Assita Kanko: Afrikaanse geeft Vlaamse professor een lesje in Verlichtingsdenken

Afspraak2
Gisteren was het Werelddag tegen vrouwelijke verminking, en zoals gewoonlijk weten we dat pas ’s avonds als allerlei interessante personaliteiten daar hun mening over geven in de desbetreffende duidingsprogramma’s, geeuw. Doch halt, gisteren was dat in De Afspraak, een genoeglijk kabbelend programma dat doorgaans gevuld wordt met mensen die het allemaal onderling eens zijn, wel even anders.

Het was naar ik vermoed niet helemaal het opzet van presentator Bart Schols, maar een zekere Assita Kanko, afkomstig uit Burkina Faso en aldaar als vijfjarig meisje besneden, deelde een paar ferme verbale oorvegen uit. Het slachtoffer was de brave Rik Coolsaet, professor Internationale Betrekkingen, die omtrent terrorisme en jihadisme nog eens de gekende riedel afstak dat onze ongelukkige moslimjongeren uit kansarmoede naar de kalashnikov grijpen, dat ze naar de zijlijn van de samenleving worden geduwd”, en dat we zo een nieuwe generatie jihadisten aan het kweken zijn”. Allemaal onze fout.
Een duidelijk geïrriteerde Assita Kanko ging tegen deze Gutmenschtaal in. “Ik geloof niet in dat slachtofferdiscours. We moeten investeren in onderwijs, maar criminelen ook kordaat aanpakken en hen niet steeds weer laten lopen. We moeten onze Europese waarden en onze grondwet durven verdedigen. Wie hier woont heeft rechten én plichten. Wijs die jongeren daar consequent op, dat is goed voor hen, dan weten ze waaraan zich te houden.“

Schuldig verzuim
“Onze Europese waarden”. Eerlijk gezegd viel mijn mond open van verbazing dat een Afrikaanse vrouw ons die les moet lezen. Maar Coolsaet bleef doorgaan en wees nog eens naar de cijfers die tonen dat België achteraan bengelt inzake integratie, speciaal van Marokkanen. Natuurlijk is dat zo, maar de professor verwisselt oorzaak en gevolg. Er is te weinig houvast, teveel rekkelijkheid en straffeloosheid, er is de patriarchale cultuur waardoor Marokkaanse jongetjes vanaf hun zesde rotverwend worden en denken dat alles hen in de schoot geworpen wordt, en vooral: er is geen nadruk op de Europese leidcultuur die natuurlijk ook met taalrijkdom te maken heeft, in België een heikel punt, en Vlaanderen is op dat vlak zoals geweten ontwikkelingsgebied.

Professor Coolsaet is een levend bewijs van wat een andere spreker in deze zeldzaam zinnige aflevering, natuurkundige Robbert Dijkgraaf, naar voor bracht: de noodzaak aan creatief denken in de wetenschap, en het gebrek daaraan bij vele academici. Politieke correctheid en een gebrek aan intellectuele moed (ont)sieren nogal wat Vlaamse intelligentsia, maar in het geval van Coolsaet neigt het bijna naar schuldig verzuim en een hardnekkige vorm van bijziendheid die misschien ooit wel eens een sorry zal opleveren (“We waren te naief”) als het kalf echt verdronken is. Als die fameuze grondwet, waar Assita Kanko ons met de neus op duwt, bijvoorbeeld een sharia-tintje zal krijgen om de gediscrimineerde Marokkaanse medemens ter wille te zijn.
Vreselijk is het, dat soort sofismen en verdraaiingen, temeer omdat het tegen elke vorm van gezond verstand indruist. En een vrouw naar mijn hart is die Assita, feministe zonder schaamlippen maar met ballen aan haar lijf –excuus voor deze hyperbool- die erop wijst dat genitale verminking ook in België nog frequent voorkomt, dat de daders onder de radar blijven en dat het vervolgingsbeleid nul komma nul is. Je zag professor Coolsaet naar adem snakken in zijn multiculturele dikbuikigheid en iets verwards denken rond “eerbied voor culturele diversiteit”, gelukkig kwam het er niet uit.
Meteen kreeg ook TV-seksuologe Goedele Liekens lik op stuk toen die nog eens probeerde om het allemaal tot een “gebrek aan voorlichting” te reduceren. Nope, replikeerde Assita: ze weten heel goed waar ze mee bezig zijn en ze weten dat ze het zich kunnen permitteren”. Geen enkele uitschuiver gunt ze haar tafelgenoten, zo heb ik het graag.

