“Seksisme” en “racisme” moeten mogen kunnen. Op een (miss)verkiezing bijvoorbeeld.

MissBelgië
“Ge kunt niet zomaar mensen beoordelen op basis van hun uiterlijk”, aldus de kersverse Miss België Angeline Flor Pua, die omwille van haar Filipijnse roots en dito look op Twitter de volle laag kreeg. Maar haar onvervalst Antwerps accent (in Wilrijk geboren, in Borgerhout wonend) laten geen enkele twijfel: dit is een Vlaamse, loopt niet met een hoofddoek rond, en gaat in een restaurant afwassen om haar studies burgerluchtvaart te bekostigen. Een echt rolmodel dus voor allochtonen uit Borgerhout. En komaan zeg, voor een non-event als de Miss België-verkiezing gaat we dit meisje niet racistisch verketteren.

Ze lijkt overigens heel goed op Julita, de Filipijnse vrouw van Frank in de VRT-serie Eigen Kweek. Nog niet zo lang geleden kon je voor een habbekrats een jonge Filipijnse kopen voor een gemixt huwelijk. Er lopen hier wel wat van die (ondertussen) oude bruiden rond die doorgaans goed terecht gekomen zijn en een legertje halfbloedjes op de wereld hebben gezet. Duizenden lelijke oude blanke venten zijn op die manier toch nog van de straat geraakt en lopen ongegeneerd handje-handje met hun Aziatische wederhelft. Dit om maar te zeggen: Vlamingen hebben iets met Filipijnse vrouwen, die doorgaans katholiek zijn, gedwee, vriendelijk én bloedmooi. Na de dertig krijgen ze een enorme kont, dat heb je wel, maar ook dat kan de echte Vlaming wel smaken binnen zijn comfortzone.
Alleen dus die uitspraak die overal de koppen haalde: Ge kunt niet zomaar mensen beoordelen op basis van hun uiterlijk”, daar heb ik het wat moeilijk mee. Waarover gaat deze vleeskeuring die o.a. in bikini verloopt, met Plopsaland als decor, anders over? Ik vermoed dat bokskampioene Delfine Persoon, een droom van een vrouw om mee op pad te gaan in het holst van Borgerhout, zelfs nooit de preselecties van Madame Devos haar concours zou kunnen halen.

Seks en democratie
Het uiterlijk doet er dus wél toe, en kijk: in deze zin zijn al die extreme reacties tegen haar verkiezing wel degelijk gepermitteerd, ook al deel ik ze niet. Anders kan straks de vals zingende Bianca Castafiore, niet geslaagd voor een auditie aan de Vlaamse Opera, ook kunnen pruilen “Ge kunt de mensen niet zomaar beoordelen op basis van hun stem”. Of een voetballer met twee linkervoeten: Ge kunt niet zomaar de mensen beoordelen op basis van hun traptechniek”. Hier komt ook even de onzin om het hoekje kijken van de niet-discriminatiewetgeving en de beruchte mystery calls: natuurlijk heeft een winkelbaas het recht om zijn kassapersoneel te keuren op uiterlijk en kledingstijl.

Laat hier dus Voltaire spreken: “Ik deel niet uw mening maar…” Democratie en seks zijn woorden die weinig in één zin voorkomen. In mijn column van vorige vrijdag “Was will das Weib?”, over de MeToo-hysterie en het tegenoffensief van de 100 Françaises, heb ik die combinatie uitgeprobeerd. Seks kan namelijk niet gereglementeerd worden, ze staat buiten de moraal, en over smaken valt niet te discussiëren. Behalve in een wedstrijd natuurlijk. Dan geldt het principe één Vlaming- één stem, en moeten al die zogenaamde racistische geluiden volop aan bod kunnen komen.
Nogmaals: in een voor de rest totaal onbenullig topic, maar ik neem het hier even op voor de vox populi en het recht om voor dan wel tegen Filipijnse missen te zijn, om alle mogelijke redenen, het uiterlijk in de eerste plaats. Als ik vind dat haar borsten te groot of te klein zijn, haar billen te dik of te plat, haar accent te Antwerps, behoud ik me verdomme het recht voor om daar publiek lucht aan te geven. Ja?
Het enthousiasme anderzijds waarmee onze voormannen, van Sven Gatz tot Bart De Wever, hun politieke correctheid demonstreerden door de “racistische” uitlatingen rond Angeline te veroordelen, noopt tot een dringende correctie. De hypocriete moraal die eruit spreekt, verraadt een minachting voor het volk, dat fout sorteert, teveel frieten eet, vunzige tweets laat en naar porno kijkt. Het opgeheven vingertje dat de aandacht moet afleiden van de eigen beerputten, dagelijks nieuwe, zie nu weer de Gentse Ghelamco-affaire.

