijn gemalin, maar vergis u niet!
   Voor het overige is het één geopolitiek zootje, waarbij anti-IS Koerden omver gekegeld morgen worden soldaten uit NAVO-land Turkije… en die volgens de laatste berichten nu de kant van … Assad gekozen hebben.
   Ik ben niet de slimste strateeg van de klas, maar ‘Gutmenschlich’ ga ik toch niet licht over slachtpartijen (van welke kant ze komen) die weinig opbouwend perspectief genereren.
   De getraumatiseerde (Ghouta-)kinderen worden straks groot, fracties ervan kunnen dan heropnieuw, ginds en zo mogelijk hier, de cynische show verderzetten.

 6. Hans Becu zegt:

  Ik stel voor over dit conflict geen opiniestukken meer te schrijven, maar enkel het woord te geven aan zij die in de mate van het mogelijke factueel rapporteren. Alhoewel ik het met Marc
  Schoeters in die zin eens ben, dat het woord Islam als hoofdmotor van het conflict in alle analyses nooit valt. De oorlog in Joegoslavië werd ook nooit beschreven in de juiste termen. Het was geen ethnisch, maar een religieus conflict waarbij de Christelijke naties de Slovenen steunden, de Islamitische de moslims, en de orthodoxe Russen de Serviërs. Ook in dit conflict bleef.de rol van de Islam, (isbegovitch!) onderbelicht.

  • Eric zegt:

   Factueel zijn bijvoorbeeld de getuigenissen van pater Daniël Maes, door JS verkeerdelijk een lieveling van donkerbruin Vlaanderen genoemd. Daniël Maes heeft immers vooral de aandacht van linkse publicisten als Willy van Damme en van linkse websites als Novini, benevens de steun van kritische katholieken die het beu zijn dat de genocide tegen christenen in gans het Midden-Oosten door de politiek-correcte, vaak katholieke pers in het Westen systematisch wordt genegeerd.

   • hans BECU zegt:

    nu, ik heb dat boek van die Maes gelezen, en erg samenhangend-overtuigend vond ik het niet. Over de vervolging van Christenen wordt idd. te vaak gezwegen. Zoals ik onlangs in een artikel in Doorbraak las : de Moslims hebben duidelijk een beter PR bureau.

  • Eric zegt:

   Tegen het PR-bureau van de moslims valt inderdaad niet op te tornen. Dat Saoedisch bureau heeft 90% van de westerse journalisten en de meerderheid van de politici in de binnenzak. Die vormen dan samen de lokale (Europese) PR-onderafdeling van de hoofdzetel in Riyadh. Ze zijn vet betaald en weten hoe de waarheid te verhullen, te verdraaien, te omzwachtelen of te verzwijgen. Weinigen die het zien. Maar ooit zullen ze het aan den lijve ondervinden, en dan zal de ontnuchtering vreselijk zijn.

   • hans BECU zegt:

    ik weet niet of het zover gaat, dat lijkt me niet realistisch. Er is in vele kringen toch ook harde kritiek aan het adres van SA. Maar de Islam pétrole speelt, dat is duidelijk, samen met de ongelooflijke naïviteit en een totaal vervormd beoordelingsvermogen door multiculturalisme, cultuurrelativisme en oikofobie van velen ter linkerzijde. Bij de verheerlijking van communistische dictaturen speelde dit mechanisme ook, en de apologeten van toen zijn de Islam apologeten van vandaag. Maar ik denk zeker ook dat Wim Van Rooy gelijk heeft als hij westerse politici en intellectuelen een totaal gebrek aan kennis over de Islam verwijt, waardoor de wijd verbreide misvatting ontstaat die te zien als een variant van de andere monotheïstische godsdiensten, het Christendom en het Jodendom. Dat laatste lijkt me uiteindelijk de voornaamste factor. Want het blijft een feit : vervang in Moslimlanden via de democratie de seculiere dictator, dan krijg je niet méér democratie, maar integendeel een nog gruwelijker Moslimdicatuur. Algerije, Irak, Iran, Egypte, Turkije en ook Syrië. Wat niet wegneemt dat figuren zoals Al Sissi, die de Moslimbroeders stopte, Saddam Hoessein, De shah van Perzie en Assad onschuldige lieverdjes zijn die door ons vriendelijk moeten behandeld worden. Zeker Saddam en Assad zijn gewetenloze moordenaars. Het Westen kan dit dus niet oplossen, het is kiezen tussen de pest en de cholera. Dus : Europese grenzen dicht via de uitbouw van Frontex. Onszelf beschermen door het oprichten van een Europese defensie. En… wachten tot ze het daarginds zelf uitzoeken, of tot ze het eindelijk beu worden (wat in Europa uiteindelijk ook gebeurd is). Vervolgens : alternatieve en vooral kernenergie nu, zodat onze economie onafhankelijk wordt van de Arabische en Iraanse olie, en de geldstroom naar die landen opdroogt.

