Transgenderspektakel: het wordt drummen straks aan de Medialaan

BO2
Komt dat zien, komt dat zien, piekcijfers op VTM vanavond: journalist Boudewijn Van Spilbeeck heeft zich de voorbije zes maand getransformeerd tot vrouw genaamd Bo, en dat wordt uitgebreid uit de doeken gedaan in een reportage, afstemmen (héhé, wat klinkt dat woord prehistorisch) om 21u40.
En voor u denkt dat het om een ludieke krachttoer gaat à la Tom Waes, of een ingenieuze goocheltruc Uri Geller achterna, in de strijd om de kijkcijfers: Bo(udewijn) is dus echt een vrouw geworden, krijgt verdere hormonentherapie en zal nog een paar keer onder het mes moeten, kwestie van de juiste gaatjes en uitsteeksels op niveau te krijgen. Simpel is het niet, de natuur bij de neus nemen, maar het resultaat moet toch redelijk meevallen, al gaat het uiteindelijk om een ouwe knar met al veel kilometers waar ik toch nooit zou mee rijden.

Boudewijn/Bo heeft ook een open brief geschreven, waarin wordt uitgelegd hoe hij/zij (dit wordt grammaticaal vermoeiend), na dertig jaar huwelijk en een aantal contacten met beroemde transgenders, toch maar voor de grote transformatie ging. Kijkend Vlaanderen juicht. Een zeurpiet zoals ik die zich afvraagt: hoe moet zo’n vrouw zich voelen wanneer de man van haar leven, met wie ze twee kinderen heeft, beslist om zijn pronkstuk te laten amputeren en te vervangen door een flamoes zoals zij er al een heeft? Inderdaad: begrijpend. Een vrouw is één grote oefening in begrijpend lezen, zoals gisteren al bleek in het stukje rond Elke Sleurs. Hooguit wat gebef zit er nog in, leuk is anders, het is zelfs klote (!) maar Boudewijn/Bo, die trouwens al een kwarteeuw in vrouwenkledij rondliep lezen we nu, heeft heel VTM en Medialaan (de overkoepelende groep met zenders als Q2, Vitaya, CAZ, plus een papieren poot met Het Laatste Nieuws, De Morgen, De Tijd, Humo, Story, Dag Allemaal...) achter zich.
Soit, vanaf nu laat ik de Boudewijn vallen en erken met u dat dit een privé-zaak is van het gezin Van Spilbeeck, en dat mannen die zich ongelukkig voelen in een mannenlijf daar iets mogen aan doen, zelfs op kosten van de ziekteverzekering, neen, krenterig zijn we niet.

Ware het niet juist van die opgepepte heisa waar Bo zich volop instort, en het feit dat die transformatie net géén privézaak is maar een uitgemolken media-evenement. De reportage die u aangeboden wordt is nog maar een begin van een lange reeks levensverhalen rond de feminisering van Boudewijn, die zonder twijfel ook zullen passeren langs de bevriende kanalen als Goed Gevoel en Dag Allemaal. Marketinggewijs een topper.
De Tijd zei u? Ja, neen, verwacht dus van Kaaiman alias Koen Meulenaere géén ironisch stukje over dit onderwerp, gezien de commerciële band met VTM. Van Spilbeeck maakt het idee van de BV als publiek domein helemaal waar: het “recht op privacy” geldt natuurlijk niet voor mensen die het BV-statuut bezitten en hun intimiteit professioneel uitsmeren op het kleine scherm. Showtime. Ze zijn bezit van de lezende en kijkende consument, die verder via de sociale media commentariëert en de meme viraal verspreidt.

De seksuele transformatie van B. is een vooraf doorgesproken stunt, sorry, ik aarzel niet het woord te gebruiken, waarbij vooral VTM, en in bijorde ook de kranten en de boekskens van de groep, een claim kunnen leggen op dit lichaam. Wat in principe geen mediazaak is, wordt dat natuurlijk net wél dankzij de Barnumreclame van die media rond “hun” transgender”, als een soort kijkstuk en circusact. Hij/zij is contractueel hun eigendom, het is een subtiele vorm van half-vrijwillige slavernij die van het TV-gezicht een soapfiguur maakt, waarvan elk privé-detail een reportage kan opleveren, en dus een potentiële kijkcijferbom.
Soit, de geboorte van Venus uit een 59-jarige nieuwslezer in een TV-bak, het kan een mooi postmodern spektakel opleveren, we moeten niet zo negatief doen. Na de pianostunt van Thomas Van der Veken moest VTM wel met iets groots uit de kast komen. Het wordt drummen aan de Medialaan, ik ga me al een plaatsje uitzoeken. U kijkt toch ook?