Dus ja, de Miss België van de frietchinees moet dit waardig ondergaan, en beseffen dat “racisme” én “seksisme” ook hier en daar moeten mogen kunnen. In voetbalstadions, bordelen, operahuizen, missverkiezingen, en alle gelegenheden waar mensen zich vrijwillig blootstellen aan een volksjury. Niet te vergeten de verkiezingen zelf natuurlijk, waar het uiterlijk van de kandidaat/ate veel belangrijker is dan het programma. Het VB heeft zelfs een afgeprijsde oud-miss België in haar rangen. Kies voor de mooiste, kies met de onderbuik. Laat deze vrolijke gedachte, gelanceerd op Blue Monday, volgens psychologen de meest deprimerende dag van het jaar, diep uw ziel doordringen. Of toch gechoqueerd door het onwelvoeglijke ervan? Ge kunt niet zomaar mensen beoordelen op basis van hun teksten!

Vindt u deze column interessant, leerrijk, controversieel, of hebt u tenminste eens goed kunnen lachen? Dan is een donatie, hoe bescheiden ook, misschien een goed idee.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

28 reacties op “Seksisme” en “racisme” moeten mogen kunnen. Op een (miss)verkiezing bijvoorbeeld.

 1. Johan Verleye zegt:

  “Ge kunt niet zomaar mensen beoordelen op basis van hun uiterlijk.”
  En dat uit de mond van iemand die meedeed aan een schoonheidswedstrijd. Waarom was mij die contradictie niet opgevallen, toen ik ze vanmiddag op Het Journaal hoorde? Waarschijnlijk omdat ik zó afgestompt ben door alle politiek correcte praatjes dat ik eigenlijk niet goed meer luister.
  Sanctorum houdt ons wakker.
  P.S. Ik vind haar niet knap, doch dit uiteraard geheel terzijde.

 2. filips bossuyt zegt:

  Wel veel appreciatie voor haar inzet, om iets van haar leven te maken.(lijnpiloot is niet niets)
  De marokaantjes mogen daar een punt aan zuigen.

 3. Ines zegt:

  Het meisje heeft zich wat ongelukkig uitgedrukt, denk ik. Ze bedoelt “….niet zomaar beoordelen op raciale kenmerken, zeker. Want dat is hetgeen wat zoveel weerstand oproept. Op al de rest kunnen ze haar niet aanvallen: ze is katholiek, hardwerkend en hoogopgeleid. Voor de racisten kan ze niet mooi zijn om miss B. te worden omdat ze niet blank is. Al de prietpraat over te kleine/ grote borsten of al dan niet te platte billen is naast de kwestie. Niemand is verplicht haar knap te vinden. En dat mag zeker geventileerd worden en plein public. De Wever voelde instinctief aan dat hij haar in bescherming moest nemen. Hij geeft er wel een Antwerpse draai aan, maar toch wel duidelijk de lijn trekkend tegenover het latent en onverhuld basaal-biologisch racisme.Waarvoor hulde. Dit is weer een zo’n strategisch geschreven stukje om een bepaald stuk van Vlaams-nationalistische achterban uit de wind zetten. Ps.ik vind haar ook niet superknap maar wel toffe uitstraling hebben. Ze heeft iets ongedwongen.Enne…. de Einsteins die haar een ladyboy noemen moeten wel beseffen hoe kwetsend dit is voor de afgeprijsde oud-miss van het VB…

  • Hans Becu zegt:

   of hoe de reactie van een paar onnozelaars, een fractie van de bevolking, weer buiten alle proportie opgeblazen wordt tot een gigantisch probleem. Veralgemeend racisme, quod erat demonstrandum. Me too I have : seksueel misbruik teistert onze samenleving op grote schaal, quod erat… En wat Dewever en het Vlaams nationalisme daar in godsnaam mee te maken hebben mag Joost weten. En wie ze echt is, weet U van geen kanten, maar toch commentaar. En Miss B is een onnozel non-event. Facebook, twitter, de Vlaamse pers en debilisering gaan duidelijk hand in hand. Het bewijs : ik hoor net op de radio Kwekkelien Rutten met overslaande schooljufstem haar steun betuigen aan Miss B. Man, man, man, miserie. Even Bart De Pauw bellen, en afspreken in t fornuis met een cola zero om te achterhalen of die Soedanees nu echt gefolterd werd, of gewoon een draai tegen zijn oren heeft gekregen, iets wat de flikken daar met iedereen doen die wegloopt. En we moeten het dringend ook over Trump hebben, want heeft hij nu echt weer dat blonde hoertje in de pussy gegrabt ? God en godverdomme toch.