 7. marc de backer zegt:

  Het contrast met de immer goed geïnformeerde en verstandige Sanctorum kan niet groter zijn, met zijn politiek correcte stelling, die hij hier tracht te verkondigen zonder één enkel objectief argument.
  Door uit te gaan van valse,oncontroleerbare premissen kan men immers “bewijzen”wat men wil.
  Dat hij na zijn vertrek bij Het Vlaams Belang rancuneus was heb ik reeds verschillende malen kunnen vaststellen in zijn artikelen,maar dat het hem zo diep zat dat hij nu,als reactie, de politiek correcten napraat doet hem voor mij van zijn voetstuk vallen.
  Dit doet voor mij de deur dicht,foei Johan.
  Vriendelijke groeten.

 8. Gysels zegt:

  Ik begrijp de verontwaardiging van J.Sanctorum heel goed maar ik denk dat hij zich vergist in sommige punten. Deze oorlog gaat niet (meer) over olie, de VS zijn zelfvoorzienend inzake olie en Trump interesseert zich enkel nog voor wapendeals. Deze oorlog gaat volledig over de islam en wie de nieuwe Kalief van een Nieuw Groot Soenni Ottomanië (lees nieuw IS ) gaat worden. Assad weet dat, wanneer de werkelijke fhurer van IS aka Nieuw Ottomanië opstaat, nl. ene Erdogan dat zijn volk, de Shia, volledig zullen worden uitgemoord, er een uitroeiingsoorlog komt tegen de Koerden en Iran…en dan gaan we iets zien wat de wereld nooit of te nimmer heeft meegemaakt. De turken, aangesloten bij de NAVO gaan de hulp inroepen van het westen (het leger van Iran is tientallen keer sterker dan de Turkse flutsoldaten) en vermits het imbeciele westen altijd de kaart der soennieten hebben getrokken zal het westen mee in dit dodenmoeras worden getrokken! Het is altijd goed om eens naar het verleden te kijken..denk bvb aan Golfoorlog 1, volledig gevoerd om de superrijke sjeiks van Koeweit terug in het zadel te krijgen, waarna de Palestijnen in Koeweit werden afgemaakt of gedeporteerd door diezelfde sjeiks en tja…ander feit is dat Golfoorlog 1 volledig betaalt is door Europa en Japan, de VS heeft er zelfs nog winst uit gemaakt, afgezien van de dode soldaten maar daar malen VS politici nooit om! Wat we nu zien beste J.S. is het smerige duivelse gezicht van de ware Islam in innige samenwerking met het grote geld van de wapen-industrie die maar macht blijft cumuleren en de wereld naar de afgrond blijft duwen. Een voormalige VS president had daarvoor al zwaar gewaarschuwd maar niemand luisterde ! Deze oorlog gaat eveneens over een conflict over de breuk in de islam tussen soennieten en de sjiieten -strekking en wordt meedogenloos uitgevochten. Er is in het M.O. al een ongekende genocide op de christenen en andere niet-moslims uitgevoerd waar iedereen over zwijgt, de katholieke kerk helpt er zelfs aan mee door als volleerde lafaards te zwijgen en de Syrische studenten van de heer Marc Schoeters weten het inderdaad beter, het is Assad of de dood! En verder toch nog een belangrijke opmerking. De islam is verantwoordelijk voor iets meer dan 520 veroveringsoorlogen en ong. 270 miljoen doden… dit is de trieste werkelijkheid die we van lichtgewichten a la Arafatsjaal Vranckx nooit zullen vernemen. En over dode kinderen gesproken beste Johan Sanctorum, tijdens de door het westen uitgelokte oorlog tussen Irak en Iran stuurden beide partijen tienduizenden kinderen door de mijnenvelden waar ze massaal in stukken werden gereten…vergeten geschiedenis J.S. ? Oorlogen zijn smerig beste J. Sanctorum! En mss. nog iets ‘leuks’ , het enige islamitisch land waar de bevolking massaal op straat kwam om te betogen TEGEN de aanslag van 9/11/2001 was…inderdaad Iran ( dat een en ander al voelde aankomen) maar géén Vranckx te horen! Ondertussen liep debiel Bush en de rest van het Westen weer in de soenni-oorlogsval en startte Golfoorlog 2, en dit conflict is het uitvloeisel van dit alles…en de oorlogsindustrie blijft cashen!!!

