Islam, Arabisch racisme en slavenhandel: een oud verhaal met actuele uitlopers

Nu de mensensmokkel wat in de verdrukking komt, hebben de lui die er zich mee bezig houden een andere bron van inkomsten gevonden: het folteren van vluchtelingen die uit zwart Afrika komen (Soedan, Nigeria, Tjaad…) om hun families af te persen, of gewoonweg hen als slaaf op de markt aanbieden. Libië is de failed state waar een en ander zich afspeelt. Een gezonde volwassen man kan je er kopen voor 1.200 dinar, omgerekend zo’n 740 euro.

Dat brengt ons tot een eeuwenoude corebusiness waarin de Arabieren zich hebben bekwaamd: de slavenhandel. Jaja natuurlijk, ook Europa is hierin historisch zeker niet vrij te pleiten, er zijn de Amerikaanse negerslaven, Martin Luther King is nog maar 50 jaar geleden vermoord, zie ook onze eigenste Leopold II, en zelfs Verlichters à la Voltaire hebben zich nogal dubbelzinnig uitgelaten over de slavernij. Maar binnen de moderne Europese standaard-ideologie en het mensenrechtenverhaal is er geen plaats meer voor slavernij, en evenmin voor racisme in de strikte zin dat je iemand kan beoordelen op zijn huidskleur.

De kufar of duivelse aapmens
slavenhandel2In de Arabische cultuur zit dat wel even anders in elkaar. Het ons welbekende woord kufar (verhollandst tot “kaffer”) duidt vandaag een niet-moslim aan, maar was oorspronkelijk de benaming voor een neger.
Zwarten zijn in hun ogen geen mensen, het zijn apen die bovendien een verfoeilijk meergodendom cultiveren. Dat maakt hen meteen tot handlangers van de duivel. Gewapend met die religieuze wetenschap drongen Arabische kooplui al vanaf de Mohammed-tijd het Oost-Afrikaanse binnenland in, om aapmensen te vangen voor commerciële doeleinden. Men schat ruwweg dat er sindsdien zo’n 40 miljoen zwarten (daaronder uiteraard ook moslims) door Arabieren zijn gevangen genomen, verscheept, over het Arabische subcontinent verkocht als werkezel of seksslavin. Dat is vier keer meer dan het totale transport naar Amerika.

Volgens Bernard Lewis, auteur van ‘Race and Slavery in the Middle East’, werden de zwarte slaven via verschillende routes naar de islamitische wereld gebracht. Uit West-Afrika door de Sahara, Marokko en Tunesië; uit Tsjaad door de woestijn naar Libië; uit Oost-Afrika naar Egypte of via de Rode Zee, de Indische Oceaan en de Perzische Golf.
Het punt is namelijk dat Mohammed himself zich herhaaldelijk uitspreekt ten voordele van de handel in kufars, of een potje seks met vrouwelijke lijfeigenen, en dat er een rode draad loopt in de islamideologie tussen geloofsijver, racisme en mercantiel instinct. Een goede moslim is met andere woorden een negerhater én een zakenman, in dienst van Allah. Tot op vandaag worden zwarten in de Maghreb (Marokko, Tunesië, Algerije) beschouwd als uitschot en exploiteerbaar mensenvlees, onder het etiket oussif of abid (“nikker”). Soms letterlijk: je mag het ook roosteren en opeten.

De Arabische moderniteit rekent niet met racisme af, integendeel. In 2008 beschreef de Egyptisch-Amerikaanse mensenrechtenactiviste Mona El-Tahawy ( bekend van het ruchtmakende artikel ”Waarom haten ze ons?'”over de onderdrukking van vrouwen in de Arabische wereld) racisme als ‘het smerige geheim van de Arabische wereld’. Had weldenkend links al een probleempje met het misogyne karakter van de islam, dan hebben ze er nu nog eentje bij: hij is doordrongen van een diepgeworteld racisme waar ze bij UNIA en het Minderhedenforum raar van zouden opkijken.
De actuele gruwelverhalen uit Libië hebben dus culturele en historische achtergronden. Daar hebben de huidige slachtoffers weinig aan. Het zal je als Soedanees maar overkomen: op de vlucht zijn voor een dictatuur in eigen land en dan onderweg brandende siliconen over je lijf krijgen of per opbod verkocht worden. De snelle reconversie van mensensmokkelaar naar mensenhandelaar toont wel aan dat het vluchtelingenprobleem, waar wij, Europeanen, ons zo edelmoedig over buigen, elders met veel cynisme en zakelijk flair wordt aangepakt. Getekend de religie die een van de erkende godsdiensten is in ons land.