Assita Kanko doet denken aan Ayaan Hirsi Ali, ook een Afrikaanse met een geschiedenis van genitale verminking, en net daardoor een atheïstisch feministe én radicale aanhangster van het Verlichtingsdenken. Dan denk je toch: waar zitten al die Marokkaanse en Turkse vrouwen en meisjes om eens hard op tafel te slaan?
Was ik nu Bart Schols geweest, dan had ik toch het gesprek beëindigd met de vraag aan Assita Kanko, hoe het voelt om levenslang genitaal verminkt te zijn en een stuk van je vrouwelijkheid te verliezen, terwijl springerige TV-presentatoren hun jongeheer laten amputeren “omdat ze zich niet goed voelen in hun lichaam”. Maar dat deed Bart dus niet, het was welletjes geweest, en hoe lager onze verwachtingen in TV-land, des te prettiger de verrassingen. Tot de volgende werelddag dan maar.

Vindt u deze column interessant, leerrijk, controversieel, of hebt u tenminste eens goed kunnen lachen? Dan is een donatie, hoe bescheiden ook, misschien een goed idee.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

27 reacties op Assita Kanko: Afrikaanse geeft Vlaamse professor een lesje in Verlichtingsdenken

 1. Roland De Pauw zegt:

  Tot wat absurde tolerantie en politieke lafheid kunnen leiden is duidelijk: de mislukking van de multiculturele samenleving. Waarom laten wij dat toe, zijn we zo naïef of is het gewoon domheid?
  Hoog tijd dat we culturele diversiteit niet verwarren met het aanvaarden van de afwijzing van onze wetten en normen. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

  • Paul Vanhoovels zegt:

   Ik ben dat gezannik over culturele diversiteit grondig beu.
   De multiconfessionele maatschappij en de integratie is grondig mislukt.
   Prof. Coolsaet weet niet waarover hij het heeft.
   De integratie is afhankelijk van de opvoeding. Grotendeels de verantwoordelijkheid van het onderwijs. Kan mijnheer de professor garanderen dat de “koffie met melk kinderen”
   gevrijwaard worden van racistische leerkrachten die vrijelijk punten kunnen toevoegen of aftrekken? Wij beschouwen onszelf als de democraten.
   Maar we leven wel in een samenleving die bestaat uit onkreukbaren en verdachten.
   En natuurlijk houden de onkreukbaren de touwtjes in handen. Zij staan paraat ten dienste van de elite. En de elite beloont hen daar voor.
   De kinderen; bruin of wit; merken dat wel.
   En dan staan wij verwonderd dat sommigen zich afkeren van onze geveinsde intigratie in een maatschappij die gestoeld is op ongelijkheid.
   Akkoord. Ze krijgen van thuis ook niet mee wat ze nodig hebben.
   Van kamelendrijvers maakt men op een paar jaar geen opvoeders.
   Maar onze maatschappij zal nog veel “outlaws” kweken.
   We maken wetten die we zelf niet naleven.
   Denk je soms dat kinderen oerdom zijn en blijven? Het is niet omdat wij dom zijn dat we hetzelfde mogen veronderstellen of verwachten van de aankomende generaties.
   We kweken dus nieuwe mensen waar we nog veel miserie gaan mee beleven.
   En al die godsdienstige indoctrineerders zullen natuurlijk weer hun onschuld bewijzen door hun handen bijtijds te wassen en blijvend hun betrokkenheid af te wenden als het fout loopt. Terwijl ook bij hen het gif niet in hun handen zit maar onder hun schedel. Maar met God en Allah op de schouders weten ze wel alles beter.
   De mens op aarde behandelen als mens staat niet in hun agenda.
   Het heeft er nooit in gestaan en zal steeds er uit geweerd worden.
   De jeugd is onschuldig. Maar een geweten breken wij; volwassenen; wel af.
   Onze nakomelingen mogen niet beter zijn dan wij nu zijn.
   Want dan zijn ze niet gekomen tot de “rijpdom” van volwassenheid.
   Onze taak is gelimiteerd tot het harden van kleine onschuldigen.
   Een aanpassing dus aan oneerlijkheid en meedraaien zoals het moet zijn.
   De mooie woorden van prof. Coolsaet zijn een cultureel rond de pot draaien.
   Maar erg is het wel dat een vrouw die uit de brousse ontsnapt is meer eerlijkheid met zich meedraagt dan wij; Westerlingen; nog kunnen opbrengen.