 

Vindt u deze column interessant, leerrijk, controversieel, of hebt u tenminste eens goed kunnen lachen? Dan is een donatie, hoe bescheiden ook, misschien een goed idee.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

37 reacties op Transgenderspektakel: het wordt drummen straks aan de Medialaan

 1. Gysels zegt:

  Ik neem best aan dat iemand zich niet in het juiste lichaam geboren kan voelen, probleem is of dit een psychische aandoening is of dat dit echt zo kan zijn, daar spreek ik mij niet over uit. Verder vraag ik mij wel af wat de maatschappelijke meerwaarde is of iemand zich laat ombouwen of niet. Biologisch is en blijft Bo(udewijn) gewoon een man met xy chromosomen en behoudt zij/hij alle gezondheidsrisico’s die eigen aan mannen zijn, er komen er zelfs nog wat bij aangezien het verhogen van het oestrogeen en het verlagen van het testosteron. De show die VTM gaat maken rond deze transformatie maakt mij eerder misselijk en toont eerder de imbeciliteit van wat we tegenwoordig ‘ingelepeld’ krijgen…zolang het afwijkt van de norm is het goed en maakt J.Sanctorum hier inderdaad een belangrijk punt. Bo(oudewijn) moet echter wel beseffen dat het aantal zelfmoorden bij transgenders vele malen hoger ligt dan bij ‘gewone’ mensen en zij/hij zou beter gewoon de job bij VTM moeten doen waar zij/hij voor betaald wordt, flamoes or not. De tegenwoordige postmodernistische hype rond gender doet mij allang denken aan het beleg van Constantinopel, toen de barbaren aan de poorten stonden waren de senatoren aan het debatteren over onbenullige zaken als ‘hoeveel engelen kunnen er op de punt van een naald’ of ‘het geslacht der engelen’ . Constantinopel werd overrompeld omdat de politici zich eerder bezig hielden met voor het volk ‘onbelangrijke zaken’ zonder maatschappelijke meerwaarde. Andere grote rijken zoals het Romeinse rijk vervielen ook aan de verloedering der geesten…de vrouwelijke mannenbeelden zijn de nog stille getuigen of, om het eens met Douglas Murray te zeggen, ‘The strange death of Europe’ zit eraan te komen. Toch wens ik Bo een heel gelukkig leven toe, eender welk gender zij/hij of is het onzijdig, heeft.

  • aghasee zegt:

   Inderdaad, dat een persoon in het ‘verkeerde’ lichaam zit, komt voor. De wetenschap is daar duidelijk over. Dat het uitzonderingen zijn moge ook duidelijk wezen. Elkeen die in dergelijke situatie zit moet maar bekijken hoe hij/zij daarmee omgaat. Daar hoeft de buitenwereld zich niet mee te bemoeien. Dat Boudewijn samen met VTM daar een kijkcijferbom wenst van te maken, daar zal hij wel zijn redenen voor hebben.
   Het begint scheef te lopen als die uitzonderingen tot norm worden verheven.
   Het begint misdadig te worden als kleine kinderen gehersenspoeld worden:

  • Greta zegt:

   Sinds de DSM V (Diagnostic Statistic Manuel Mental disorders) is de term genderdysforie opgenomen.
   Volgens onderzoeken neurobioloog Dick Swaab ziet een bepaald hersengebied bij transseksuelen met xy chromosomen eruit als bij een niet transseksuele vrouw xx chromosoom dus. Dit komt voor bij 1 op 10000 mannen en 1 op 30000 vrouwen.
   Heeft niks met cultuur, opvoeding,religie te maken, mogelijke oorzaken verstoring hormonenhuishouding tijdens kritieke fases groei foetus. Je bent het dus vanaf je geboorte. Meer uitleg na te lezen wikipedia “transseksualiteit” keuze “transgender”.

   Jos Brink was destijds een van de pioniers die op Tv openlijk uitkwam voor zijn homoseksualiteit – maatschappelijk gevolg -verdraagzaamheid en de openlijke aanvaarding ,we nu zitten.

   Als u schrijft dat aantal zelfmoorden bij transgenders hoger liggen dan bij andere mensen , lijkt me dit al reden genoeg om Bo als rolmodel ,anderen hiermee te kunnen helpen en beìnvloeden om het proces van zelfaanvaarding te vergemakkelijken en kansen zelfdoding te verlagen en de kennis bij mensen te vergroten.

