Moeten die Antwerpse verkiezingen nog wel gehouden worden?

slapstick
Gisteren alhier een hartverwarmend Facebook-treffen meegemaakt onder pastafaristen, u weet wel, aanhangers van de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster die zich tooien met een pastavergiet. Allemaal mannen, dat is logisch: vrouwen gebruiken dat ding gewoon om pasta te vergieten, terwijl de jongens het even uit de keuken stelen om zich ermee te fotograferen voor een boekenrek. Of waarom er achter elke zotte trol Socrates ook een nuchtere Xantippe staat.

Echt mannelijk en hilarisch is ook de Antwerpse vaudeville, waar een socialistische voorman eerst de N-VA beschuldigde van belangenvermenging en halfduistere allianties met bouwpromotoren, tot er aan zijn kant zoveel lijken uit de kast vielen dat er echt gevaar was voor het uitbreken van epidemieën. In beide gevallen gaat het om bewust opgezette beschadigingscampagnes, dat lijdt geen twijfel. Ik ken het SP.a-milieu niet zo goed, maar dat van de N-VA des te beter, en weet dat het compromitteren van tegenstanders of lastige luizen een vast onderdeel uitmaakt van hun strategie. Pas op, nooit bezondigen ze zich aan domme laster,- dat is zelf een lasterlijke smoes van Tom Meeuws: het gaat om waar gebeurde feiten, die worden aangedikt en uitvergroot, helemaal in de stijl van de Amerikaanse campagnes. Uw doopceel wordt gelicht, alles wordt met een vergrootglas bestudeerd, elk detail uitgeplozen, en warempel: echte maagden zijn zeldzaam, altijd vind je wel iets bij iemand.

Dat leidt natuurlijk tot paranoïde situaties. Maar vooral: hoeveel er ook over inhoud wordt geleuterd, niemand houdt zich nog met inhoud bezig in deze toestand van veralgemeende hysterie. Quid de visies over mobiliteit, een stilstaande Ring van ’s morgens tot ‘s avonds, stadsvernieuwing, onderwijs, veiligheid, integratie, de problematiek van anderstalige allochtonen? Ik hoor alleen gemeenplaatsen en banaliteiten (“een warme stad”, “het bruisende dagelijkse leven”), zelden iets dat ruikt naar een project dat de partijpolitieke behoefte om de tegenstander te vloeren, overtreft. De grootste verliezer in dit verhaal is de kwaliteit van de democratie, die nu vooral op Twitter gedemonstreerd wordt, waar het sossenbashen weer ongekende hoogte heeft bereikt.
Niemand kan mij verdenken van grote liefde voor deze partij. Alleen: is dit nu het grote politieke debat, de grootste stad van Vlaanderen waardig? En komt het de zittende meerderheid niet prima uit dat het debat herleid wordt tot een moddergevecht om niets? Of evengoed: is het niet aan de oppositie om dit te overstijgen? Jinnih Beels wil “alles even op een rijtje zetten” maar houdt het wellicht voor bekeken. Wie geeft haar ongelijk. Was ze toch maar een Indisch restaurant begonnen.

Fossilizering
Afgezien daarvan moet het voor een “meester-strateeg” een hartverwarmende ervaring zijn als je tegenstanders elkaar zo in de vernieling rijden. Dit is pure slapstick. De in vele huiskamers gemompelde bewering “Bart De Wever komt hier niet meer bij van het lachen”, berust vermoedelijk op waarheid. Groenen in een auto zonder stuur, sossen in de gracht, en de eeuwige midden-het-bed-figuur Kris Peeters (Cd&V) ontvouwde zopas zijn onsterfelijk klunzige verkiezingsslogan: Het is tijd voor voorrang van respect!” Dit moet een idee zijn van het spook van La Esterella die aan hem verscheen op zijn triestig flatje achter de kathedraal. Tijd voor voorrang. Respect. En vooral het vreselijk bekkende “tijd-voor-voorrang-van-respect”. Ergens sloft in het hiernamaals een gesluierd oudje door de kale gangen van het rusthuis, op zoek naar een brave ziel die toch gehoor wil geven aan die smeekbede om, nu ja, respect.