 2. ik kan de VRT- video van De Afspraak van 6/2 niet openen ( “er loopt iets mis, excuseer voor het ongemak”). Ligt het aan mijn PC of heeft de VRT reeds gecensureerd ???

  • Paul Vanhoovels zegt:

   Het zou kunnen en het zou mij trouwens niet verwonderen mocht het zo zijn.
   Het is mogelijk niet gelopen zoals ze verwacht hebben
   Bij zeveren over “multicul'” zijn eerlijke mensen overbodig.

 3. Hans Becu zegt:

  Verbijsterend. Je moet eens nagaan wat Coolsaet pakweg een paar jaar geleden over het Moslim terrorisme zei. Allemaal niet zo erg. En Liekens is een opportunistische politiek correcte trut die nog altijd denkt dat ze grensverleggend progressief is omdat ze het woord “penis” durft uitspreken, waarmee ze bewijst dat ze zich “bevrijd” heeft van de nonnen. Maar ondertussen over de Islam geen kwaad woord. Meer van die verlichte negerinnen op de Vrt, godverdomme. Ik hoop dat ze ze niet buiten pesten zoals Ayaan Hirsi Ali.

  • Paul Vanhoovels zegt:

   Geen verdere commentaar Hans. Feitelijk hebben we hier dezelfde zienswijze.
   Liekens moet niet verder zagen. De vrouwen zijn geëmancipeerd.
   Als de nood te hoog wordt moeten ze hun beentjes maar open doen en er staan er twintig in de rij om een hogere dunk van zichzelf te krijgen.
   Dat is de realiteit. Liekens probeert dit te verpakken in romantiek.
   Een vrouw die weigert moet het de volgende keer zelf vragen! Dixit : Liekens!
   Ik heb verdomd weer de verkeerde vrouw op het lijf gelopen!
   De gepropagandeerde gelijkheid door Liekens is gewoon het aanpassen van het warmbloedig wezen dat van zijn zaad af wil aan de kille behoeften van de vrouw.
   Tenzij ze begint te dromen van een neger met zijn biet en als haar man dan in die droom niet presteert dan gaat ze korte tijd later wel op studiereis.
   Zogezegd uit rancune van een onbegrepen wezen.
   Sinds de vrouwen zelfs voor hun inkomen kunnen zorgen hebben velen dus geen vent meer nodig. Voor kinderen gaan ze naar de spermabank en voor hun droomwereld om te zetten in waarheid nemen ze liever een tijdelijke goede occasie; de laatste tijd meer en meer een brousse-mongool. Dat verlost hen van een gewetenskwestie. Met een neger trouw je toch niet zeker! Weg dus multiculturele diversiteit waar onze gezagsdragers te pas en te onpas over pamperen.
   Bovendien is die blanke vent toch maar een zeurend wezen dat gewend is zijn voeten onder de tafel te steken en alles op te schrokken dat binnen handbereik ligt.
   En hij loopt dan toch maar in de weg als ze begint te dromen.
   Geen gezeik meer dus is haar motto. Ze heeft haar eigen wapens in de hand.
   En wat ontbreekt is verkrijgbaar in de apotheek.
   Onze homo met zijn wit petje op mag nog kankeren over zijn overladen druiventak maar de sukkelaar heeft niks meer te zeggen.