 9. aghasee zegt:

  Waarheden kunnen al eens ongemakkelijk zijn.
  Meehuilen met de PC-wolven is dan het veiligste.
  https://sptnkne.ws/gNHu
  Hoe zou het nog zijn op ‘Temptation Island’?
  Vermits ik geen TV heb, blijf ik een beetje in het duister daaromtrent.

 10. Marc Schoeters zegt:

  Het eerste slachtoffer dat sneuvelt in een oorlog is de waarheid. Het is dus ook in het Syrische conflict zaak om zeer voorzichtig om te springen met “feiten” die ons door de betrokken partijen en hun mediakanalen worden voorgeschoteld. Wie weet bij een bomaanslag of een moordpartij zeker wie daarvoor verantwoordelijk is? Vranckx & co? Nee, die zitten in hun journalistenhotels en mogen alleen onder partijdige begeleiding even een kijkje daarbuiten nemen. Hoe dat in de praktijk werkt, heeft de Joegoslavische burgeroorlog ons getoond. Na een zware aanslag op een markt in het Bosnische Sarajevo – zogezegd door Servische milities – besloten de Amerikanen het Servische Belgrado te bombarderen. Resultaat: Servië verloor de oorlog, het prachtige Joegoslavische experiment was definitief kapot – en Europa kreeg op zijn grondgebied voor het eerst sinds de Ottomaanse heerschappij opnieuw twee officiële moslimstaten: Bosnië en Kosovo. Geen wonder dat in de hoofdstad van Kosovo een reuzengroot standbeeld van Bill Clinton prijkt. Pas sinds enkele jaren is onomstotelijk bewezen dat de Bosnische moslims zelf die aanslag op de markt in Sarajevo hebben gepleegd. In de hoop dat de Amerikanen als vergelding Servië zouden aanvallen. De ware toedracht over die aanslag werd en wordt angstvallig door de westerse media verzwegen. Joegoslavië moest kost wat kost kapot – en de Clintonregering wou absoluut de Saoedische vriendjes twee soennitische enclaves in Europa schenken. De kassa van de Clinton Foundation houdt sindsdien niet op met rinkelen. Inmiddels zijn Kosovo en Bosnië tot broeinesten van mohammedaans jihadisme verworden. En wordt Bosnië langzaam maar zeker ingepalmd door het chique onroerend goed van rijke Saoedi’s. Een Bosnische cursist van mij – van geboorte moslim maar dol op Belgisch bier – klaagt dat zijn land wordt uitverkocht aan het Saoedisch oliegespuis. Maar in de dure politiek correcte kutwijken van Antwerpen – Zuid, Cogels Osylei en Eilandje – zijn er nog altijd horden kaviaarlinkse idioten die er absoluut van overtuigd zijn dat in de Joegoslavische burgeroorlog de Serviërs de “slechterikken” waren en de Bosnische moslims de “goeien”. Ergens in hun schijthuis hangt misschien nog die gemanipuleerde propagandafoto van die “arme cellist” die cello speelt op de “puinen” van Sarajevo. En datzelfde politiek correcte schijtvolk laat zich nu – anno 2018 – in verband met de Syrische burgeroorlog inpakken door precies dezelfde propagandatechnieken van hun “kwaliteitsmedia” – gestuurd door precies dezelfde misdadige machten. Om deze niet te noemen: VSA en SA. Zijn dat uw bondgenoten – “linkse” idioten? Te triest voor woorden. En inmiddels staat de wereld op de rand van de afgrond – door het grote mohammedaanse schisma tussen soennieten en shiïeten. Gaan wij als Europeanen daar zelfvernietigend in mee? Ik hoop van niet. En ik hoop ook dat kynisch philosooph Johan Sanctorum zich voortaan onthoudt van sentimentele uitbarstingen en krokodillentranen bij beelden die ons door de officiële media worden ingelepeld. Laat dat gehuil maar over aan domme roosmutsjes. Een echt vrije filosoof anno 2018 is beter af zonder tv, zonder Fakebook en misschien zelfs zonder (gecensureerd) internet. Schopenhauer, Nietzsche en Camus hadden die vluchtige rommel ook niet nodig om precies de vinger op de pols van hun tijd te leggen.