Heel, eerlijk, en N-VA-trollen, spoed u naar het klavier: zoveel geluk is gewoon niet gezond voor een partij en voor de democratie. Dit leidt tot fossilizering van de macht. Het is alsof Club Brugge met 16-0 voor staat op FC Erps Kwerps. Dan denk je toch ook: stop ermee, jongens. Ergens hoop ik dat er eens een links tegengewicht opduikt, een uitdager die naam waardig. Geen gebakken lucht à la Stevaert of Janssens, maar andere koks met andere recepten, een andere keukenlucht waar je neus door geprikkeld wordt. Ik wens het de Antwerpenaar toe, echt waar, een menu waaruit te kiezen valt.
Behalve als er in de kelder van Bart De Wever een resem gekidnapte tienermeisjes worden gevonden, of er zijn banksporen die wijzen op sponsoring van de N-VA door Poetin, hoeven die Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen eigenlijk niet gehouden te worden. Alleen campagnes, omdat die gewoon leuk zijn om naar te kijken en op de lachspieren werken. Jammer van die partijdotaties, want we betalen dik mee aan dat kijkstuk. Voor de rest: voorrang van respect.

Vindt u deze column interessant, leerrijk, controversieel, trollig, of hebt u tenminste eens goed kunnen lachen? Dan is een donatie, hoe bescheiden ook, misschien een goed idee.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

27 reacties op Moeten die Antwerpse verkiezingen nog wel gehouden worden?

 1. Hans Becu zegt:

  Tja. Hoelang zeg ik al dat de pers die het neopuritanisme van GroenLinks uitdraagt, samen met de burgerdemocratie-hype en de transparantie-obsessie elke normale mens de zin ontneemt om zich politiek te engageren. Het resultaat zie je bij Samen. Peppie en Kokkie for president. En twee onmachtige partijvoorzitters, Almaci en Crombez. Ze stonden erbij en keken ernaar. Dit stukje van JS is overigens inhoudelijk van hetzelfde niveau als het kartelprogramma van Samen : er staat niks in, behalve wat wazig geneuzel, en de gebruikelijke sneren. En denk je nu echt dat nva trollen denken dat de buit binnen is ? Een zaak is zeker : Dewever is nog redelijk goed omringd, maar alles kan beter. Bij groen en rood, maar ook bij Cd&v en open VLD gaapt de intellectuele leegte. Stel je nu eens voor : een regering met Calvo, Almaci, Tom Meeus, John Crombez, Kwekkelien Rutten en Kris Peeters en Sammy Mahdi. Dan verhuis je van ellende toch naar Hongarije of Polen zeker. Optimism is a moral duty, of course. Steun intelligente politici. Dewever is intelligent, Meeus is een dwazekloot. Simpel.

 2. eddy zegt:

  “tot een moddergevecht om niets”, wel mijnheer Sanctorum, ik denk dat u nog nooit echt gewerkt heeft. In de industrie werken mensen alle dagen om het geld op te brengen voor onnozelaars, hypocrieten, psychopaten zoals Meeuws en Kerbache. 24.000.000 B.Fr. geven aan de Roma vzw voor een party voor de inhuldiging van een tunneltje. Hoe absurd is dit, de tunnel moet er zijn, afgewerkt en in orde en daarmee basta. Als een “directeur” van De Lijn (belastingsgeld) met een formidabele wedde (150.000 tot 200.000 euro en dan nog gestort in zijn vennootschap !!) zo’n vriendendiensten aan een linkse vzw mag gunnen, en dan nog op tv mag komen om zich met zijn braniemuil te komen verantwoorden, dat is een maat te ver. U mag tegen de N-VA zijn, geen probleem, maar het wordt tijd om de macht en de ruggegraat van de gevestigde “waarden”, laat maar zeggen fossielen, te breken.

 3. walter maes zegt:

  Gewone mensen vliegen 5 jaar achter de tralies bij zo’n gefoefel als die Meeuws bij de Lijn.

 4. Marcus Vertommen zegt:

  en een beetje respect voor La Esterella, astemblieft!

 5. Eric zegt:

  Meeuws, Beels, Van Besien? Wat kan die mensen nog verbinden? Een verpleegster. Een verbanddoos. Wat aan hen kan ons nog boeien? De boeien !