 4. Christel Van den Maegdenbergh zegt:

  Een ferme madame, inderdaad. Het was haar moeder, die haar meesleurde naar een groezelig hutje naast de markt, waar er nog drie of vier kleine meisjes bloedend lagen te schreeuwen. Ze was amper vijf. En deze traumatische gebeurtenis heeft niet alleen haar vrouwelijkheid maar ook haar zorgeloze jeugd afgepakt. En het heeft ook voorgoed haar houding en visie tegenover de wereld veranderd. Maar haar vader gaf haar boeken van Rousseau en Simone de Beauvoir. Sindsdien werd ze zich bewust van de individuele zelfontplooiing en de bevrijding. Zo zie je weer welk effect boeken kunnen hebben op het zelfbewustzijn van een (sterke) vrouw.
  https://tinnekebeeckman.com/2014/03/10/over-vrijheid-en-liefde-assita-kanko-in-antwerpen/

 5. Ines zegt:

  Die vrouw is duidelijk getraumatiseerd door die verminking en ratelt heel de tijd maar door. Begrijpelijk, maar een politiek talent is nog wat anders. En dan nog: wat kan haar partijtje nu inbrengen tegen een praktijk die op wereldniveau moet aangepakt worden. Jammer maar deze one issue-excuustruzen zijn meestal getypecast en ratelen op tv over hun thema is meestal hun enige verdienste. De overheid moet medisch en schoolpersoneel gewoon wetteliijk verplichten om elk geval of vermoeden van genitale verminking te melden en daarna de ouders keihard vervolgen. Wat Turkse/Marokkaanse dames hiermee moeten doen, ontgaat mij even. Die praktijk zijn, buiten ruraal Egypte, een zwart-afrikaanse problematiek.

  • Miel zegt:

   Als ik niet luister, heb ik het niet gehoord, weet ik er niets van, kunnen ze mij niets maken..

  • hans BECU zegt:

   Dat dat niet gebeurt, of veel te weinig, is net het perverse gevolg van dat onzalig cultuurrelativisme dat onze samenleving beheerst, en ons belemmert op te treden tegen geïmporteerde gewoontes en tradities die voor ons onaanvaardbaar zijn. Coolsaet deed weer erg zijn best, en ook Liekens moest weer mordicus de Islam uit de wind zetten, wat op zich correct is, maar waarbij men zich toch zou moeten afvragen hoe het komt dat in Islamitische landen waar de godsdienst van de vrede heerst er tegen dergelijke barbarij niet wordt opgetreden. Misogynie, sorry. ,

 6. Ines zegt:

  die praktijken*

 7. Pingback: De sossenprof Coolsaet gaat af als een gieter | Nageltjes

 8. Eric zegt:

  Met alle sympathie voor mevrouw Kanko, maar een vergelijking met Ayaan Hirsi Ali -zoals Sanctorum die maakt – kan ze niet doorstaan. Ik heb Kanko nog nooit tegen de islam an sich op een rationele en deskundige wijze weten tekeer gaan, iets wat Hirsi Ali met veel verve deed. Hirsi Ali durfde een film maken waarin het verband tussen de profeet, zijn heilige boek en vrouwenmishandeling duidelijk aan de kaak werd gesteld, iets wat haar voldoende doodsbedreigingen en de haat van gans politiek-correct Nederland opbracht. Ik zie Kanko dit Hirsi Ali niet nadoen. Bovendien is Kanko lid van dezelfde partij als Alain Destexhe die enkele dagen geleden in Le Figaro uit de doeken deed dat België het tweede belangrijkste immigratieland van Europa is waar na Zweden de moslimpopulatie het snelst groeit (Op 10 jaar tijd zijn er 1 miljoen immigranten bijgekomen, een cijfer dat voor de Belgische bevolking verzwegen wordt). Omwille van zijn kritische immigratiestandpunten en enkele controversiële uitlatingen over de ramadan en de Maghrebijnse gemeenschap kan Destexhe in Elsene niet meer voor MR opkomen. MR een moslimpartij zoals de meeste andere? Je kan er geredelijk vanuit gaan. Indien Kanko ballen had, zoals Sanctorum beweert, zou ze het in haar eigen Elsene voor MR-collega en paria Destexhe opnemen, maar dat doet ze niet. Een zwarte vrouw die het voor een verontruste blanke man opneemt (zoals Hirsi Ali het soms voor de bedreigde en vervolgde Wilders opnam), het zou eens wat anders zijn, maar als echte democraat kan je daarover alleen maar dromen.