Zodoende: al wie aanstoot neemt aan de negerinnentetten bij de bakker of een zwarte piet in de klaastijd,- de Dalilla Hermansen en Wouters Van Bellingen die de Vlaming zo graag de les spellen: zoek eens het Arabisch racisme op en proef the real thing, kwestie van te kunnen relativeren. Voor de rest hebben we aan hooggestemde morele intentieverklaringen à la Macron niks. Repatriëren en ontwikkelingshulp heruitvinden, samenwerken met solide en betrouwbare Afrikaanse regimes ter plekke, is de boodschap. En vooral niet loskopen, neen, dat zal de mensenhandelaars nog extra motiveren. Afschieten dat uitschot.

Vindt u deze column interessant, leerrijk, controversieel, of hebt u tenminste eens goed kunnen lachen? Dan is een donatie, hoe bescheiden ook, misschien een goed idee.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

54 reacties op Islam, Arabisch racisme en slavenhandel: een oud verhaal met actuele uitlopers

 1. Danny De Walt zegt:

  In zoverre nog eens een bijdrage tot de meest simplistische benadering over islam en moslimcivilisatie. Wat is dan wel Arabisch aan de moderne slavernij? Culturen veranderen en beïnvloeden elkaar met als gevolg het ontstaan van mengculturen. Zo werd het koloniaal regime van Leopold II “gekenmerkt door slavernij, ontvoeringen, martelen, verkrachtingen, onthoofdingen en het afhakken van handen” (Wikipedia). Voor een meer genuanceerd beeld van slavernij : https://www.antislavery.org/slavery-today/modern-slavery/

  • aghasee zegt:

   Een genuanceerd beeld van slavernij? Op een website met ‘antislavery’ in de url? Ik dacht het niet. Je kan van de paus ook geen genuanceerd beeld over het Christendom verwachten.
   En trouwens; is het in Congo nu zó veel beter als ten tijde van Leopold? Niet dat er nu niet gemoord, verkracht en geplunderd wordt. Dat zal natuurlijk ook wel weer ‘onze’ schuld zijn.
   Net zoals de islamterreur onze schuld is.

   • Hans Becu zegt:

    Ach, de Afrikanen hebben een zwaar cultureel probleem. In vergelijking met de westerse beschaving, tja, ik wil beleefd blijven, maar ze staan nergens. Dat wekt afgunst en rancune op, en links voedt die, o.m. met het eeuwig en altijd doordrammen over kolonialisme en slavernij. Zoals links ook afgunst en rancune voedt bij de mindere goden hier t.a.v. degenen die succesvol zijn. Verder weet iedereen die contact heeft met Moslims, dat het zelf t.a.v. Afrikanen de goorste racisten zijn. Alleen heeft de Islamitische lobby iets meer invloed dan JS. Men heeft het altijd over de Joodse Lobby, maar de Islamitische, daarover geen woord.

  • Danny De Walt zegt:

   Onder de actievoerders tegen moderne slavernij bevinden zich ook moslimvrouwen, wat erop wijst dat de oorzaak elders dan in de Arabische cultuur ligt. De oorzaak is immers niks anders dan het kapitalisme, hetzelfde kapitalisme dat overal onze straten volstouwt met milieuvervuilende auto’s (al of niet met een fluorescerende sticker met Vlaams Leeuw erop), en met een toenemend aantal verkeersinbreuken als gevolg, zodat zelfs bekeuringen onder de ruitenwissers niet veel meer uithalen. De strijd tegen de moderne slavernij is er een tegen het kapitalisme. De actievoerders zal men dus vooral in het linkse kamp aantreffen. De gevestigde politiek dient enkel voor het handhaven van het status quo, om nu en dan de gemoederen te bedaren of om te verhinderen dat ze meer dan wenselijk zouden verhit raken. Achter de schermen trekt een oligarchie rustig verder aan de touwtjes, dankzij de vele loonslaven (waarvan men er altijd te kort heeft!), aan handen en voeten gebonden door de talrijke hypotheek- en autoleningen, en andere verplichtingen. Zij die zich dan onledig houden met de reproductie van burgerlijke filosofietjes, zoals het feminisme – “on ne naît pas féministe, on le devient”, doen dit enkel omdat het alternatief hen niet zo aanspreekt, nl. om ‘as soon as possible’ ergens aan de lopende band als loonslaaf te worden ingeschakeld. De Verlichting van weleer is geen Verlichting meer, men kan zich afvragen of het dat ooit geweest is. De Arabische cultuur is de Verlichting, een cultuurschok voor de westerling van vandaag – zoveel is zeker. Culturen beïnvloeden elkaar, veranderen en zo ontstaan mengculturen. Een voorbeeld van Arabische mengcultuur die zich in de grote steden onder Arabische jongeren met het niets ontziende Westerse roofkapitalisme mengt, is de gangstarap, een straatcultuur met bijpassende muziekstijl, waar men zich een weg baant voor de moeilijke leefomstandigheden in getto’s, het leven in bendes met geweld en drugs. Wanneer men op YouTube op zoek gaat naar Arabische cultuur, zal men er veel mengculturen tegenkomen. De Judeo-Arabische cultuur met de Andalusische muziek is daar een klassiek voorbeeld van. Een lichtpunt moet het geweest zijn in het middeleeuwse Spanje, een samenleving van joden, christenen en muzelmannen, verre van een symbiose en zeker niet altijd het multiculturele Eden zoals men het wel eens laat uitschijnen.