   • M. Hoefmans zegt:

    Inderdaad, man, man, man. Met uw Youp van ’t Hek-kwaliteit zou ik me niet beperken tot Acta Sanctorum. Solliciteren in Nederland als stand-in of the-real-stuff. Hier in Vlaanderen komt u nooit aan de bak 😉

   • Ines zegt:

    Ah zo, we mogen dus alleen commentaar geven als we het voorwerp van discussie persoonlijk kennen of wat?? U zou beter een commentaar geven over wat er mis met een deel van bevolking dat zich blijkbaar alleen maar fiere Vlaming kan voelen door allochtone burgers laaghartig schofferen. En als het u mocht interesseren: mensen die op dit punt nog Trump staan te adoreren neem ik intellectueel niet meer serieus. Sorry, u kan net zo goed beginnen over Mickey Mouse. Ik heb ze bijna een heel jaar respijt gegeven om tot hun zinnen te komen door gebruik te maken van de wijsheid van het voortschrijdend inzicht en als het nu nog niet gekomen is ben je even gek als dat oranje ding dat rondloopt in het Witte Huis.

   • Eric zegt:

    Ach, mevrouw Ines neemt mensen die Trump au sérieux nemen niet serieus. Net zo min als ze mensen die ThePostOnline serieus nemen serieus neemt. Zelf neemt ze dan wel die grote intellectuele informatiekanalen DS, VRT, Knack e.d. serieus, heel erg serieus zelfs. Het is een zeer serieuze meid, die Ines, die serieuze mensen serieus en niet-serieuze mensen niet serieus neemt. Haar reacties hier dragen een intellectueel niveau uit dat je niet anders dan serieus kan nemen. Ik kijk werkelijk tegen Ines op. Als je haar met een argument bestookt reageert ze nooit, want argumenten neemt ze natuurlijk niet serieus. Ze weet immers alles en hoeft niet te discussiëren. En wie het niet met haar eens is is gek. Die kan ze écht geen respijt geven. Mevrouw Ines neemt zichzelf heel erg au serieux. Als een er een Miss verkiezing voor de meest serieuze vrouwen bestond behoorde zij bij de topkandidaten. Respect, Ines, respect !

 4. guy doke zegt:

  een paar ” zijlijn opmerkingen”
  – onze nieuwe lieve miss belgie moet inderdaad een beetje voorzichtig zijn wanneer ze als een verstandige jonge dame iets naar buiten brengt: ik denk namelijk niet dat het een verspreking was, of een ” ’t was zo niet bedoeld”; maar een gewoon zeer spontane rectie op de niet leuke noch correcte aanvallen. Deze aanvallen waren niet voorzien in haar ” image en communicatie training ,
  welke ze vooraf gekregen heeft dus valt ze door de mand.
  Kleine bemerking: iemand die in opleiding is voor zijn proeven als piloot ,zegt niet dat hij of zij opgeleid worden als ” lijnpiloot “; maar gewoon :piloot
  – de jonge dame nu zo maar gaan benoemen als rolmodel voor allochtonen lijkt me iets te ver.
  Je moet kiezen: ze is allochtoon: en heeft zich door zware inspanningen opgewerkt en ontplooid.
  Of: ze heeft een niet westerse oorsprong maar geboren en getogen in Antwerpen, en verschilt dan in niets van de honderdduizenden jonge autochtonen Vlamingen die ook immense inspanningen doen . ( noteer wel: een opleiding als piloot is uiterst duur, en er is geen financiele hulp zoals indertijd met de Sabeniens…, je kan die studie niet financieren met te gaan afwassen.
  -mijn stelling rond racisme is de volgende: racistische gevoelens staan omgekeerd evenredig met
  de intensiteit waarmee de politiek correcte massa, aangevoerd door de politiek correcte elite het onaanvaardbaar maken , uit te komen, te strijden voor uw eigen nationale gevoelens en dus ook identiteit.
  Hou dit in gedachte, als je over een “, racist” spreekt, Een Marrokaan heeft geen enkel probleem met Marrokaan te zijn; Laat een Vlaming zich dan ook met fierheid een Vlaming noemen