  • Christel Van den Maegdenbergh zegt:

   Misschien omdat Ayaan Hirsi Ali zelf opgegroeid is in de islamitische cultuur, ze dus wel uit eigen ervaringen kon putten, Assita Kanko daarentegen niet. Kanko strijdt op een andere manier tegen vrouwenonderdrukking. Ze gaat taboes niet uit de weg, in haar boek ‘de tweede helft’ passeren naast genitale verminking, ook nog polygamie, eremoorden, kindhuwelijken, geweldpleging binnen het huwelijk, gendercide (systematisch vermoorden van meisjes), verbod op onderwijs voor meisjes…etc. Thema’s die ook niet van de poes zijn.

   • Paul Vanhoovels zegt:

    Natuurlijk! Die baardmannetjes voelen zichzelf zoveel nietsnut dat ze uit schrik de vrouwen alles proberen af te nemen wat hen plezier aan het leven kan bezorgen.
    En juist daarom verplichten ze zelfs hun lijfeigenen om een nikab over hun ogen te trekken. Wat is er tenslotte het mooiste en meest sprekende aan een vrouw?
    Borsten? Bipsen? Dan kan je beter terecht bij een koe.
    Maar ogen kunnen tintelen van liefde. Daarom moeten ze verstoken blijven in de duisternis. En die paar slavinnen die pronken met hun hoofddeksel; zogezegd uit respect voor Allah; mogen ze direct terug naar hun zandbak sturen. Ze zullen hier nooit gedijen.
    De slavernij is hier afgeschaft. Dat is onze cultuur. Het wordt hoog tijd dat er hier gezegd wordt hoe wij, de meerderheid dus; het zien. Geen wil tot integratie?
    Terug met hun kamelendrijver naar het Stenen Tijdperk dan!
    Van mij moeten ze niet rekenen op enig begrip.

   • Eric zegt:

    Ik ben ook niet opgegroeid in een islamitische cultuur (gelukkig maar), maar door te lezen, mijn ogen open te houden, kritisch na te denken en te begrijpen weet ik wat de islam betekent, waarvoor deze sadistische ideologie staat. Kanko zou dat eveneens kunnen doen, maar ze doet het niet of veel te weinig. En alle thema’s die u opsomt zijn in min of meerdere (meestal in ‘meerdere’) mate aan de islam en de islamisering gelinkt. Europa had nauwelijks over die thema’s gehoord voordat de criminele politici uit het verleden (en heden) beslisten om dit continent via massa-immigratie te ‘multiculturaliseren’, wat niets anders dan ‘islamiseren’, ‘barbariseren’ of ‘kapotmaken’ betekent.

   • Christel Van den Maegdenbergh zegt:

    Ik denk niet dat de mannen van de Samburu stam in Kenia de Koran hebben gelezen en toch hebben ze vrouwonvriendelijke tradities. http://interactief.vrtnws.be/longreads/landzonderman/losuk4/
    In China worden vanwege het éénkindbeleid heel wat pasgeboren meisjes vermoord en in India idem, omdat ze voor ouders als een sociale en financiële last worden beschouwd (bruidsschat). En daar gebeuren ook al massa’s groepsverkrachtingen.
    Al ben ik evenmin gelukkig met de massale instroom van laagopgeleide/analfabete moslimmannen. Wat kunnen we met hen aanvangen? Hier sneuvelen sowieso heel wat jobs door de digitalisering en automatisering. Dan zijn ze dus aangewezen op een leefloon. Hoogopgeleide vrouwen, die vluchten voor misogyne culturen, daarentegen vullen hier het tekort aan het personeel aan. Zo hebben we op mijn werk lieve, intelligente collega’s uit Iran en Armenië…ze passen zich heel goed aan en spreken vlot Nederlands.