  • Gysels zegt:

   Wat is er toch mis met sommigen mensen hun vermogen tot denken wanneer het over de Islam gaat? Wanneer ik hier zou moeten schrijven wat ik van slavernij denk, van wat ene Koning Leopold heeft aangevangen, wel dan wordt ik aangehouden en beschuldigd van belediging of erger. Feit is en blijft dat slavernij tot op de dag van vandaag bestaat in vnl. de islamitische wereld, er is géén ‘safe space’ waar je aan deze waarheid kan ontsnappen, alle vergelijkingen lopen mank. Slavernij zou overal allang uitgebannen moeten zijn, en de beste job in dit dossier is verwezenlijkt door enkel en alleen het Westen…like it or not.

 2. Eric zegt:

  Wie onder andere graag wilt weten waarom er geen zwarte gemeenschappen in de Arabische wereld bestaan (i.t.t. in Zuid-Amerika en de VS) kan hier het interview zien met John Alembillah Azumah, schrijver van het boek ‘The Legacy of Arab-Islam in Africa’. Een openbaring !

  • aghasee zegt:

   De interviewer stelt in deze video geen enkele kritische vraag; Dr. Azumah vertelt mij niks dat ik niet eerder gehoord heb; Bill Warner’s geschiedenisboek ter zake is waarschijnlijk veel dikker.
   Niettemin interessant genoeg om dit eens verder uit te spitten.
   Dank voor de tip!

   • Eric zegt:

    Dat boek van Alembillah Azumah dateert uit 2001, Warner en bijvoorbeeld de Senegalees Tidiane N’Diaye komen later. Misschien hebben zij bij hem de mosterd gehaald, maar dat speelt geen rol. Het gaat erom dat de geschiedenis van het Arabische racisme in Zwart-Afrika door de westerse politiek-correcte ‘intellectuele’ elite uit de spots werd gehouden. En nog wordt gehouden. Daarop gaat Azumah aan het einde van het interview in. Het is aan de universiteiten nog steeds not done om het over het extreme, nietsontziende racisme van de islam te hebben. Nee, ze hebben het hier liever over het schandaal van Zwarte Piet, daarmee kunnen ze de eigen beschaving lekker bekladden.

 3. Gysels zegt:

  Het is gewoon een feit dat de islam de meest racistische ideologie is die ooit bestaan heeft. Dankzij onze subsidie mag deze zieke ideologie ook hier gedijen…hoe absurd is dit alles?
  En dan nu de Afrikanen, de andere serie-klagers die blijkbaar de slachtoffercultus in hun genen hebben meegekregen, en ook hier trappen wij in. Feit is dat in heel de geschiedenis van Afrika de afrikanen niks, 0,0 bereikt hebben. Nog steeds zijn het daar de vrouwen die het meeste werk moeten doen terwijl de mannen liggen te luieren, wachtend tot de avond valt om weer een andere vrouw te bevruchten..kwestie van hun lege tijd wat door te brengen. En voor de rest mss. even naar dit filmpje kijken waar mijn punt beter wordt weergegeven dan ik ooit zou kunnen want…het wordt vertolkt door een zwarte!
  Africans Have Never Built a Major Enduring City in 3,000 Years

  • Danny De Walt zegt:

   Je maakt je zelf nu ook schuldig aan racistische commentaar. SHAME SHAME SHAME, SHAME ON YOU!

   • Gysels zegt:

    Het racisme van de Islam staat gewoon te lezen in de Koran en de Hadith’s en de islam als theologie is zo handig verpakt dat moslims niet eens uit hun eigen waanzin kunnen ontsnappen. Kijk eens naar de realiteit van bvb Saoedi Arabië en co waar slavenhandel nog steeds massaal bestaat en uw eventueel statuut als(minderwaardige) dhimmi onder de toekomstige duistere islam-heerschappij waar we, door de schuld van politieke zwakkelingen, blindelings naartoe koersen.

   • Eric zegt:

    Voilà, daar hebben we weer een moraalridder die niet kan argumenteren, alleen maar beschuldigen. Wat Gysels hierboven schrijft klopt als een bus, de islam is een succesvol nazisme en heeft niks met ras te maken, dus waar haal je het uit om van een islamcriticus een racist te maken? Tweedens, heel wat bronnen bevestigen dat de zwarten niks van Afrika gebakken hebben. Lees eens een goed boek, o.a. Black Star Safari van de linkse schrijver Paul Theroux. Afrika gaat kapot aan verscheidene culturele tradities: tribalisme en onophoudelijke stammenoorlogen, massale onderdrukking van de vrouw, nietsnutterij van de mannen, corruptie en machtsmisbruik, islamisering en de daaraan gelinkte vernietiging van het onderwijs, systematische onwil tot geboortebeperking en een bijna exclusieve oriëntatie op financiële ontwikkelingshulp. Er zijn weinig successen in Afrika te detecteren, dat is duidelijk.