 6. Danny De Walt zegt:

  Alle verdeeldheid in ons denken en onze samenleving wordt zeker veroorzaakt door niets anders dan onze ijdelheid, maar hier speelt nog iets mee! Naast rationele overwegingen is er voor een mentaliteitsverandering bij de mensen een zekere ‘bezieling’ nodig. Vanuit dit oogpunt was het een juiste beslissing van Groen om het zogenaamde linkse blok te beëindigen omdat er aan de geur van de bezieling – op zijn zachtst uitgedrukt – een ferme reuk bleef zitten. Er zal er op vlak van milieu toch geen bal meer aan te doen zijn. Er is terug een sprankeltje hoop wanneer de mensen wat geïnspireerd geraken, wat dan zichtbare resultaten oplevert, wat beslist nu niet het geval is. Bakfietsen rollen niet van de band en er is hier – i.t.t. te Berlijn – geen bakfietssalon. Allemaal geen spek naar de bek van Febiac (op zijn Engels uitspreken, dan rijmt het nog ook)! Een bewijs daarvan is het staatshoofd op zijn nieuwjaarspraatje voor de gestelde (hopelijk niet te veel ongestelde) lichamen over een krachtige economische groei en de vruchten van de economische heropleving in Europa (voorzeker allemaal geïnvesteerd in alternatieve energie op de platte daken van sociale huisvesting, overheidsgebouwen, enz) maar met geen woord repte over de transitie naar een CO2-arme economie. Het is nu nog enkel wachten op de begeestering van de andere politieke partijen, zoals die van rechts (nieuwrechts kent men om zo te zeggen in ‘Vlaanderen vakantieland’ niet), en eens zien welke ideeën daar zo allemaal opborrelen over ecologie, migratie, e.d. Anders zullen we verplicht zijn tussen stank en herrie ons leven verder te slijten. Als we het geluk hebben oud te worden, dement zijn, en men ons dan nog weinig ten laste kan leggen, kunnen we met onze wandelstok eens goed auto’s die in de weg staan te lijf gaan, om ons alsnog te wreken op het schandalige verkeer dat tijdens onze jonge jaren onze mooie steden heeft onbewoonbaar gemaakt, de lekkere lucht verkwanseld en de prachtige uitzichten verslonsd.
  Rest dan nog de uiterst zeer moeilijke vraag : moeten die verkiezingen nog wel gehouden worden? Politici zijn ook maar mensen en zoals de meeste mensen hebben ze uitdagingen nodig, zoals de filosoof met zijn dagboek op het internet en zijn lezers die daar dan vol ijver op reageren. Door het ontbreken van uitdagingen zou hun geest anders dom en zwaar worden en daarom zijn ze afhankelijk van uitdagingen, ervaringen die hen meer opwinding verschaffen in hun dagelijks bestaan, meer intensiteit, voor het scherpen van hun geest. Overigens, als verkiezingen iets zouden veranderen, waren ze al lang verboden!

  • Hans Becu zegt:

   Aldus een inwoner van dit gezegende land, die een leven leidt waar 80% van de wereldbevolking alleen maar van kan dromen.