   Graag had ik van u geweten welk begrip of begrippen u hanteert ,als u beweert ” islam geen theologie heeft”?
   Jodendom christendom islam zijn alle drie abrahamistische geloofsovertuigingen met zelfde begin historiek.

   • Hans Becu zegt:

    De islam heeft geen uniforme, centraal aangestuurde exegese, noch een hiërarchie die de exegese bewaakt. Iedereen interpreteert er maar op los, en net dat maakt de Islam zo achterlijk, want gestagneerd, en gevaarlijk, omdat de teksten vaak door weinig ontwikkelde Imams letterlijk en of fout geïnterpreteerd wordt. Een ander enorm verschil is dat Christenen zich baseren op het Nieuwe Testament, 700 jaar ouder dan de de Koran, maar wel een unieke boodschap van medemenselijkheid en vrede, dit in tegenstelling tot de Koran, vaak agressief en gewelddadig, die eigenlijk al achteroplag van bij zijn ontstaan. Er zijn natuurlijk raakvlakken, maar de verschillen zijn enorm, en de denkfout die velen maken van ach de Islam is toch maar een variante van …is kapitaal.

   • Greta zegt:

    @Hans De exegese van de islam noemt Tafsir…In Turkije kan je geen iman zijn zonder studies van alle andere geloofsovertuigingen. Hoe het ondertussen nu is, hoeveel de klok daar nu achteruit gezet ??? Vraag me af vanaf sinds wanneer dit hier in de studies van theologen en priesters het geval is? Vermoedelijk niet voor 1968 en gezien de leeftijden van de meeste van die wereldvreemde (leiders?).

    “Iedereen interpreteert er maar op los en net dat maakt islam achterlijk”!!!

    Als je uit de wereldbevolking alle christenen haalt die opgegroeid zijn met de leer van uw zogenaamde Nieuwe testament, maar zich afgescheiden hebben van die kerkelijke hiërarchie, zijn volgens u dan ook achterlijk? Zowat alle Britten bijv?

 2. Juules zegt:

  Binnenkort nieuwe serie op VTM : Bo in Catalunia 🙂

 3. Hans Becu zegt:

  Ik vind het degoutant. Niet dat mensen transgender zijn, en ook niet dat ze daarmee in het reine willen komen. Daar hebben ze alle recht toe. Maar ik stoor me enorm aan de ziekelijke contradictorische combinatie die de media ons opsolferen, en dat met een heisa buiten alle proportie. Enerzijds is er p het nieuwe puritanisme rond me too, i have, hysterisch zwartepiet anti-racisme, de opgefokte cola zero hypercorrectheid annex transparantie, en anderzijds het schaamteloze exhibitionisme rond die meneer/mevrouw over iets wat ik toch tot de strict persoonlijke intimiteit vind behoren. Toppunt is dan nog : de “dames en heren” in de Nederlandse trein is afgeschaft en vervangen door het “genderneutrale” reiziger. We moeten allen op de genderneutrale pot. Dus niet alleen het Nederlandse woord “geslacht” wordt afgeschaft, straks worden we met zijn allen door die bende media-idioten nog geslachtelijk geneutraliseerd ook. Het versterkt alleen maar mijn diep conservatieve overtuiging dat we in deze postmoderne tijden grondig de weg zijn kwijtgeraakt.

 4. Eric zegt:

  Elke keer voel ik me bevestigd: ik heb de juiste keuze gemaakt toen ik besliste geen tv binnen te halen en dit ook nooit te zullen doen. Het is een doodskist waarin je geest wordt begraven, terwijl de echte wereld zo oneindig is.

 5. Johan Verleye zegt:

  Ik hoop dat Bo dit niet leest, want misschien (waarschijnlijk) was ze zich van geen kwaad bewust.

 6. Miel zegt:

  Bo. Van het Franse “Beau”. Het is en blijft een jongen.
  Over het genderneutrale “reiziger” in de Nederlandse stations. Dat is een duidelijk voorbeeld van onze klasse-maatschappij. Niet alle mensen in het station zijn immers “reizigers”. De daklozen die er zich ophouden, of het personeel van de broodjeszaken, kunnen zich geen reizen veroorloven. En toch worden ook deze dames en heren mee aangesproken als “reiziger”. Krenkend, allemaal.

  • Greta zegt:

   Vraag me af in welk Nederlands station jij gezeten hebt? Heb nog nooit ėėn dakloze in een station gezien. Iedereen is reiziger in het leven zonder daarom de trein te hoeven nemen. Met je oubollige dames en heren, discrimineer je een veel grotere groep. Jongeren als grote voorbeeld voorop.