   • Danny De Walt zegt:

    Iedereen, van gelijk welk ras, kan moslim worden. Het racisme van de islam is zever in pakjes.

 4. Marc Schoeters zegt:

  Johan Sanctorum vestigt volkomen terecht de aandacht op de Arabische slavenhandel. Danny de Walt noemt dat “een simplistische benadering”. Het wordt hoge tijd dat hij zijn politiek correcte echokamer verlaat. Slavernij behoort tot de kern van de Arabische “moslimcivilsatie”. Profeet Mohammed bezat zelf tientallen slaven en (seks)slavinnen. De Arabische slavenhandel was uitgebreider en heeft veel langer geduurd dan de Atlantische slavenhandel. Pas in 1962 hebben de Saoedi’s officieel de slavernij “afgeschaft” – natuurlijk mét ruime financiële compensaties voor die arme slavenbezitters. In Oman is de slavernij pas in 1970 “afgeschaft”. Maar de facto blijft in grote delen van de Arabische moslimwereld de slavernij bestaan. Ik heb ooit een (zwarte) cursist uit Mauretanië gehad die gruwelijke verhalen deed over het slavenlot dat de almachtige Moorse minderheid in dat land aan de zwarte bevolking opleggen. “Moslimcivilisatie” – hoe krijg je het woord in hemelsnaam door je strot! Het wordt ook hoge tijd om de Barbarijse slavernij breder bekend te maken. Eeuwenlang werden blanke Europeanen door Noord-Afrikaanse zeerovers ontvoerd en als slaaf verkocht. Vaak ging het om boeren en vissers die aan de Europese kusten leefden. De Barbarijse strooptochten reikten tot de Nederlandse kust. Het aantal blanke slaven wordt op verscheidene miljoenen geschat. En iedereen in Europa was daarvan op de hoogte. In tegenstelling tot de huidige policore blingangertjes als Danny de Walt – die van niks weten. Arabische slavernij – hoe, wie, wat? Mozart componeerde een opera over Europese vrouwen die ontvoerd werden om als seksslavinnen aan de harem van een sultan te worden verkocht. Ook de grootste Spaanse schrijver, Cervantes, werd door de Barbarijse zeerovers ontvoerd en bracht drie jaar als slaaf in Algiers door. Zijn gruwelijke ervaringen daar staan beschreven in zijn meesterwerk “Don Quihot”. Er ligt een gigantisch braakland klaar om aan de Europese universiteiten serieus onderzoek te doen naar de band tussen mohammedanisme en slavernij. Maar men heeft in die instituten blijkbaar alleen maar oog voor “genderstudies”, “identity politics” en het deconstrueren van de “white male supremacy”. Bovendien vloeien er de laatste decennia nogal wat Arabische oliedollars naar ooit zo prestigieuze universiteiten als Oxford c.s. En zelfs pocoschoothondjes bijten niet in de hand van de meester die hen voedt.

  • Danny De Walt zegt:

   Waar heb je het over? De Romeinen hadden ook slaven, zoals bv. Germaanse slaven. De Germaanse stammen kon men herkennen aan hun lange haardracht. Hun slavenstatus kon men afleiden uit de halsband met medaillon die de onvrije in de 4de of 5e eeuw (nog vóór van de profeet Mohammed en dus van de islam sprake was) moest dragen.

  • Danny De Walt zegt:

   In het opschrift op de bronzen plaat wordt een beloning van een gouden munt uitgereikt aan degene die de drager van de ijzeren halsband terug naar zijn eigenaar Zoninus voert.

   • Miel zegt:

    Wat is uw punt, Danny? De Romeinen hadden slaven, dus de moslims mogen het ook?

   • Danny De Walt zegt:

    Wel Miel, mijn punt is dat de Romeinen al vroeger slaven maakten dan de Arabieren.

   • Miel zegt:

    Arabieren en moslims zijn niet noodzakelijk hetzelfde. In de tijd van de Romeinen waren er inderdaad nog geen mensen tot slaaf gemaakt door moslims. Omdat er toen nog geen moslims waren. Maar door Arabieren al wel, hoor.
    In die tijd trouwens ook door Germanen. Slavernij was iets universeel. De énige beschaving in de héle menselijke geschiedenis die de slavernij heeft afgeschaft is namelijk de Westerse (zie “The Real History of Slavery, door Thomas Sowell (een zwarte Amerikaan en nazaat van slaven die door zwarten gevangen waren, door moslims verkocht aan Europeanen en door deze laatsten naar Amerika gebracht).
    Maar uw commentaar is eigenlijk helemaal naast de kwestie. Het artikel van Sanctorum wijst op de framing van westerse media als zou racisme alleen wij westerlingen voorkomen, en als zouden alleen westerlingen slaven hebben gemaakt bij andere volkeren. Neen dus: de moslims staken in de slavenhandel de Europeanen voorbij, in de laatste eeuwen voor die werd afgeschaft.
    In de Romeinse tijd niet, dat is waar. Maar dat heeft hier dus helemaal niets mee te maken.