  • Mr Montenegro zegt:

   Saoedische moskee in Brussel, legerkamp Bondsteel in Kosovo, Killary&Erdogan&ISIS in Syrië : olie en mahomed à gogo. Ik word warempel nog fan van die goeie ouwe centrales in Doel & Tihange.

 11. Jeroen zegt:

  Hoeveel burgerdoden rechtstreeks en onrechtstreeks heeft de VS en NAVO niet op hun geweten (om de economische boycotten nog niet mee te reken, en drones want niemand weet hoeveel slachtoffers die maken)? Libië kan ik nooit vergeten, dat was gewoon een executie van Khadaffi. Toen heb ik ook geleerd dat een no-fly zone, in tegenstelling wat het woord zegt, synoniem is voor een vrijgeleide om elk overheidsdoelwit te bombarderen. Nu staan ze te roepen over internationale verdragen, het oorlogsrecht. Israël, de VS, Turkije zijn allemaal illegaal in Syrië. Assad is een deel van zijn land en inkomsten kwijt, het leger heeft beperkte middelen en onrechtstreeks word je aangevallen door buitenlandse machten. Zou je op de duur ook geen middenvinger opsteken en zo weinig mogelijk risico nemen door alles te vernietiging? Ook de burger begrijp ik niet, ofwel vlucht je ofwel verzet je u tegen de bezetter, de terroristen. Of steunt de bevolking deze dan? Zou eerst iedereen die niet in Syrië moet zijn oprotten en stoppen met het bewapenen van terroristen? Het neerhalen van een Russisch gevechtsvliegtuig deed me terugdenken aan de Stinger raketten. De afschuwelijke daden van Assad stoppen de hypocrisie niet. De VS en Israël zijn bullebakken die om wraak roepen als het slachtoffer durft terug te slaan. Na Vietnam, waar de VS nog steeds betaald voor de gruwel die ze daar aangricht hebben, bombarderen ze hoofdzakelijk om het body bags te beperken want anders zou je de publieke opinie tegen krijgen. Maar dat bommen die miljoenen euro kosten, en met dure bommen mag je moorden want die maken geen burgerslachtoffers. Het is normaal dat een land als Syrië bomvaten en goedkope chemische wapens gebruikt. Het Westen doet steeds alsof oorlog iets nobel is, een partijtje Risk waar men elkaar pionnen en strategische doelen uitschakelt. Je zou denken dat wij na WOI en WOII beseffen hoe gruwelijk een echte grondoorlog is. Soms denk ik echt dat onze grote leiders denken ooit een oorlog tegen Rusland uit te vechten zonder hinder voor de burgers. Aantal doden = 0 terwijl iedereen elke dag rustig kan gaan werken. Een beetje realiteitsbesef kan geen kwaad, en dan zou men weten hoe de orde in Syrië kan herstellen.

  • Hans Becu zegt:

   Het enige criterium dat voor mij telt is hoe staten en culturen hun eigen burgers behandelen. Het is nergens perfect, maar in Amerika en Europa is Jef Gewoon er stukken beter aan toe zijn collega’s in driekwart van de wereld, en zeker in het MO en Afrika. Dat ongenuanceerd gescheld op Amerika en “het Westen” is nu al decennia lang bon ton bij de linkse intelligentia, die intussen stekeblind blijft voor de schandelijke wandaden van talloze Arabische en Afrikaanse leiders. Trump is een probleem, maar zijn pussy grabbing verzinkt in het niets met wat de gemiddelde potentaat aldaar zich ongestraft kan permitteren. U ziet, en dat is typisch voor de linksmens, geen gradatieverschillen meer. Enkel de splinter in het Amerikaanse oog, maar niet de balk bij de anderen.

Reacties zijn gesloten.