   Dames en heren,
   Appels en peren,
   Boeren en boerinnen,
   De show kan beginnen.

   • Miel zegt:

    En Greta,
    Als je je als transseksueel gediscrimineerd voelt om dat je met ‘dames en heren’ wordt aangesproken, heb je misschien geen lange piemel meer, maar wel heel lange tenen.

 7. Ines zegt:

  Hahaha de “echte”mannen hier voelen zich precies wat ongemakkelijk. Gisteren die reportage gezien toevallig met mijn papa en tienerzoon. Het enige wat die twee dachten was: wat moet die arme vrouw van Bo nu doen met een ontmande man en mijn zoon vroeg zelfs of die mevr.van Bo zich nu ineens een lesbische moest noemen. Echt een wereldprobleem. En ik dacht heel de tijd: hoe kun je als omgebouwde man meer stijl en vrouwelijkheid uitstralen dan pakweg Elke Sleurs of Liesbet Hofmans – hoeveel lelijke oorbellen die er ook aangooien?? Ik weet het, heel oppervlakkig van mij, maar het moet gezegd Bo ziet er knapper en stijlvoller uit dan het doorsnee Vlaams vrouwmens. En Mr.Becu, de mensheid zal een paar transgenders hier en daar wel overleven. Ze zijn er altijd al geweest, in alle culturen. Zelfs in het land van de ayatollahs worden geslachtsoperaties aangemoedigd omdat men liever wil dat transseksuelen een geslacht kiezen tengevolge van de (verkeerde) veronderstelling zo homoseksualiteit uit te bannen. In de jaren ’50 gingen transgenders uit heel Europa naar Casablanca voor operaties omdat daar één van de eerste klinieken geopend werd waar geslachtsoperaties werden gedaan door een Franse chirurg.

  • Greta zegt:

   Transgender heeft niets te maken met seksuele voorkeur daarom ook dat om verwarring te voorkomen de benaming van transseksualiteit veranderd is naar transgenderdysforie.
   Mannen denken hier blijkbaar alleen maar weer aan armoedige seks en niet aan intimiteit en genot ,zonder dit gepaard hoeft te gaan met penetratie daarvoor geen geslachtsdelen noodzakelijk zijn?

   Anderzijds stuit het me nog meer tegen de borst,dat er een noodzakelijkheid zou moeten zijn er stralender en beter te moeten uitzien qua uiterlijk i.p.v. innerlijk.
   Het mooiste geschenk en het enige belangrijke voor Bo is dat zijn familie erachter staat. Geen mooier geschenk kan je krijgen dan als je dochter zegt ” Ga ervoor papa”.

  • Hans Becu zegt:

   Daar gaat Ines weer. Het laagje beschaving is flinterdun als je als vrouw vrouwelijke politica’s van een partij die je niet moet gaat beoordelen op hun uiterlijk. Me too, I have ? Ik hoop dat U er beter uitziet dan Homans en het gemiddeld Vlaams vrouwmens. Tja, die zelfhaat. Stel je voor dat je schrijft : en alle Marokkaanse vrouwen zijn dik, lelijk en hebben een snor. Gelijk Unia aan je been. En nooit leest U wat ik schrijf. Ik stel expliciet dat ik niks tegen transgenders heb, ze een oplossing voor hun probleem gun, maar dat ik die doorgeslagen media heisa niet moet, en nog veel minder de genderneutraliteitsobsessie die op ons afkomt.

   • Ines zegt:

    Ik zal hier maar niet oplijsten hoe u progressieven allemaal beschrijft in deze kolommen en sinds wanneer bent u de patroonheilige van het Vlaams vrouwmens. Ik pende gewoon een voorbij komende gedachte die ik spontaan kreeg bij het zien van Bo. Mensen gaan zeker echt wel klachten neerleggen bij Unia na vaststellingen over al dan niet storend gezichtshaar bij Marokkaanse vrouwen? En de Turkse of Koerdische dames vergeten? Aan de andere kant, het zou miscchien eens een nuttige maatschappelijke functie zijn die Unia kan opnemen. En die mediaheisa.Wat moest VTM anders doen? Bo ontslagen? Dan was het kot hier ook te klein. Ik zie Eric al afkomen met zijn voorspelbare analyse. ( trouwens ik ben verbaasd dat hij nog niet ondekt heeft wie wolvin Naya naar onze contreien heeft gestuurd. Naya klinkt verdacht Oosters:) Twitter zou ontploffen. Dus kunnen ze er maar beter een lucratief mediacircus van maken moeten ze bij VTM gedacht hebben en Bo kan zijn verhaal goed laten uitmelken om te lobbyen voor “awereness” rond genderproblematiek en aanverwanten. Iedereen content en we beleven het bij VTM. Want Bo kon ook gemakkelijk een YT kanaal openen zoals ene Bart De P. Van hun diepgravende journalistiek of intelligente programma’s moeten ze het alvast niet hebben.