 7. Marc Schoeters zegt:

  In de politiek zijn de mensen – de integriteit en de intelligentie van de politici – minstens even belangrijk als de partijprogramma’s – die trouwens maar al te vaak op elkaar lijken. Het persoonlijke is politiek en de politiek persoonlijk. Johan Sanctorum wuift dat al te gemakkelijk weg. Zonder een persoonlijkheid als Churchill was Hitler misschien niet verslagen geweest. In Antwerpen mogen de groenen en de sossen niet opnieuw aan de macht komen. Zij hebben in het verleden mijn geboortestad bijna kapotgemaakt. En dat zeg ik met bloedend links hart. De huidige vaudeville van “Samen” is daarom een grote opluchting voor mij – en voor de overgrote meerderheid van de Antwerpenaren. Samentuinen – oké. Samen erin tuinen – nee, bedankt. Dus exit sjoemelaar en nulliteit Tom Meeuws. En nu de aanval openen op nepotist Wouter Van Besien! Meeuws “schonk” als directeur van De Lijn meer dan een half miljoen euro aan “vzw” Roma. Voor een “feestje”. Na zijn ontslag – waarvan de ware reden werd stilgehouden – sprong Meeuws op de kar van “Samen”. Het is een mannetje dat niets kent en niets kan – alleen foefelen en “netwerken”. En ziedaar: wie wordt vanaf 1 juli 2018 de nieuwe directeur van “vzw” Roma – zonder sollicitatieprocedure? Danielle Dierckx – de (tweede) vrouw van Wouter Van Besien. Dat mens is zogezegd “professor” – wat vreemd is want zij heeft alleen een diploma sociaal assistente. En natuurlijk ook een baby met Van Besien – die Wisa heet. Die naam wordt ook gebruikt voor een computerprogramma dat nieuwkomers controleert en opvolgt – maar dit terzijde. Hoog tijd om de boekhouding van “vzw” Roma uit te pluizen. Mevrouw Van Besien mag alsnog GEEN directeur worden. En meneer Van Besien moet publiekelijk als nepotist ontmaskerd worden. Hij mag NOOIT burgemeester van Antwerpen worden. Ook Jinnih Beels kunnen de Antwerpenaren missen als kiespijn. Zij is uit het Antwerpse politiekorps opgestapt na een persoonlijk conflict – dat met een idealistisch politiek sausje werd overgoten. Beels vertrok naar Mechelen. Zij hoopt nu naar Antwerpen terug te kunnen keren via de politiek – puur uit wraakzucht en persoonlijke rancune. Zij heeft al verklaard dat alle samenlevingsproblemen in Antwerpen voortvloeien uit het “racisme” van de autochtone bevolking en de onrechtvaardige “harde behandeling” van “arme migrantenjongeren” door de overheid. Kunt u zich voorstellen wat het voor Antwerpen zou betekenen als die madam verantwoordelijk wordt voor de veiligheid? In een stad met tientallen terugkerende Syriëstrijders – allemaal “arme migrantenjongeren”? Dit zou voor mij al reden genoeg zijn om uit mijn geboortestad te verhuizen – want ik zou er mijn laatste restje veiligheid verliezen. Het is voor Antwerpen dus alle hens aan dek! Na de exit van de “socialist” Meeuws ook de exit van de “groene” Van Besien en de “onafhankelijke” Beels! Antwerpen verdient beter! Een Churchill bijvoorbeeld. Of desnoods een Poetin. Of E.T.

  • Eric zegt:

   ‘Zonder een persoonlijkheid als Churchill was Hitler misschien niet verslagen geweest.’ Hitler had zonder Churchill zeker de oorlog gewonnen. Churchill heeft om het tij te keren het zwaarste geschut moeten bovenhalen. Lees daarover de Churchillbiografie door Sebastian Haffner. Churchill, als gecultiveerd exponent van de westerse beschaving, wist intuïtief wat er op het spel stond toen Hitler de macht in Duitsland veroverde. Maar zoals heden islamcritici als Wilders, die een grote Churchillfan is, werd ook de latere eerste minister van Groot-Brittannië heel lang buitenspel gezet. Terwijl hij wist dat Europa definitief zou instorten indien er niet drastisch en agressief werd opgetreden, mocht hij thuis werkeloos en machteloos klusjes opknappen, muurtjes metselen en schilderen. De elite onder leiding van Chamberlain ging het wel even oplossen. Niet dus. Toen Engeland aan de rand van de afgrond stond kon men niet anders meer dan C. oproepen en tot leider van de westerse wereld bombarderen. Er bestonden toen nog geen roze mutsen (wel blauwkousen, maar ze hielden zich niet met georganiseerde antipolitiek bezig) of geen EU die het onafwendbare toch wensten af te wenden en zo de totale zelfdestructie organiseerden. Dat proces is nu opnieuw bezig, maar deze keer zie ik geen Churchill. Ergo: West-Europa is definitief verloren. De oorzaken: christelijk sentimentalisme, universalistisch humanisme en tot op zekere hoogte de broederlijke Verlichtingsfantasieën (Rousseau) zelf.

  • Christel Van den Maegdenbergh zegt:

   Ik zie het ook somber in. Zou het begot niet weten op wie te stemmen. Geen enkele kandidaat- burgemeester staat me aan. BDW zijn ‘veiligheidsbeleid’ kost ons fortuinen : 140 miljoen euro voor drie jaar militairen op straat. Alsof de patrouillerende soldaten ons kunnen behoeden voor een terroristische aanslag. Er sterven meer fietsers in het verkeer. En zijn ‘war on drugs’ waarin hij zelf bekende het niet te kunnen winnen…het netwerk van het drugsmilieu is al te ver uitgezaaid, tot en met twaalfjarigen aan de schoolpoorten. Je kan ongehinderd de haven in- en uitrijden. Het is er in de weekends desolaat. Er waren al verschillende schietincidenten in het dorp waar mijn ouders wonen. Francken wil er een nieuw gesloten centrum voor criminele illegalen planten. Nota bene waar mijn vaders (en de mijne) wieg stond!
   En we hebben de slechtste luchtkwaliteit in heel Vlaanderen. Door de ‘lage emissiezone’ in ’t Stad droppen de automobilisten massaal hun wagen bij ons in straat, tot vlak voor onze opritten en pakken ze de stadsfiets (Velo). Tot daar hun aanpak op milieuvlak…

   • Hans Becu zegt:

    Die kostprijs : klopt dat ? En als het klopt, dan zijn het grotendeels salarissen die toch betaald moeten worden als de soldaten gewoon in de kazerne zitten. En war on drugs : te laat. Hoezo? 12 jarigen die drugs dealen, mag je dus niet tegen optreden. En je mag ook al niks zeggen over de Marokkanen die de handel organiseren. En als Francken illegalen terugstuurt is hij een fascist, als hij een centrum opent….ach de professionele kritikasters. Het was minder erg geweest als Dewever 20 jaar geleden aan de macht was gekomen. Puin ruimen kost tijd. En ik ken groenen die met een oude diesel rijden en nu kwaad zijn op Dewever omdat ze moeten betalen. En ik zou U wel eens willen horen als er een Moslimgek de Meir opscheurt en tientallen mensen omverrijdt, of als ze een bom gooien in de GB. Dan zouden degenen die nu schande spreken over het fascistoide militaristische beleid roepen en tieren dat het de eerste plicht is van de burgemeester de veiligheid te waarborgen. En hoe dat moet, laat ik over aan mensen die daar iets van kennen, niet aan balorige scribenten op een blog die daar gegarandeerd niks van afweten.

   • Christel Van den Maegdenbergh zegt:

    Je vergeet de overuren die de militairen moeten kloppen door ook in de weekends te patrouilleren. Er is trouwens een grote uitval – omdat ze het beu zijn om uren in de straten rond te lopen, waarvoor ze uiteraard niet in het leger zijn getreden. Wat kunnen ze doen als een terrorist middenin een drukke straat een bom doet ontploffen? Dan is het toch te laat. Trouwens je loopt veel meer kans om in het verkeer om te komen.
    ‘Het was minder erg geweest als Dewever 20 jaar geleden aan de macht was gekomen.’
    Wat ’n pretentie. Kon hij dan de expansie van het drugsmilieu vermijden?
    In de jaren negentig was het Falconplein het mekka van de Russische maffia. In 2000 – 2001 heeft de politie razzia’s tegen de georganiseerde misdaad gehouden, tientallen winkels bezegeld, gestolen goederen in beslag genomen. De maffia is toen naar andere steden uitgeweken.
    Het drugsmilieu is allicht moeilijker in te dijken. Zoals je zegt organiseren de Marokkanen de handel…dat merk je ook aan hun dure wagens. De patsercultuur zeg maar. Als de wijkagenten nu eens informatie van de eigenaars vergaren en de wagens in beslag laten nemen door het gerecht. Of drugs ‘decriminaliseren’ door druggebruikers niet te straffen met detentie maar te laten behandelen voor hun verslaving zoals ze dat al jaren doen in Portugal.

   • aghasee zegt:

    Christel Van den Maegdenbergh:
    “Wat kunnen ze doen als een terrorist middenin een drukke straat een bom doet ontploffen? Dan is het toch te laat. Trouwens je loopt veel meer kans om in het verkeer om te komen.”

    Wat een ongeloofelijk apologetisch non-argument.

   • Eric zegt:

    Beste Christel, als De Wever twintig jaar geleden burgemeester was geweest dan zou hij de politie in elk geval niet verboden hebben drugsdealers, die ostentatief op straat stonden te verkopen, te arresteren. Onder Bob Cools kon dat niet, die verbood het de politie dealers van vreemde origine op te pakken omdat in dat geval de statistieken over vreemdelingencriminaliteit de mensen wel eens wakker konden schudden. Die cijfers moesten laag gehouden worden, dus mocht de politie niet ingrijpen. Ik kende Turkse dealers op Antwerpen-Zuid, ik zag ze bezig en nooit werd er ingegrepen. Enkele jaren terug werden er wel strenge controle-acties gehouden. Met De Wever twintig jaar geleden aan het bewind was er vandaag misschien zelfs geen war on drugs nodig geweest. Ik wil maar zeggen: je argumentatie is veel te gemakkelijk.