   • Eric zegt:

    Mevr. Van den Maegdenbergh, u mist een punt. De islam is géén ideologie van één kleine stam die ergens in Afrika vrouwen onderdrukt, ze is in de wereld het tweede meest beleden geloof, waarvan de stichter een pedofiel, vrouwenverkrachter, oorlogsvoerder, rover en onverdraagzaam tiran was. De ziekelijke gedachten van deze profeet worden heden over de ganse wereld verspreid. In Engeland en Canada werden reeds delen van de shariawetgeving volgens dewelke vrouwen gediscrimineerd worden (een vrouw heeft de helft van de erfenisrechten van de man, ze mag verstoten worden, wanneer ze verkracht wordt moet ze minstens vier getuigenverklaringen in haar voordeel aanvoeren etc.) geïmplementeerd. De islam is een ideologie die in grote delen van de wereld vrouwenonderdrukking heeft geïnstitutionaliseerd. Ik begrijp dus ook niet waarom juist vrouwen als Ines en u die islam altijd maar uit de wind trachten te zetten. Er is geen enkele reden toe en toch doen jullie het. Obsessief, masochistisch, blind.

   • Christel Van den Maegdenbergh zegt:

    Mr. Janssens, u hebt mijn tekst verkeerd begrepen, vrees ik. Ik wilde aantonen dat naast de islam ook nog andere patriarchale of althans vrouwonvriendelijke culturen in de wereld bestaan. Dat is wat Assita Kanko ook in haar boek tracht te vertellen. Ik ken vrouwen van hier die een tijdje in India gewoond hebben. Ook ze kregen te maken met Indische mannen die letterlijk op hen neerkeken. Een van hen werd zelfs door die mannen aangerand.
    Ik ontken niet dat er problemen zijn met moslims, die de shariawetgeving boven onze wetten zetten. Ik tracht helemaal niet de islam uit de wind te zetten. Ik vrees dat u degene bent, die geobsedeerd bent door de islam, altijd begint u daarover en reduceert u alles tot de islam.

   • Eric zegt:

    Ik denk niet dat vrouwen in de toekomst in West-Europa last zullen hebben van het vrouwbeeld dat door de Bhagavad gita of de Mahabharata uitgedragen wordt. Ook in een land als Indië is verkrachting onwettig hoewel het natuurlijk in de overbevolkte gebieden daar geregeld voorkomt. Waar ik in Indië geweest ben kwamen echter bijna geen verkrachtingen voor, de islam stond er uitermate zwak, het was er veeleer gechristianiseerd en geëuropeaniseerd. Vrouwen daar, en vooral Europese vrouwen, worden er als koninginnen behandeld, ik heb zo’n vrouwen gekend.
    Maar ik vrees dat het geen zin heeft hierover verder te discussiëren. Men kan het nazisme verdedigen door erop te wijzen dat er ook stammen in het gebergte van Ethiopië te vinden zijn met antisemitische trekken. Wat kan ik dan nog zeggen? Het steeds weer afleiden van de hoofdproblematiek door op kleinigheden te wijzen is een truc die procedure-advocaten als Sven Mary zeer goed onder de knie hebben. Het wegredeneren van de olifant in de kamer is iets dat trouwens zeer veel mensen in West-Europa via de media aangeleerd hebben gekregen, wat hen overigens al zeer zuur opgebroken is maar dat hoogtij blijft vieren. Ik hoop dat u de tijd niet zal moeten meemaken wanneer de moslimpopulatie in onze landen tot 20 of 25% is aangegroeid en dat haar gedachtegoed tot in de kern van ons wettenstelsel zal doorgedrongen zijn. En zo er geen verlichte vrouwen als Hirsi Ali, Wafa Sultan, Brigitte Gabriel en tal van andere onbekenden bestonden, die er als ervaringsdeskundigen in geslaagd zijn te begrijpen waarover het gaat, zou ikzelf moeilijk aan een negatief vrouwbeeld kunnen ontsnappen. Één ding weet ik: dat vrouwen de kracht van het negatief denken in grote mate moeten missen. De pessimist Schopenhauer was zijn ganse leven vrijgezel. Pas toen hij met zijn pessimistische filosofie beroemd werd werd hij voor de vrouwen in zijn omgeving interessant. Dat kan u nalezen in de prachtige biografie die Rudiger Safranski over de Duitse filosoof schreef. Hieraan heb ik niks meer toe te voegen.