   • Eric zegt:

    Ines blijft haar gewone arrogante, maar onzekere zelf. Wellicht heeft ze een negatief zelfbeeld (vanwege aangeboren lelijkheid? Of omdat ze ook in een verkeerd lichaam meent geboren te zijn?) en daarom moet een aantal dames van een partij die haar niet ligt het ontgelden. Almaci al eens goed bekeken? Haar zou ik geen geslachtsoperatie, eerder een liposculptuur aanraden. Dat mens is werkelijk een belediging voor het esthetisch gevoel en als ze haar mond opentrekt verpest ze ook nog eens de lucht. Nee, geef mij dan maar Elke Sleurs, die weet tenminste dat opdringerigheid niet loont.

 8. Greta zegt:

  Vraag me af in welk Nederlands station jij gezeten hebt? Heb nog nooit ėėn dakloze in een station gezien. Iedereen is reiziger in het leven zonder daarom de trein te hoeven nemen. Met je oubollige dames en heren, discrimineer je een veel grotere groep. Jongeren als grote voorbeeld voorop.

  Dames en heren,
  Appels en peren,
  Boeren en boerinnen,
  De show kan beginnen.

  • Miel zegt:

   Dag Greta,
   Heb je de laatste jaren wel eens de trein genomen? Of is dat iets voor sukkelaars die niet met de auto kunnen?
   En als je bij toeval toch eens in een station bent geraakt, heb je de daklozen dan werkelijk geen blik waardig gekeurd? Dat is wel zo makkelijk om hen niets te moeten geven: “als ik niet kijk, heb ik het niet gezien, weet ik er niets van, kunnen ze mij niets maken,…”.

 9. Hans Becu zegt:

  Greta
  Ik heb geen zin in exegese. Ik heb gezegd dat er duizenden exegeses zijn en geen uniforme. En Kijk gewoon naar de praxis van de islam, tafsir of geen tafsir. Van Marokko tot Afghanistan vind je er geen deftige sociale en economische ontwikkeling, geen democratie, geen mensenrechten, geen rechten voor vrouwen, laat staan voor homo’s en van transgenders weet ik het niet, maar sta me toe te twijfelen. Als vrouwen in Iran al niet mogen fietsen… die Islam, wat is die toch zo geweldig, nobel, vredelievend enz, en ze kunnen het daar uiteraard allemaal beter dan wij. Ik stel dan ook voor dat U naar Teheran ofzo verhuist en eens uittest hoe het aanvoelt bij 50º c in een pikzwarte hijab rond te lopen. Zo als U weet slorpt zwart de hitte op. Moslimsauna. En ik was onlangs in Istanbul. Jonge opgeleide mensen, zeker vrouwen, staan stijf van de schrik van die vervloekte Islam en die fascistoide Imams. Sorry, maar hoe onnozel kan je zijn.

  • Greta zegt:

   Alsof in Europa of Amerika aan al die voorwaarden voldaan zou zijn in praxis? Geeuw, geeuw. Niet dus… Ik wil hier islam niet ophemelen,noch de gevaren ervan ontkennen, maar als je een zo grote bevolkingsgroep gaat stigmatiseren in veralgemeningen, dan kan het niet anders of binnen enkele decennia delf je het onderspit en keert het onbegrip zich tegen het onbegrip ze gekregen hebben, zij gaan sowieso een meerderheid vormen of je dit nu graag hebt of niet, veranderen kun je het niet.

   Haal alle christenen uit het aantal die niet meer praktiserend zijn of kerkelijke hiërarchie niet volgen, dan zou ik er niet van verschieten zij op wereldvlak reeds een meerderheid vormen. Wat vrouwenrechten betreft moeten we hier ook nog niet al teveel op de borst kloppen – google maar eens naar vrouwenkiesrecht en val niet achterover… Turkije 1933 – Zwitserland (geen moslimland) 1971!!!. België volledig stemrecht in zelfde jaar 1948 als Irak nota bene, toch een moslimland of niet soms? Maar inderdaad is er een groot verschil tussen de wet en de praxis en de veranderingen in de wereld.

