Het antwoord op de Keulense Oudejaarsnacht is niét een Berlijns vrouwengetto

KeulenIn Berlijn komt, haast dertig jaar na de val van de Muur tussen Oost en West, een nieuwe afscherming: eentje voor vrouwelijke feestvierders die op de vlucht zijn voor mannelijke agressie. Uitnodiging tot een spelletje pak-me-maar-als-je-kan? Neen, het is serieus.
Bij de viering van oud en nieuw aan de Brandenburger Tor komt er namelijk voor het eerst een aparte veiligheidszone voor vrouwen die zijn aangerand of zich bedreigd voelen. Er komt ook een opvangtent van het Rode Kruis waar psychologen klaar staan, dit alles naar aanleiding van de aanranding van honderden vrouwen tijdens de nieuwjaarsnacht in Keulen twee jaar geleden.

Men realiseert zich de absurditeit van deze maatregel: een feest, waar je moet vluchten in een veiligheidszone en waar je psychische bijstand nodig hebt, wat is dat voor een feest? Eén ding is zeker: de vrouw is meer dan ooit opgejaagd wild. De realiteit van een vooral mannelijke migrantenstroom noopt een weifelachtige overheid tot bizarre maatregelen, waarvan ik me afvraag hoe de classic school feministen daar tegen aan kijken. Namelijk het isoleren van vrouwen in een soort cocon/kooi, inclusief aanbevelingen om vooral niet aan uitlokking te doen tegenover het andere geslacht.
Als gemiddelde man vind ik dat tamelijk vernederend, voor mannen én vrouwen. Het verabsoluteren van de man tot gevaarlijk roofdier beantwoordt helemaal niet aan de reële seksuele codes die in onze 21ste eeuwse westerse cultuur gangbaar zijn. Het is geïnspireerd door andere, externe dreigingen die worden omgevormd en mislezen tot een intern m/v conflict dat een wereldwijde dimensie zou hebben.

Getto, serail, harem
Als gemiddelde man permitteer ik me dan ook om de #MeToo-hype, die nu door alle media als hét fenomeen van 2017 wordt geconsacreerd, te relativeren en te herleiden tot een tamelijk misogyn verschijnsel. Het Berlijnse vrouwengetto op oudejaarsavond mag daarvan een teken zijn.
Binnen een halve eeuw zal hierover smalend gedaan worden: kijk eens hoe de vrouw zich toen door de poco-ideologen liet inkapselen in een defensief-aseksueel niemandsland. De truttige rose mutsen tegen Trump stralen geen Girl’s Power uit, maar vooral hopeloze kwezelarij die wijst op een verkrampte verhouding tegenover het lichamelijke. Zeer zeker schuilt daar voor een stuk iets post-traumatisch in, verkrachting en seksuele agressie zijn reëel, maar niet alle vrouwen moeten zich aanstellen als opgejaagde prooien en niet alle mannen zijn roofdieren.
Het #MeToo-verhaal is zijn eigen hysterische karikatuur, waarin de erotische codes volkomen zoek zijn. Nieuwe taboes zijn in de maak, de paranoia triomfeert.

Een halve eeuw na mei ’68 en de Dolle Mina’s zitten we dus in dat sukkelstraatje. Dat er zo weinig reactie komt vanuit het feminisme tegen die intrieste seutenparade –met Femen als gelukkige uitzondering-, wijt ik aan de onmogelijkheid van de linkse emancipatoren om afstand te nemen van de seksuele normen die de migratieculturen, speciaal de islam, ons willen opdringen. Ook daarvan is het Berlijnse vrouwenasiel een teken: niet de mannelijke migranten/agressors worden geviseerd (dat ware als ethnic profiling absoluut uit de boze), maar wel hun potentiële prooien. Uberseksisme dus, gekoppeld aan averechts racisme.