   • Eric zegt:

    Hop, daar gaan we weer. Mijnheer De Walt kent een begrip en dat wordt op verschillende volkeren toegepast. Alsof de wijze waarop slaven door Romeinen behandeld werden gelijkgesteld kan worden aan de wijze waarop ze door moslims behandeld werden (en worden). Wat in Libië gebeurt kwam in Rome zelden of niet voor. Zowel in Griekenland als Italië werden slaven relatief goed behandeld. De Romeinen beloonden hun slaven eerder voor hun werk dan hen te straffen voor hun tekortkomingen, iets wat je natuurlijk over Arabieren niet kunt zeggen. Er zijn ook geen aanwijzingen, bijvoorbeeld, dat De Romeinen de mannelijke slaven castreerden opdat zij zich niet zouden kunnen voortplanten, iets wat de Arabieren wél deden. Romeinse slaven hadden eveneens vooruitzicht op vrijlating en hun kinderen konden burgers worden, die soms zelfs tot hoge posities binnen het Rijk opklommen. Ik wil de Romeinse slavernij niet verheerlijken, verre vandaar, maar de waarheid heeft haar rechten.

   • Danny De Walt zegt:

    @Miel
    OK, maar Johan Sanctorum neemt gewoon elke gelegenheid te baat om de islam te diaboliseren. Wat is het voordeel dat hij zich daarmee doet? Wat bijval oogsten op zijn blog hier, een beetje het ‘enfant terrible’ uithangen in het journalistieke wereldje, maar voor de rest, niet zo goed voor het vredesproces in het Midden-Oosten allemaal!

 5. Hans Becu zegt:

  De Romeinen, Danny, de Romeinen, enig idee hoelang dat geleden is, en over hoeveel slaven het ging ? Wat Schoeters schrijft is historisch juist, en ook Bernard Lewis beschrijft die Arabische slavenrazzia’s tot in Noord Europa in zijn standaardwerk, ” de geschiedenis van het MO”.
  Wat Sanctorum aankaart is volkomen juist, en de de niet aflatende pogingen om vanuit islamitische hoek en vanuit Afrikaans activistische hoek de geschiedenis te herschrijven hebben maar een doel : culpabiliseer de Blanke Europeaan. Afrikanen en Moslims zijn niet verantwoordelijk, nooit dader, altijd slachtoffer. Laatste hype : systematisch wordt in de pers Europa medeplichtigheid verweten met wat de Libiërs de Afrikaanse migranten aandoen : afpersen,martelen en als slaaf verkopen. Ik vind echt niet dat ik als West-Europeaan verantwoordelijk ben voor die beestigheden. Ik ben ook gestopt met doneren aan hulporganisaties en aan NGO’s zoals AI en AZG die systematisch dat anti-westers activistisch spelletje meespelen, en hun ideologische neutraliteit volledig hebben opgegeven. En het toppunt is : Mocht Europa tussenkomen in al die Afrikaanse en Arabische mistoestanden, dan valt binnen de 10 seconden het woord neokolonialisme. En iedereen zal zeer spoedig aan den lijve ondervinden wat het terugtrekken uit de wereld van de VS onder Trump voor de stabiliteit in het MO en Afrika betekent, zeker voor de gewone burger. Ik kan T niet helemaal ongelijk geven : als je decennia als de boeman, agressor en uitbuiter wordt afgeschilderd, wat je ook doet, dan houdt het een keer op. Vooral in onvoorstelbaar ingewikkelde conflicten, zoals dat in Irak en Syrië, moet men toch durven toegeven : daar kan geen mens aan uit, ook Rudy Vranckx niet, laat staan Koert Debeuf. Dat die heren maar eens proberen aan een Syriër Brussel Halle Vilvoorde uit te leggen. Maar dat hoeft niet : wij Europeanen slagen er in België al bijna 200 jaar in om onze conflicten zo goed als vreedzaam te beslechten. Europeanen hebben na de 2e wereldoorlog de verhoudingen met Duitsland, met de hulp van de Amerikanen, op enkele generaties volledig genormaliseerd. Dat al die Afrikanen, Moslims en andere linkse agitproppers-kritikasters aan die moreel superieure houding van de Blanke Europeaan eens een voorbeeld nemen. En organiseer maar eens een Marshall plan voor Afrika : de miljarden worden zo ingepikt door de Afrikaanse “elites”. En nog zal het onze schuld zijn. Ik heb hier echt genoeg van.