  • Jozef Leijnen zegt:

   Als je van je leiders verwacht dat ze de waarheid spreken moet je ook in uw reacties de nodige eerlijkheid aan de dag leggen; Danielle Dierckx, 43 jaar, woont in Borgerhout en is Doctor in de Sociale Wetenschappen.
   Sinds 2000 heeft ze een sterke reputatie opgebouwd in het leiden van (internationaal) sociaal en stedelijk onderzoek bij Centrum OASeS aan de Universiteit Antwerpen. Ze doceert er ook in de Master Sociaal Werk.

 8. Danny De Walt zegt:

  Je bent blank, behoort tot de middenklasse, woont in een huis met een tuin, doet werk dat hij prettig vindt, bent gelukkig getrouwd, heeft een zoon of een dochter, goede vrienden en verdient schandalig goed? Ik zou toch wat meer ambitie tonen, indien ik jou was! Daarom deze link : https://www.vacature.com/nl-be/jobs/zoeken/manager/1

 9. Johan Verleye zegt:

  Vandaag een klein, bijna onooglijk zinnetje gelezen in De Zondag in een interview met Johan Vande Lanotte (blz. 7):

  “Splitsen van facturen mag niet, maar is het daarom gesjoemel?”

  En dat uit de mond van een vertegenwoordiger van een van de ‘democratische partijen’.

 10. Hans Becu zegt:

  Maar Christel
  Patsers aanpakken. Discriminatie, stigmatiseren, wij-zij, mensen tegen elkaar opzetten. Ik hoor,ze al bezig. Socialisten mogen dat, Dewever niet. En drugs decriminaliseren, denk je nu echt dat het daarmee opgelost is, en dat het ueberhaupt in Portugal is opgelost ? En wagens in beslag nemen, daarover beslist niet de burgemeester, maar het gerecht. Maar als procureur Dams zijn mond opentrekt, legt van Besien klacht neer tegen hem. Kijk maar na. En kijk ook eens je cijfers na. Natuurlijk zitten daar overuren tussen…, maar 140 mio ? En de beste uit je betoog vind ik dat je meer kans loopt om te komen in een verkeersongeval dan bij een aanslag. Zuiver cijfermatig is dat juist, en dank zij de Dewevers in de politiek blijft dat hopelijk ook zo. Maar ik moet de eerste automobilist nog tegen komen die op zaterdagavond zegt : en nu ga ik er eens ene omver rijden se. De enige die dat doen zijn Moslimterroristen. Echt perfect vergelijkbaar, die twee fenomenen . Gelukkig is daar Dewever met gezond verstand, en gelukkig luistert hij niet naar de onvoorstelbare kromredeneringen van U en zovele anderen. Want het is toch raar bedacht : om alcoholzondaars en snelheidsduivels te klissen wordt massaal politie gemobiliseerd. Idem dito voor een stomme voetbalwedstrijd. Risicomatch. Iedereen steunt dat. Maar om drugsdealen en terreur tegen te gaan : ho maar : fascisme, dictatuur, en het helpt zgn. niet. Dan moet je ineens weer ten preventieven titel een blik welzijnswerkers opentrekken, en waarschijnlijk ook beslissen om religieus geïnspireerde terreur te decriminaliseren. Het is hun cultuur meneer, ge moet dat verstaan. Of hij komt uit een problematische gezinssituatie….Ik heb nog nooit gehoord van preventieprogramma’s tegen fiscale fraude, of deradicaliseringstrajecten voor de Panamajongens. Hoe zou dat nu toch komen ?