Op die manier wordt de seksuele segregatie bevorderd, en dat is precies waar de islam ons wil krijgen: gescheiden zwembaden, aparte klaslokalen voor jongens en meisjes, openbaar vervoer met een m- en een v-kant, vrouwenzones afgezonderd in de publieke ruimte, enzovoort. De vrouw wordt als halfmaagd beschermd maar tegelijk ook als object, eigendom, afgeschermd in een Serail of harem (Arabisch harim, afgezonderde ruimte). Het vrouwenhuis is ook zijn omkering, namelijk secreet, gevangenis, uitvergrote burka. Is het dat waar de zogenaamde nieuwe “seksuele revolutie” naar tendeert?
Het alternatief voor die nieuwe Berlijnse muur is, dat vrouwen gewoon weerbaar worden en zich wél in het feestgewoel begeven. Voor mijn part met pepperspray, een zwarte band karate en andere feestartikelen. En als er toch afgescheiden zones moeten worden opgericht: dan misschien voor mannen die zich misdroegen en aan een afkoelingsperiode toe zijn, eventueel feestelijk te bezichtigen met schandpaaleffect.
Soit, langer dan dit moest 2017 niet duren, en dat weet ik zeker door die Berlijnse burka-omheining als laatste wapenfeit. Snel afbreken en nooit meer bovenhalen, ziedaar de slotzin van mijn Nieuwjaarsbrief, voor één keer eindigend met een !

Vindt u deze column interessant, leerrijk, controversieel, of hebt u tenminste eens goed kunnen lachen? Dan is een donatie, hoe bescheiden ook, misschien een goed idee.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

30 reacties op Het antwoord op de Keulense Oudejaarsnacht is niét een Berlijns vrouwengetto

 1. Tony Furniere zegt:

  Van dit artikel heb ik genoten!

 2. guy doke zegt:

  een artikel waar ik me echt kan in terugvinden. Aan de andere kant krijg ik echt een zwaar gevoel van” tristesse” als je ziet dat mensen die toch in mindere of meerdere mate leiding geven toch steeds weer opnieuw maatregelen nemen die juist het omgekeerde effect geven van wat de echte fundamentele oplossing zou kunnen zijn; namelijk, definitief aanvaarden dat wie hier wil leven, tot in het strikte, de huisregels van hier moet naleven.
  Niet gedogen dat stilaan al onze cultuurnormen welke we verworven hebben, en ons daar op een aanvaardbare manier goed bij voelen, beetje bij beetje afgeven aan groepen welke er alleen op uit zijn hun eigen normen te installeren.
  Daarom ; een prachtig voorstel van de schrijver bovenstaand artikel: een publieke , en afgesloten plaats vrij om zij die onaanvaardbaar gedrag vertonen, er zouden kunnen voor een tijdje in opgesloten en vertoond kan worden.
  Dit zal een beter gevoel geven, en eindelijk tonen we eens dat we het menen.

 3. Koenraad zegt:

  >Umwertung aller Werte<, F.Nietzsche heeft het voorspeld. De ondermijning van alle traditionele structuren gaat hard : in het kwadraat. Ontmanteling van de natiestaat door immigratiegolven² en non-stop naturalisaties ; ontwrichting van familiebanden, zie de 'verfijnde' transgenderwet vanaf 01.01.2018 als kers op de gezinstaart ; de feminisering van het onderwijs en de uitholling van de taalwetgeving ; de flexibele arbeidswetgeving om aan de kicks² van de marktconsument nog meer tegemoet te komen, luchthavenstress, files en burn-outs pakken we er 'graag' bij ; de juridisering² van het staatsgezag, Francken moet straks van Samen+PvdA, Foert Debeuf en het onvermijdelijke span W.Beke-K.Peeters, elke mogelijks gefolterde over de hele aardbol via een luchtbrug naar hier laten overbrengen…

 4. Eric zegt:

  Het ogenblik dat vrouwen, over hun hormonaal geconditioneerde medelijden heen, weer het belang van hun fysieke integriteit gaan vooropstellen zal Europa zich eindelijk kunnen bevrijden van de gruwelijke vloek die het over zich heeft afgeroepen.

 5. Hans Becu zegt:

  Onze samenleving, met de pers en de sociale media als motor, wordt volstrekt hysterisch. Het is totaal onrealistisch geen enkel risico meer te aanvaarden. Het is de totale ontsporing van de maakbaarheidsillusie. Realisme en gezond verstand worden samen met het aanvaarden van tegenslag en risico aanzien als asociaal, hard en onmenselijk. De overheid moet alles oplossen, en kan dat uiteraard niet. Dus keert het plebs zich tegen die overheid op basis van een totaal onrealistisch verwachtingspatroon, waarna dat plebs het recht in eigen hand neemt en zijn toevlucht zoekt tot de meest absurde maatregelen en initiatieven die vaak zondermeer gevaarlijk en fascistoide zijn. De remedie is erger dan de kwaal. God verhoede ons voor burgerdemocratie, referenda en andere vormen van waanzin aangejaagd door de vox populi.