  • Danny De Walt zegt:

   Wel Hans, begin al met mijn reactie te lezen, en dan zal je weten dat het bij de Romeinen om Germaanse slaven in de 4de en 5de eeuw ging. Anders moet je zelf maar eens wat research over de antieke slavernij op het internet doen. In elk geval hadden de Romeinen veel galeislaven van doen, anders zouden ze met hun oorlogsschepen niet uit hun havens geraakt zijn. Ben Hur nooit gezien? Dat was een joodse prins zeker? In die tijd speelde etniciteit niet veel rol, men moest goed kunnen roeien.

   • Hans Becu zegt:

    Hou op met daden van de mensheid in de 4 e eeuw te beoordelen met de morele maatstaven van vandaag. In reactie op de stelling van Sanctorum over de slavenhandel is uw reactie volkomen naast de kwestie.

   • Eric zegt:

    Alles is weer goed om recht te praten wat krom is, nietwaar, meneer de Walt. En wat in Libië gebeurt heeft niks met de islam te maken. Slavernij, terrorisme, onderdrukking van de vrouw, racisme en het uitroeien van ongelovigen: heeft allemaal niks met de islam te maken, al staat het allemaal wél in het islamitische heilige boek. De tweede wereldoorlog, de uitroeiing van de joden, de vervolging van zigeuners en homoseksuelen, het had waarschijnlijk ook allemaal niks met het nazisme te maken.

   • aghasee zegt:

    Danny De Walt:
    “Ben Hur nooit gezien?”

    Wat moet een mens daarop zeggen?
    Stop de klok?

 6. Danny De Walt zegt:

  De Vlaamse vrienden van Israël hebben gesproken. Wat een onzin!

  • Hans Becu zegt:

   Israël ? Nee, de Romeinen.

  • Marc Schoeters zegt:

   Heerlijk – die Danny De Walt! Eindelijk nog eens een verstokte, politiek correcte, links-regressieve Gutmensch op deze oersaaie blog! Wij krijgen de hele door de mainstream media voorgekauwde rimram voorgeschoteld – waarvan iedereen inmiddels dacht dat die volkomen passé was. Ten onrechte blijkbaar. Alle problemen van de wereld worden veroorzaakt door het kapitalisme. Afrika zit vol hoogopgeleide werkers met een torenhoog arbeidsethos – die helaas alleen maar door het neokolonialisme worden arm gehouden. Verder is iedereen in de Derde Wereld natuurlijk extreem vreedzaam – en worden alle oorlogen aangestookt door vuige imperialisten. Links is goed en rechts is slecht. Westerlingen zijn daders en moslims zijn slachtoffers. Moslims hebben een hoog beschavingsniveau en vormen de voorhoede van de Nieuwe Verlichting. Alle witten zijn zwarten. En iedereen die het daarmee niet eens is – is een racist en een Vlaamse vriend van Israël. SHAME SHAME SHAME, SHAME ON US! Dank u, Danny De Walt. En blijf alstublieft verder op deze blog posten. Dan hoeven we om nog eens een dinosauriër te zien niet meer te wachten op Jurassic Park XIII. Social Justice über alles!

   • Danny De Walt zegt:

    Wat je schrijft is beneden alle peil. Mensen in vakjes duwen, waar ze niet thuis horen, is waar je goed in bent. Doe maar rustig verder met links voor zijn raap te schieten.Terwijl je dit doet, doe je niks anders verkeerd. Ik voel me trouwens in de verste verte niet aangesproken. Bouw een grote dikke muur rond Vlaanderen en vooral … kijk er niet over!

   • Eric zegt:

    Hela, u noemt iemand zomaar een racist en verwijt dan anderen dat ze mensen in vakjes duwen. Kunnen die linksen nu echt niks anders (bijvoorbeeld argumenteren) dan Tom Meeuwsjes doen?

   • Danny De Walt zegt:

    Beetje stoer doen, Eric? Ik verwijt niemand iets. Ieder moet zijn eigen geweten volgen. “Handel zoo, dat de maxime van uw wil te allen tijd tevens als beginsel van een algemeene wetgeving zou kunnen gelden.” (Immanuel Kant)

   • Danny De Walt zegt:

    En nog iets. Ik ben voor een politieke partij die op sociaal gebied “linkse” standpunten heeft en op ethisch gebied “rechtse”. Ben ik daarom een linkse?

   • Eric zegt:

    Typisch hypocrisie. Je verwijt iemand dat hij racist is (en de hele ‘Shame on youtirade mocht natuurlijk niet ontbreken), nadien verwijt je een ander dat hij mensen in vakjes stopt en last but not least beweer je dat je niemand iets verweten hebt. Jij danst altijd maar in hetzelfde nauw begrensde kringetje, kerel, en je beseft het zelf niet eens. Het wordt tijd dat je dat kringetje eens doorbreekt en tot geestelijke bevrijding komt. Dat zou ook voor ons een zegen zijn.