 5. Koenraad zegt:

  Als republikein vind ik het jammer dat ze Miss B moest worden,
  en niet gewoon Miss A of Miss VL mag zijn. 😉
  En helaas, er bevuilen veel slimme (?) telefoongebruikers de ether…
  dezelfde rekels die andersgekleurde clubvoetballers voluit vanuit de onderbuik aanmoedigen
  en nu simpeltjes een Filipijnse schone menen te moeten verketteren…

 6. Marc Schoeters zegt:

  Felle en openlijke kritiek hebben op iemands geloof – dat mag best. Een vrouw met hoofddoek eens flink confronteren met haar eigen onvrijheid en haar misprijzen voor emanciperende waarden – geen probleem. Een macho zonder pardon wijzen op zijn achterlijk primatengedrag – waarom niet? Een roosgemutst sneeuwvlokje laten voelen wat voor onnozele trut ze is – moet kunnen. Een Gutmensch wegzetten als een Tartuffe aan de warme zijde van de hypocrisie – zeker en vast. Een gezond iemand die liever levenslang van een uitkering leeft dan te werken als profiteur brandmerken – laat je maar gaan. Iemand die na twintig jaar nog altijd de landstaal niet kent daarop aanspreken – hou je vooral niet in. Een nationalist afzeiken als “un idiot qui est né quelque part” – liefst. Laat duizenden Belgen-, Hollander en Turkenmoppen bloeien! Een internationalist met de neus in zijn eigen oikofobie wrijven – graag zelfs. Een zwarte social justice warrior wijzen op zijn zielig rondwentelen in zijn slachtofferrol – doe maar op. Maar iemand beledigen en verwerpen om haar of zijn huidskleur? Nee. Nee dus. Pigment kan en mag nooit een issue zijn. Wie dat toch doet, overschrijdt een grens. Ik wil in dit verband zelfs het dure r-woord niet gebruiken – want iemand beschuldigen van “racisme” is tegenwoordig te goedkoop geworden. Nee – ik zal het eens duidelijk zeggen wat ik denk over iemand die anderen openlijk afwijst louter en alleen op basis van huidskleur. Dat is een ongelikte lomperik. Een trieste figuur. Een imbeciele hufter. Een hosklos. Een plebejer. Een woudezel. Een afvallige halfaap die zichzelf buiten elke beschaafde gemeenschap zet. En zo iemand krijgt van mij – de niet politiek correcte vrijdenker – een opgestoken middelvinger onder de verzuurde stompneus.

 7. Hans Becu zegt:

  LS
  Ik schrijf vandaag nog een brief aan alle partijvoorzitters , met het verzoek de verkeerswetgeving op het alcoholgebruik en autorijden de vuilnisbak in te kieperen, en de stamcafe.s te subsidiëren. Doel : de Vlaming moet massaal op café. Twitter en Facebook worden verboden, de Vrt afgeschaft wegens overbodig. Want er is aan de toog voor elk wat wils. Voor links betekent het stamcafé het herstel van het verbinden, allemaal samen, sociale cohesie. Niks is meer solidair dan een stel zatlappen die mekaar rechthouden Weg dat wij-zij en dat polariseren. Voor rechts is het de plaats waar je ongehinderd op de Marokkanen en de Negers mag kakken. Voor links en rechts is de stamtoog vooral de plaats waar je je volop aan sexueel grensoverschrijdend gedrag mag bezondigen. De lap tegen je oren moet je erbij nemen. Verder is de kroeg de ideale plaats voor de sossen om op de tsjeven af te geven, en omgekeerd. Of op de nveejaa. Het voltallig Heir Vlaamse gazettenschrijvers, de vrt journalisten, samen met de top 100 der Vlaamse interloctuelen uit De Morgen, wordt er wettelijk toe verplicht minstens drie dagen per week op cafe te gaan en er minstens 5Duvels te drinken, zodat ze eindelijk eens echt weten wat de mensen denken, en dat ze het hopelijk nog ook eens gaan begrijpen ook. Leve de stamkroeg. De volgende morgen kan niemand zich nog herinneren wat er de avond te voren afgeluld werd, en zo hoort het. Zo leven we allemaal samen nog lang en gelukkig. Behalve zij die zich met een stuk in hun botten te pletter rijden, maar de toekomst van onze samenleving heeft zo zijn prijs.

 8. Hans Becu zegt:

  Ines,
  Je hebt er weer geen biet van gesnapt. Je moet dringend op cafe gaan.