   • Christel Van den Maegdenbergh zegt:

    Wees gerust, ik ben me wel bewust van de groeiende moslimpopulatie in onze steden en de problemen die ermee gepaard zijn. En ik hoef heus geen biografie over een pessimistische filosoof te lezen, ik heb er een in mijn leven. Levensecht. Gelukkig houdt hij wel van vrouwen en heeft hij veel gevoel voor humor. Zo zette hij laatst een schaal met negerinnentetten voor mij klaar en keken we samen naar een dvd van Monthy Python. Lekker politiek incorrect. En zo heb ik hem graag 🙂

 9. Gysels zegt:

  Eventjes wat hadith’s over dit onderwerp dat zogezegd niet-islamitisch zou zijn.

  “Muslim (349) narrated that ‘Aa’ishah (may Allaah be pleased with her) said: The Messenger of Allaah (peace and blessings of Allaah be upon him) said: “When a man sits between the four parts (arms and legs of his wife) and the two circumcised parts meet, then ghusl (ritual bath) is obligatory.”
  “Abu Dawood (5271) narrated from Umm ‘Atiyyah al-Ansaariyyah that a woman used to do circumcisions in Madeenah and the Prophet (peace and blessings of Allaah be upon him) said to her: “Do not go to the extreme in cutting; that is better for the woman and more liked by the husband.”
  “The hadeeth narrated by al-Bukhaari (5889) and Muslim (257) from Abu Hurayrah (may Allaah be pleased with him), that the Prophet (peace and blessings of Allaah be upon him) said: “The fitrah is five things – or five things are part of the fitrah – circumcision, shaving the pubes, cutting the nails, plucking the armpit hairs, and trimming the moustache.”

  En hiermee is de stelling van Ines naar de prullenmand verwezen, FGM hoort wel degelijk bij de Islam. Enkel met het afscheren van de moustache kan ik mij vinden. 🙂

  • Ines zegt:

   Beste,
   voor mijzelf – en ook warm aanbevolen voor u – hanteer ik de leidraad om over complexe kennisgebieden waarin ik geen expertise heb, geen meningen wereldkundig te maken.

   • Eric zegt:

    Dat u niks van het verschijnsel ‘Islam’ begrijpt is iedereen die uw reacties leest al lang duidelijk, u moet dat feit niet nog eens op vals-bescheiden wijze willen benadrukken. Gelieve echter wel voor uzelf te spreken, er zijn hier genoeg mensen wiens gezonde verstand nog niet door allerlei zogenaamde experten in de prak is gebazeld.

   • Gysels zegt:

    Ik heb, in tegenstelling tot u, wel degelijk de Bijbel, Koran en deels de Talmoed gelezen en ook in mijn bezit maar soit…wat baten kaars en bril! Verder is FMG inderdaad een deels cultureel gegeven maar het is toch een feit dat de Islam gretig is om vrouwonvriendelijke gebruiken met graagte over te nemen. Ook raar is dat juist vrouwen die zogezegd voor andere vrouwen opkomen immer maar voor de meest wrede, misogyne en patriarchale ideologie/religie opkomen , waar is het echte feminisme gebleven?

 10. Hans Becu zegt:

  Eric. Zeer juist.

Reacties zijn gesloten.