  • Christel Van den Maegdenbergh zegt:

   “Begin maart 2017. Al maanden wordt Antwerpen geteisterd door drugsgeweld. Borgerhoutse cocaïnefamilies plegen de ene aanslag na de andere. Er worden brandbommen gegooid, met zware wapens geschoten…en de overheid laat begaan. geen enkele reactie van politie of magistratuur. het stadsbestuur van BDW, dat anders nog altijd zijn war on drugs heeft lopen, zwijgt in alle talen. het is het zoveelste bewijs van de inefficiëntie van de Belgische magistratuur die er maar niet in lijkt te slagen georganiseerde misdaad te herkennen en die op de juiste manier aan te pakken. het is ook het failliet van de jaren geleden al opgestarte war on drugs van De Wever, die in hetzelfde bedje ziek is en die zich vooral lijkt te beperken tot ruimen van puin op straat, het aanpakken van gebruikers en betekenisloze drugsdealers – vaak illegalen – en vergeet te kijken naar de echte grote misdaad, die niet meteen zichtbaar is op straat, maar verborgen zit achter de façades. Het is onder deze war on drugs van De Wever dat de Marokkaanse maffia in Borgerhout pas echt groot is geworden.”
   Ze zijn niet in staat om de misdaad in het hart te raken. Zolang je niet in staat bent om de criminelen hun geld af te pakken, krijg je hen niet klein.
   Uit Borgerokko Maffia -Raf Sauviller

   • Eric zegt:

    Ik vraag me wel af of Raf Sauviller ook al boeken over drugs in Borgerhout en elders schreef toen de socialisten aan het bewind waren. En of hij toen ook de link legde met het stadsbestuur. Onder Cools en Janssens werden drugsdealers de hand boven het hoofd gehouden, zoals ik hierboven al vermeldde. En als het noch de socialisten, noch NVA lukte om de drugsorganisaties definitief te vernietigen, dan zou men het VB eens kunnen proberen. Dat is de enige partij, die heel wat kennis op vlak van vreemdelingen, islamisering en criminaliteit heeft, die zich nog nooit werkelijk met het volgens u scheeflopende beleid heeft mogen bezighouden. Maar dat zal een links journalistje als Sauviller zeker niet opmerken. Dat mag natuurlijk niet van zijn politiek-correcte opdrachtgevers.

 11. Hans Becu zegt:

  Mensen als Christel VDM doen me denken aan die lui die heel politiek correct in een Citroën Berlingo rondrijden, met op de achterruit een sticker “Seppe en Kaylinn in den Otto”. Voor hun deur staat een bord met een “graag traag” slak. In Antwerpen is dat een bordje “zonder haat straat”. Ze zijn heel principieel voor anderen, maar o wee als ze zich zelf aan hun principes moeten houden. Want ze ze zijn tegen kerncentrales, en het moet allemaal groener en socialer, maar ze vliegen we voor een prikje met Ryanair, en ze bestellen voor een habbekrats de Sneakers voor de “Kids” bij Zalando, made in China en via Post NL in een gigantische wolk CO2 afgeleverd door een Allochtone Medemens, terwijl hier een paar honderdduizend man dopt. Als je ze op die contradictie wijst worden ze boos. Allen verafschuwen ze Dewever.

  • Christel Van den Maegdenbergh zegt:

   Haha , wat een leuk beeld hebt u hier van mij gezet. :-). Ik kom net thuis na een geweldige warme nacht met een ruige wolf. Politiek correct zou ik hem niet noemen. Nu ga ik een lekker kop gemberthee nemen alvorens onder de wol te kruipen en morgenvroeg op mijn stalen ros te springen naar mijn werk. Goede nacht!

   • Danny De Walt zegt:

    Eenmaal blijvend de grens van het toelaatbare overschreden evolueert men langzaam maar zeker naar uitzonderingstoestanden.Laat je vooral niet uit je lood slaan, Christel!

   • Hans Becu zegt:

    Die gemberthee is verdacht politiek correct, en would-be alternatief. Zo van die alternativo’s die naar Nepal trekken, in plaats van naar Blankenberge, toch bescheidener qua ecologische voetafdruk, maar dat is dan even niet belangrijk. En een echte Vlaming drinkt een pint. En die ruige wolf, wie moet ik me daarbij voorstellen ? Toch Theo Francken niet, mag ik hopen. Die mens heeft het al moeilijk genoeg. En hopelijk is uw stalen ros geen bakfiets. De mijne heeft een Vlaamse Leeuw achterop. Fluo. Ik stel het overigens erg op prijs dat U na de ruige wolf om 02.13u nog de moeite neemt om op mijn onzin te reageren.

   • Danny De Walt zegt:

    Die ruige wolf is familie van die Duitse wolvin met zender in halsband.

Reacties zijn gesloten.