 10. Christel Van den Maegdenbergh zegt:

  Ik kan me wel inkomen, dat heren huiveren bij de gedachte dat een man zijn mannelijkheid geheel laat varen. Je verkleden als een vrouw is een ding, maar je ‘pronkstuk’ laten amputeren en te vervangen door een ‘flamoes’ – dat is drastisch, de natuur op zijn kop zetten.
  Als kind was ik gefascineerd door travestieten. Ik keek graag naar verklede mannen en vroeg me steeds af wat hen ertoe bracht om vrouwenkleren aan te trekken en zwaar gemaquilleerd op het podium te verschijnen. Wellicht was de wereld voor hen een groot theater en konden ze voor één (of meer) avond(en) een glamourkoningin zijn. Maar mannen die zich echt laten ombouwen – die gaan niet over een nacht ijs. Het moet wel heel diep zijn, dat gevoel van in een verkeerd lijf te zitten. Ik kan daar niet over oordelen, omdat ik niet weet wat dat is. Ik voel me op en top een vrouw, ook al draag ik graag de broek ;-).
  Ik heb ergens gelezen dat de vruchtbaarheid bij de man tijdens de laatste veertig jaar drastisch is gedaald. Wellicht door de blootstelling aan restanten van synthetische oestrogenen (de pil!) in het rioolwater (zelfs de vissen vervrouwelijken massaal) en aan ftalaten in plastic, die de hormonenhuishouding verstoren.
  Ten derde, in Thailand zijn ladyboys erg populair en breed aanvaard. Transgenders met siliconenborsten en een ‘pronkstuk’. De derde sekse, die Westerse mannen – die hier niet aan een vrouw geraken – begrijpt en hun behoefte aan liefde invult. De wereld op zijn kop.

  Nog een prettige volle maannacht, dames en heren 🙂

  • Greta zegt:

   Gelukkig maar dat die vruchtbaarheid achteruit is gegaan. Een grootmoeder met 11 kinderen , de andere overleden in het 9 de kinderbed. Zowat het lot van veel vrouwen voor de uitvinding van de pil.

   Heb er de passage over geslacht jongen /meisje in “Wij zijn ons brein” van Dick Swaab nog eens op nagelezen . De geslachtsdelen worden gevormd in de 6 tot 12 weken van de zwangerschap. Daarna worden de hersenen pas geprogrammeerd ,die de feitelijke identiteit zullen bepalen iemand zich echt een jongen of meisje zal voelen in overeenkomst de gevormde geslachtsdelen. Voor de jongen is er dus voldoende testosteron vereist en niet teveel oesterogeen en omgekeerd voor een meisje. De hypothese verstoring hormonen hoogstwaarschijnlijk correct, maar er is op nog te weinig hersenen onderzoek verricht. (Bo, kan mss overwegen zijn hersenen na zijn dood aan wetenschap te schenken). Nniet alleen door gebruik pil vermoedelijk, maar heel wat hormonengebruik is toegepast op voeding.
   Let wel dat transgender een kleine groep betreft. 1 op 10000 mannen en 1 op 30000 vrouwen. Bij benadering voor België spreken we over slechts +/- 575 mannen van de +/- 5750000 en slechts +/- 192 vrouwen op 5750000 (vermits geen exacte cijfers het afgeronde cijfer door 2 gedeeld)
   Dat sommige mannen graag vrouwenkleren dragen is dan weer niet zo uitzonderlijk , deels waarschijnlijk omdat theaterrollen vroeger altijd door mannen gespeeld werden. In het westen pas sinds 1660 een eerste vrouw een theaterrol mocht spelen. Travestieten zijn dus niet noodzakelijk transgender.