   • Danny De Walt zegt:

    Je mag zoveel toewijding niet vragen van de leden van je politieke sekte, Eric. Wat is trouwens je missie?

   • Danny De Walt zegt:

    MORE SHAME!

   • Eric zegt:

    Politieke sekte? Wat bedoel je? Alle sekten werken politiek. De ergste sekste is islam. Dat geloof heeft alles van een succesvolle, maar niet als zodanig erkende sekte: ze terroriseert haar leden (en eigenlijk de ganse wereld), ze heeft een profeet wiens woord na 1400 jaar nog steeds onbetwistbaar is en van zijn god zou komen, je kan er niet uitstappen of je riskeert vermoord te worden, ze stelt dat vrouwen minder rechten hebben dan mannen, en spoort de leden in functie van haar wereldwijde expansie tot volledige inzet van lijf en leden aan. U, de Walt, verdedigt die sekte. SHAME ON YOU (en herhaal dat maar 50 keer voor jezelf in de spiegel. Tot je het begrijpt) !

 7. Hans Becu zegt:

  Marc. De Danny is nen echte.

 8. Pieter De Geest zegt:

  Waarom iemand die schrik heeft van islam en de islam niet begrijpt, beter kan kiezen voor de islam, deze professor legt het je hier uit. Prof. Lang is een prof wiskunde aan de universiteit van Kansas, 1 van de grootste universiteiten in de VS, niet onmiddellijk iemand die men links kan noemen!

  • Gysels zegt:

   Het probleem is dat, eens je toetreed tot de islam, je er niet meer uit mag/kan treden, op straffe van de dood! Met een verwarde wiskundige gek bewijs je echt niets hoor! En wat wiskunde al dan niet met links/ rechts te maken heeft is mij een raadsel. Het zijn de alfa-vakken die exclusief links zijn, beta-vakken zijn de exacte vakken! En wiskundige kan dus inderdaad zo zot zijn dat hij tot een totalitaire sekte toetreed, hij is wel een deel van zijn logisch denkvermogen verloren denk ik.

  • Eric zegt:

   In elk domein van het leven vind je wel een gevaarlijke idioot. Dus ook bij wiskundigen. Hij zou beter eerst de Koran eens echt leren lezen, maar blijkbaar geraakt hij niet verder dan wat cijfertjes en ingewikkelde formules die niks met inhoudelijk, kritisch denken te maken hebben. Kortom, er waren ook duizenden wiskundigen, filosofen en wetenschappers die tot de NSDAP toetraden. Dus vraag ik u: één wiskundegek, wat bewijst dat?

  • Pieter De Geest zegt:

   Op YouTube staat meer dan één moslim convert story’! Umm Uthman, geboren in Puerto Rico als dochter van een legerofficier uit de VS, ook geconverteerd tot de islam, leert met haar organisatie Hablamos Islam (We spreken Islam) en haar project Hablamos Islam Niños (We spreken Islam, kinderen) via onderwijs andere Spaanssprekenden over de schoonheid van de islam. Ze schreef tal van tweetalige kinderboeken over islamitische onderwerpen, gelezen in de landen over heel Latijns-Amerika, Spanje en de VS. Ze draagt tevens een nikab. Iedereen is vrij is om te geloven wat hij of zij wil. Sectaire reacties zullen aan het succes van de islam weinig veranderen!https://www.youtube.com/watch?v=aBiHpmRWgCI

   • Eric zegt:

    Vooral domheid en onwetendheid zullen niks aan het catastrofale succes van de islam veranderen. Enkel kennis en kritisch denken, zich losmaken van alle vormen van misleiding (taqiyya) en brainwashing (en dat project van de nikab die kinderen verhaaltjes vertelt is daar een voorbeeld van) zullen de mensheid en de beschaving van de doem van de islam kunnen verlossen.

   • aghasee zegt:

    Er is niks moois aan de islam. Ja, u leest het goed: dé islam. Er zijn geen gradaties. Een moslim is een moslim. Tot der dood. En erna.
    Islam cultiveert enkel en alleen de groepsidentiteit.
    Op straffe van een Godwin te doen; in de jaren dertig hebben we dat in West-Europa en later bij uitbreiding de hele wereld meegemaakt.
    Groepsdenken.
    1984

    We zijn er opnieuw.
    Alle kritische geesten/denkers/noem-maar-op moeten er uit:
    Totalitaire regimes beginnen met hun burgers te ontwapenen. Check.
    Afwijkende meningen mogen niet meer verkondigd worden voor het grote publiek*. Check.
    Alle intellectuelen moeten zich schikken of gaan naar de goelag**. Check.
    Totale controle op woord, beeld, aanwezigheid en bijgevolg denkwijze***. Check.