  • Eric zegt:

   Er is geen enkele vorm van burgerdemocratie binnen de EU-dictatuur, het is één van uw volkomen uit de lucht gegrepen wanen, mijnheer Bécu. Zo die burgerdemocratie er was geweest was de miljoenentoevloed van onintegreerbare, vaak agressieve moslims uit het Zuiden niet geschied, want de meerderheid van de Europeanen waren tégen die invasie. Maar de politici à la Merkel, Rutten, Verhofstadt, Van Rompuy, Juncker, etc. wilden coûte que coûte hun criminele agenda doordrukken en dat is ook gebeurd. Met alle desastreuze gevolgen van dien. Dat u nu de vox populi aanvalt, die verkiezing na verkiezing toont dat ze over het beleid in West-Europa totaal niet tevreden is, zegt veel over uw reactionaire ingesteldheid, meneer Bécu. Eigenlijk vertelt u hier net hetzelfde verhaaltje als een Pechtold van D’66, de partij die de mogelijkheid tot referenda in Nederland ooit heeft ingevoerd en die, na enkele resultaten die links-progressief niet zinden (zie de referenda over het Verdrag van Lissabon en over de Associatieovereenkomst tussen de EU en Oekraïne) nu de mogelijkheid om referenda te organiseren weer wilt afschaffen. Eigenlijk bent u een crypto-bobo, meneer Bécu, iemand die angstig terugkrabbelt wanneer het erop aankomt de onverantwoordelijke politieke klasse terug te fluiten en het volk meer inspraak te geven.

   • Hans Becu zegt:

    Eric. Burgerdemocratie bestaat niet ? Hoelang is Oosterweel al geblokkeerd door 80.000 activisten op 6miljoen Vlamingen ? Is de Brexit echt wel een goeie zaak voor de gewone Brit ? Waren de argumenten van Ukip en Farage dan intellectueel zo correct ? Is het verstandig de Catalaanse autonomie uit te roepen met een superkrappe meerderheid, geleverd door een klein obscuur links partijtje als CUP ? Referenda en vele vormen van burgerdemocratie zijn een dictatuur van een activistische minderheid die mensen oproept om met zeer emotionele argumenten en weinig feitenkennis op uiterst complexe problemen met een simplistisch zwart wit ja of nee te antwoorden. En ik geef de Junckers van deze wereld GEEN gelijk, maar de remedie van burgerdemocratie is erger dan de kwaal. Al die burgerdemocraten moeten zich dringend eens een aantal zaken afvragen. Wat is de democratische legitimiteit van zelfverklaarde actiegroepen a la Ademloos? En hoe zit het met hun verantwoordelijkheid ? Hoe zit het met hun technische, financiële en operationele kennis van de dossiers waarover een referendum wordt georganiseerd ? Wie zal ze penaliseren als ze beslissingen doordrukken met catastrofale gevolgen ? En wie moet de zaak opkuisen als het foutloopt ? De vermaledijde politici, en de burger zal betalen. Ik ben helemaal Pechtold niet, omdat ik nooit geloofd heb in referenda. Ik geloof alleen in bet versterken van de representatieve democratie, en daar ligt de opdracht voor Europa en de Uniek en er is werk aan de winkel, zeer zeker. Maar Ik wil niet geterroriseerd worden door een stel simplisten die in een boze bui de boel aan diggelen stemmen. En wat ga je zeggen Eric, als ze morgen in Brussel de burgerdemocratie invoeren, en de Moslims bij referendum de sharia invoeren? Ga je dan reageren zoals Pechtold ? Denk eens een beetje na man.

   • aghasee zegt:

    @Hans Becu
    “En wat ga je zeggen Eric, als ze morgen in Brussel de burgerdemocratie invoeren, en de Moslims bij referendum de sharia invoeren?”

    Wat doet u vermoeden Hans, dat de moeslims burgerdemocratie nodig zouden hebben om de sharia in te voeren?
    Binnenkort kan dat per gewone stemming. Democratisch. In onze eigenste, door vorige generaties met veel bloed, zweet en tranen opgebouwde instituten der democratie.
    Het hoeft toch niet veel uitleg dat de demografische evolutie (ik noem het omvolking) niet erg in het voordeel is van de Westerlingen?