 11. Hans Becu zegt:

  Dames Greta en VDM,
  Het is blijkbaar voor sommigen onmogelijk om gradatieverschillen te zien. Natuurlijk is het hier niet perfect, maar jullie hebben de ziekte van de Westerse linksmens. Hier is niks goed, maar de grove, permanente, massale schending van mensenrechten,specifiek van vrouwen, elders in de wereld, in dit geval in de Islamitische, worden op een stuitende manier weggerelativeerd door vrouwen zoals jullie die in volkomen vrijheid leven en handelen. Mis poes Becu, zeggen ze dan. En ze posten een filmpjes en dat is het dan. Ooit met Iraanse mirgranten gepraat ? Het spijt me, maar ik vind U perfect onnozel want stekeblind voor de realiteit. Jullie doen me denken aan Amerikaanse liberals en Europese progressieven, die, hier een comfortabel leven leidend, in alle vrijheid en zonder zorgen, riepen van weg met Amerika, en vonden dat massamoordenaars als Stalin en Mao, en gangsters stijl Castro geweldige gasten waren. Die ook een obscurantistische achterlijke Khomeini steunden in Iran, en later de Islam achterna gingen lopen. En die tot op vandaag alles wat hier verkeerd loopt buiten proportie opblazen, maar blind zijn voor de ramp elders. Jullie zien alleen de splinters in het ‘westers oog, en niet de balk elders, in concreto in Iran en heel de Islamitische wereld. Over de permanente humanitaire ramp die Afrika is zullen we het maar nier hebben. Maar dat is ook onze fout natuurlijk, de negertjes zijn alleen maar slachtoffer, en zelf nergens verantwoordelijk voor. Of hoe zgn. Progressieven in Europa elke zin voor realiteit en proportie missen, en daarmee als een stel kippen zonder kop onze ondergang organiseren. Ik ben beschaamd in Uw plaats voor zoveel onnozelheid. Lees eens wat boeken. Ik kan er U een paar aanbevelen. World order van Kissinger, en de clash of civilisations van Sam Huntington. Of VS Naipoul onder gelovigen, over de revolutie in Iran, en de Islamisering van Indonesië. Of gewoon Ayaan Hirsi Ali, wat was dat toch een onnozele trut met een besneden kut die helemaal niks over de Islam weet. Pretentieuze omhooggevallen zelfingenomen verwende westerse trutten met een broek aan en “van kindsaf aan gefascineerd door transgenders” wat een dedain. Mis poes, tja.

  • Christel Van den Maegdenbergh zegt:

   Ook goedemorgen Becu. U kent mij van haar noch pluim (inderdaad nog eens mis poes). Ik ken echter Iraniërs en hun strijd voor vrijheden. En ik juich dat toe. Ik heb hier al meermaals filmpjes over Iraanse vrouwen/ kunstenaressen gepost. Ik lees de bijdragen van de vrouwenactiviste Darya Safai, las boeken over de Iraanse revolutie, volg mee de berichten van de ter dood veroordeelde arts Djalali en tekende mee de petitie om hem vrij te laten.
   Daar het stukje over transgenders ging, bleef ik bij de topic, maar u moest zo nodig de hele politieke rimram bij sleuren en ons weer in die idiote hokjes stoppen. Laat ons onszelf zijn en aanvaard dat we anders naar het leven kijken. Stop eens met uw politieke propaganda door ons strot te rammen. Daar zijn we geheel niks mee.
   Dag pretentieuze omhooggevallen zelfingenomen verzuurde westerse blaaskaak.

   • Hans Becu zegt:

    Kijk dan eens kritisch naar wat je wat je zelf schrijft, verzuurde westerse blaaskaak, want uiteraard ken ik U niet, maar helaas heb ik geen ander beoordelingscriterium dan uw schrijfsels. Misschien moet je wat helderder en precieser formuleren, madame de Weldenkende Internationalististe. Voor de rest heb ik aan uw persoonlijke confidenties geen boodschap omdat ik ze toch niet kan controleren op hun waarheidswaarde.

   • Christel Van den Maegdenbergh zegt:

    ‘omdat ik ze niet kan controleren op hun waarheidswaarde’… Jezus man, wat denk jij wel wat jij bent? Waarheidspolitie of wat? Dat ik alles uit mijn duim zuig?
    Waar staat het dat ik achter de Islam sta? Wel, toon het aan mij.

  • Eric zegt:

   Het vreemde is dat de verheerlijking van het exotische, van de islam en de Afrikaanse primitiviteit, door links met zoveel verve uitgeoefend, vooral tot de destructie van links en de linkse waarden (bijvoorbeeld de adoratie voor alles wat – zoals transgenders – van de norm afwijkt) zal leiden. Net zoals Iraans Links, dat een coalitie met Khomeiny tegen de sjah aanging teneinde een Revolutie te kunnen ontketenen (linksen worden nat tussen de billen telkens ze het woord ‘revolutie’ horen roepen) vlak na de installatie van het islamitisch regime door ‘vriend’ Khomeiny genadeloos werd vervolgd. Momenteel ziet links ook in Europa een bondgenoot in de islam. Bataclan, Charlie Hebdo en tal van andere gelegenheden waarbij de islam zich in volle glorie manifesteerde volstonden niet om links tot inzicht en een grein verstand te brengen. De a-kritische dhimmihouding van de meeste linksen lijkt bijna religieus ingegeven en wordt telkens na een aanslag extra benadrukt. Men mag, zo beweren linksen (zie Greta hierboven) de moslims niet tegen zich in het harnas jagen, want als ze het later in Europa voor het zeggen krijgen (iets waarvoor linksen meestal niet waarschuwen, maar waarop ze wel lijken aan te dringen) dan zullen ze wraak nemen omwille van het onbegrip waarop ze ooit door ongelovigen werden getrakteerd. Dat is dus de logica van de linkserige dhimmi: als een hond voor de voeten van de vijand gaan liggen, zijn tenen likken, zielig omhoog kijken en hopen dat hij je spaart. Vechten voor de eigen beschaving, voor eigen lijf en leden, voor de eigen vrijheid zit er niet in.