 9. Eric zegt:

  Als ik organisator van de Miss België-verkiezing was zou ik me langzaam beginnen voorbereiden op het organiseren van het evenement ‘de hoofddoek van het jaar’. En ook van het kiesfeest ‘de droogste foef van het jaar’. Wedden dat de eerste door een moslima en de tweede door een Metoo-twitteraarster gewonnen wordt?

  • Hans Becu zegt:

   Al achterhaald. Lees het verslag van de open VLD nieuwjaarsreceptie maar, met Kwekkelien in de hoofdrol… Du jamais vu. Fake en opgefokt tot en met, maar helaas geen fake News… Dewever wint de verkiezingen met de vingers in de neus, want zelfs Groen bakt het niet zo tja…bruin.

 10. patrick madelein zegt:

  Wie ziet er een zw…tje in een Noorse miss verkiezing of een blanke in een Congolese miss verkiezing???

 11. Christel Van den Maegdenbergh zegt:

  Toen Angeline Flor Pua vorig jaar in september tot Miss Antwerpen werd verkozen, was er geen commotie omwille van haar Filipijnse roots. Nu ineens wel? Werd Nafi Thiam ook uitgescholden toen ze wereldkampioene in de atletiek werd en trots met een Belgische vlag rondliep? En wat deden de supporters van de Belgische voetbalploeg als Lukaku of Origi scoorde?
  Uiteraard draait het om het uiterlijk als je wilt deelnemen aan een schoonheidswedstrijd. Maar iemand aanvallen op basis van haar huidskleur is wel erg klein. En dit ook nog vergoelijken onder het mom van ‘vrije meningsuiting’ of ‘vox populi’ gaat bij mij niet in. Je kiest er tenslotte niet voor om blank, zwart of lichtgeteint, net zomin als man of vrouw, hetero of homoseksueel, horend of doof geboren te worden. Het ligt anders als je kritiek krijgt voor je politieke kleur of je ideologie – omdat het dan wel weer je (bewuste) keuze is.

  • Ines zegt:

   Perfect verwoord, maar probeer dat eens aan Statler en Waldorf hierboven duidelijk te maken.

   • Hans Becu zegt:

    Statler zegt : iemand aanvallen op zijn huidskleur is volstrekt onaanvaardbaar. Maar het is niet omdat een paar onnozelaars dat doen dat je de conclusie moet trekken dat heel de samenleving doordrenkt is van racisme. De media-aandacht voor die reacties wekt die indruk, want ze is buiten alle proportie. Dat is geen toeval, dat is pure framing door de pers die perse dat beeld van racisme in stand wil houden, beeld dat overigens tegengesproken wordt door de voorbeelden die door VDM aangehaald worden. U moet eens ophouden anderen woorden in de mond te leggen, en U moet leren lezen. En leer vooral leren detecteren wat ironie is.

 12. Hans Becu zegt:

  Er is trouwens een link met de politiek. Ik stel met onverholen leedvermaak vast dat de neo-puriteinen van het Antwerpse “Samen”, de zelfverklaarde transparante, rechtlijnige en onkreukbare Mister Propers in hun eigen drol getrapt zijn. Ze doen op die manier aan politiek omdat ze geloven in het resultaat van de systematische framing door de vnl. Linkse pers, die daarmee rechtse politici samen met hun rechtse kiezers wil diaboliseren. Daarom creëren ze een ideaalbeeld van “linkse” mensen, zij die in tegenstelling tot immoreel rechts tuig zoals Francken, mensen zijn van een onkreukbaar en onfeilbaar Ueberhumanistisch niveau. Daarom moet de naar rechts neigende doorsnee Vlaamse kiezer permanent gewezen worden op zijn ingebakken en structureel racisme en seksisme. De hysterische hypes rond me too en racisme, het systematisch culpabiseren van Islamcritici, blanke mannen, het stelselmatig toebedelen van de slachtofferrol naar vrouwen,allochtonen en migranten, het eenzijdig herschrijven van de koloniale geschiedenis door Social Warriors als Dalila Hermans en Co : het hangt allemaal samen en het is geen toeval. En de aanstelling van Jihad Van Puymbroeck was dat evenmin. Gelukkig zijn Vlamingen nuchtere mensen, maar ik blijf toch op mijn hoede voor de jihadisten van een activistische pers die zijn rol van informant, observator en commentator heeft ingeruild voor die van deelnemer aan de macht.