    *FartBook, Google, Twitter, noem maar op, scannen niet enkel via algoritmes, maar ook menselijk, naar ‘ongepaste’ meningen.
    **De afwijkende meningen worden ofwel ‘demonetized’ -van hun reclame-inkomsten beroofd- ofwel blatant verwijderd van het platform.
    ***Denkt u werkelijk dat de trajectcontroles er zijn voor uw veiligheid???

   • Pieter De Geest zegt:

    De leider van Nation of Islam, een politieke beweging die streefde naar een eigen, aparte samenleving van vrije zwarten, was Malcolm Little. Little was zijn slavennaam (als achternaam door de slavenhandelaar destijds gegeven), die hij later als verzet daartegen verving door X, toen hij (in1952) zich aansloot bij deze organisatie van zwarte moslims in Amerika (voorloper van de Black Power-beweging van de jaren 1960), en waarvan hij de woordvoerder werd. In 1965 werd hij (door andere zwarten) vermoord, hetzelfde lot dat Martin Luther King, de leider van de burgerrechtenbeweging, onderging (neergeschoten door een blanke in 1968, zijn geweer bleek later niet het moordwapen te zijn). Ook de wereldberoemde bokser Muhammad Ali werd nog lid van Nation of Islam.
    Malcolm X is nog de soennitische moslims bijgetreden. “In Mekka kwam hij tot inkeer omtrent zijn idee van zwarte suprematie en vrijwillige segregatie uit de Amerikaanse samenleving. De islam predikt namelijk RACIALE GELIJKHEID. In Mekka ontmoette Malcolm X vele blanke moslims.” (Wikipedia).
    Na het zien van Malcolm X, de film over de leider van de burgerrechtenbeweging, ging Umm Uthman zijn autobiografie lezen, waardoor ze in contact kwam met de islam.
    Meer over haar project : http://www.hablamosislamninos.com/

   • aghasee zegt:

    Enne, Pieter De Geest,

    De convert-stories van de islam naar wat anders komen op joetjoep niet.
    Doorgaans eindigt die story met een korte scherpe knal van een 9mm parabellum in de nek.

   • Pieter De Geest zegt:

    Zolang het maar niet het leven van aghasee is dat met een machinepistoolschot eindigt. Une balle perdue (zoals die kelner op zijn kamer achter de Bataclan)…

   • aghasee zegt:

    Zo kent men de moeslimps en hun apologeten: dreigen met- of gebruik van fysiek geweld.
    QED

   • Gysels zegt:

    Iedereen is ( hier toch, ginder niet) vrij om te kiezen of hij/zij/onzijdig een of andere ideologie of theologie kiest. Het probleem is dat de Islam niets met theologie te maken heeft, het is gewoon een zwaar racistische, ziekelijke vrouwonvriendelijke en moorddadige sekte die afvalligheid straft met de dood oftewel…uw voorbeeldjes van zgz slimme geesten die vrijwillig kiezen voor de ‘ cultus des dood’ in plaats van de verering van het leven horen eerder in de psychiatrie dan op YouTube thuis…wiskundig genie of niet!.

   • Eric zegt:

    Met uw laatste antwoord op de reactie van aghasee maakt u natuurlijk duidelijk wie u bent, de Geest. Het bevestigt ieders vermoedens: niet alleen moslims kunnen, vanwege de aard van de islam, levensgevaarlijk zijn (het vermoorden van tegenstanders was al ten tijde van Mohammed onder moslims een strategie en werd ook door hem beoefend), ook voor de moslimvriendjes, die hun moordzucht in de islam weerspiegeld vinden en daarom ervoor kiezen deze te verdedigen en aan te prijzen, moet je scherp opletten.

 9. Pieter De Geest zegt:

  Zo kent men ook nog eens de aghaseeën en de Gyselsen. Neem me vooral niet kwalijk dat ik jullie verder nog een fijne zondag toewens!

 10. Gysels zegt:

  Mag ik u,Pieter De Geest en co ook een fijne zondag toewensen met een aanrader . Juist op VICE, je weet wel die linkse zender waar de vrouwelijke medewerkers constant seksueel worden lastig gevallen door linkse poco’s maar dat mag want…linkse misogynie is toegelaten , zend juist een reportage uit over slavernij in … het islamitisch Pakistan, waar kinderen van amper 3 jaar moeten werken voor quasi niets. Om volledig te zijn, slavernij is in Pakistan wel verboden sinds 1992 maar in de praktijk gaat het gewoon door, met medewerking van de overheden die het toen verboden. Er is wel zwaar verzet vanuit vrouwenorganisaties maar dat wordt tegengewerkt door…de regering,politie enfin…de hele overheid van dit islamitisch land.

Reacties zijn gesloten.