   • aghasee zegt:

    Wat mij vooral met verstomming slaat is dat niet enkel de linkerzijde de islam omarmt, maar ook en vooral de vrouwen.
    In mijn thuisstad zie ik het gebeuren aan de scholen; het mooiste en populairste meisje van de klas, die na schooltijd omringd is door klasgenoten en vrienden (m/v/x), slaat plots zo’n opgeschoren koppie aan de haak. Twee weken later heeft ze een dweil op haar hoofd en staat ze moederziel alleen te wachten op het opgeschoren koppie.
    Is het dàt wat vrouwen willen?

   • Eric zegt:

    @ aghasee: het is blinde seksdrift gewikkeld in een doorzichtig kleedje van medelijden die de dames drijft. Al hun hersenfuncties worden erdoor uitgeschakeld. Kortom, ze lopen hun clitoris achterna. Je moet daar verder niks achter zoeken.

   • Eric zegt:

    Soms worden ze wakker, zoals ene Rebecca Sommer, ooit gevierde roze muts, nu tot inzicht gekomen:
    https://lesobservateurs.ch/2018/01/30/une-immigrationniste-allemande-se-reveille-face-a-la-realite/

  • Eric zegt:

   Wat de verheerlijking van het Afrikaanse primitivisme betreft: gisteren publiceerde DM een interview met een Afrikaanse ‘filosoof’ (Mogobe Ramose) die een lans breekt voor de ubuntufilosofie. Onder een deklaagje van humanisme wordt een leer gepropageerd (heeft dus niks met filosofie te maken) waarin vooral het wraakmotief centraal staat. Gerechtigheid is een dwaze westerse uitvinding, net als democratie. Het leed dat de zwarte aangedaan werd moet in dezelfde mate vergolden worden, strafrecht is voor westerse idioten. Net als vergeving. Mandela is door het instellen van een verzoeningscommissie en het nastreven van een maatschappij waarin blank en zwart samen kunnen leven van de ubuntunorm afgeweken, en dat wordt hem, Mandela, zwaar door Ramose aangerekend. Democratie is westers, blijkbaar valt Ramose meer voor de autoritaire, corrupte leiders à la Mugabe die Afrika zoveel ‘goeds’ hebben gebracht. En deze kerel haalde zijn filosofiediploma aan de universiteit van Leuven. Dat zegt natuurlijk veel over het huidige niveau van dit ooit geprezen bolwerk van geleerdheid. Ubuntu zit ook in Europa in de lift, vooral vanwege de massamigratie uit het door onderontwikkeling, oorlogen, bevolkingsexplosie, hongersnood en diepgewortelde corruptie geteisterde zwarte continent. Dat de ubuntupsychologie van de Afrikaan rechtstreeks tot de ondergang van Afrika leidt is makkelijk te verklaren: plannen en organiseren zijn volgens ubuntu uit den boze, men moet gewoon intuïtief leven en het verstand uitschakelen. En als er wat misgaat ligt dat aan die vuige Europeaan, want die had de pretentie iets sterk en duurzaam te willen opbouwen.

 12. Hans Becu zegt:

  Christel VDM
  Dat ik Uw uitspraken over Uzelf, infeite een laudatio, maar kom, passons, niet kan controleren is gewoon een feit. Meer niet. Niet boos worden dus. Enne, Darya Safai steunt de Nva, net zoals ik. Ze is waarschijnlijk ineens voor U een ongeloofwaardige politieke propagandiste geworden, net zoals ik.

  • Christel Van den Maegdenbergh zegt:

   Ja, ook Bartje laat zich graag omringen door vrouwen. En dan liefst met exotische namen. Louter met een decoratieve en dienende functie, om zijn campagne een boost te geven, veronderstel ik? Jammer voor Darya.

Reacties zijn gesloten.