  • Ines zegt:

   Geniet ervan, voor zolang het duurt:) Stand deze week: 0 -1 voor LDD
   0 -1 Voor N-VA (voorlopig, verlengingen zijn nog bezig.

   • hans becu zegt:

    Hoezo LDD ? kan ik het helpen dat de linkse pastoors de ene owngoal na de andere maken. Crombez deed het gister weer schitterend op TV. Hij vindt dat het moddergooien moet ophouden (nefast voor de samenleving en de politiek, preek, preek), waarna hij prompt de voorzitter van De Lijn, De Scheemaecker, zonder het minste bewijs van indiscretie en lekken in het dossier Meeus beticht, met het volstrekt onnozele argument dat alleen de Voorzitter over die info beschikt. Dat is nergens zo, zulk dossier gaat door meerdere handen, de personeelsdiens, de boekhouding, ook van externe consultants en advocaten, tot en met de rechtstreekse bazen van Tommeke toen. Nu gaat Tommeke-wat-doe-je nou-weer nog klacht wegens laster neerleggen ook. Van Besien, het andere politiek genie achterna. Die beschouwt klacht neerleggen ook als een normaal instrument in het politiek debat.
    Prijs je gelukkig dat dit stel onbenullen en dommekloten de Stad Antwerpen niet bestuurt, en hoop met mij dat het zo blijft. En Meeus kan beter zijn mond houden : in een privé-bedrijf vlieg je voor dergelijke financiële geintjes zonder pardon wegens zware fout aan de deur. De vraag blijft waarom de Spa in vredesnaam een dergelijke brokkenpiloot aan het stuur zet, en waarom Van Besien daarmee in zee gaat.

   • Eric zegt:

    Tom Meeus heeft via de Lijn de Roma zeer veel centen doen toekomen. Nadien is hij met Van Besien in ‘Samen’ gestapt. Toeval of niet: mevrouw Van Besien werd in mei 2017 bazin van diezelfde Roma. Zou er een verband bestaan? Ze kunnen het in elk geval goed vinden, de roden en de groenen. Samen elkaar zakken vullen?

    http://www.gva.be/cnt/dmf20170517_02887068/mevrouw-wouter-van-besien-nieuwe-coordinator-van-de-roma-alle-kleuren-zijn-hier-welkom

  • Eric zegt:

   De morele superioriteit van links is een Mount Everest waartegen éénieder met een beetje realisme in het wereldbeeld verplicht wordt op te zien. Evenaren kan je die “topervaring” (met dank aan Maslow) onmogelijk, links heeft voor eens en altijd het monopolie op het bereiken van de top en wie wat anders beweert is een fanaticus. Het onderwijs, waar men het tegenover de onwetende kindjes gewend is de moreel superieure uit te hangen, zal het laatste linkse bolwerk in Europa blijken. Nog eerder sneuvelen de nationale zenders. Nochtans, wanneer je je open stelt voor de realiteit, merk je als leerkracht dat het net dat onderwijs is dat de snelst islamiserende sector binnen de samenleving is. De koppen zitten er dermate diep in de grond gemetseld dat je ze er zelfs met behulp van de sterkste hijskraan niet meer uit krijgt. Het Stockholmsyndroom heeft dáár de meest hallucinerende vormen aangenomen. Maar er is verbetering op komst: de lerarenopleidingen in Vlaanderen hebben nauwelijks nog studenten en de lerarenuitval is groot. Men voelt massaal aan dat de geestelijke atmosfeer binnen het onderwijs onleefbaar is geworden, en men houdt zich er wijselijk buiten. Crevits & Co. mogen de lonen van leerkrachten tot in het oneindige verhogen, dan nog zal men in de toekomst geen onderwijspersoneel meer vinden. Ik weet dat dit aftakelingsproces binnen het scenario van de islamisering past, maar toch, het bezorgt mij een oneindige zee aan leedvermaak.

   • Hans Becu zegt:

    De school en de leraren zijn ook slachtoffer van luie, onverantwoordelijke en egoistische ouders die hun kinderen niet opvoeden en vinden dat de school dat moet doen. Daarvoor betalen ze belastingen, zeggen ze.

 13. Eric zegt:

  Ik ben er niet fier op, maar Tricky Tom M. bevestigde in de Terzake-uitzending van woensdag 17 januari wat ik hierboven al stelde. Op 18:52 zei hij: ‘Wij, linksen, hebben grotere morele standaarden’. Als zo iemand dat zegt zal het zeker kloppen.

Reacties zijn gesloten.