   • Eric zegt:

    De roep om meer burgerdemocratie en meer referenda is er gekomen nadat bleek dat de kwaliteit van de EU-machthebbers en in tal van landen ook die van de nationale leiders er aanzienlijk op achteruit ging. De politiek is verworden van een strategie om het algemeen belang te dienen tot een schaamteloze uitverkoop van de West-Europese beschaving. Dat de Brexit er gekomen is is een gevolg van de steeds beter aan het licht tredende EU-missie om de Europese bevolking te vervangen door een Arabische en negroïde meute. Referenda zijn daarom geworden tot een middel van het volk om haar algemene ongenoegen uit te drukken over de suïcidale absurditeiten van de hedendaagse West-Europese politiek. Zoals Trump is ook Farage een exponent van dat ongenoegen, het zijn dat soort politici – of je ze nu graag hebt of niet – waarop de mensen hun laatste hoop hebben gevestigd. Bij ons is dat De Wever, die soms zijn best doet maar evengoed machteloos staat. Door de burgerdemocratie en sommige van haar excessen aan te vallen bestrijd je dus het symptoom, niet de ziekte. Het is dus niet de vox populi die waanzinnig is, het is de politieke elite die grotendeels achter de tralies van een psychiatrisch centrum in Siberië zou moeten opgebaard worden. En verder: had men de uitslagen inzake de Europese grondwet en het Verdrag van Lissabon in Frankrijk en Nederland ter harte genomen, dan zou de EU wellicht niet zo’n gigantisch totalitair fiasco geworden zijn. Maar de mensen die het zogenaamd allemaal goed met ons voor hebben en het dus allemaal beter weten hebben met de uitslagen van die referenda hun kont afgeveegd (zoals ook voor wat het Nederlandse referendum inzake het Associatieverdrag met Oekraïne betreft). Het zijn dan ook uw soort negatieve redeneringen (betreffende burgerdemocratie), welke eveneens door de politieke kaste worden gehanteerd, die de mensen nog kwader en machtelozer maken. Misschien is burgerdemocratie op korte termijn geen oplossing, maar de mensen het gevoel geven dat ze niks meer te zeggen hebben, dat volkswil absoluut niet telt en dat men zich maar moet neerleggen bij het onbeschrijfelijke, is helemaal geen oplossing. Want vergeet niet: eens Europa voorgoed geïslamiseerd is is er geen weg meer terug.

   • Eric zegt:

    En wat Pechtold betreft: die is tégen referanda alhoewel zijn partij de mogelijkheid daartoe ooit heeft gepromoot en ingevoerd. En waarom is hij nu plots tegen referenda: omdat de uitslagen van een aantal referenda in Nederland hem niet zinde. Tot zover het democratische gehalte van de hedendaagse bewindvoerders.

 6. Heel juist. Een zwarte band karate is zelfs niet nodig. Gewoon een paar stevige schoenen, stevige knieën en een goed richtingsgevoel. Gelukkig Nieuwjaar :-).

 7. Marc Schoeters zegt:

  Wel, wel, wel. Meneer Becu krijgt hier in deze kolommen op de valreep van het oude jaar de volle laag. De nagel op de verwaande kop – dus veel blijft er niet van over. Meneer Becu is het levende (?) bewijs dat rechtse babyboomers even zelfingenomen en gelijkhebberig zijn als linkse babyboomers. Babyboomers babybomen. Ze bomen maar door en door – al een halve eeuw. Hun Grote Gelijk en hun Lange Mars voeren ons feilloos naar de afgrond. Maar ach – wij zijn toch alleen maar “plebs” en “klootjesvolk”. Wat wij dagelijks rondom ons met eigen ogen zien telt niet mee. Dat zijn vooroordelen. De politici – van links of van rechts – weten het veel beter. Zij zien de feiten. De multiculturele maatschappij is een paradijs. De massale import van dobberlingen is een zegen. De islam is vrede. De Europese Unie het summum van democratie. Onze straten worden bewaakt door zwaarbewapende militairen. Ons geld wordt beheerd door onbaatzuchtige politici. Onze media worden geleid door onomkoopbare waarheidszoekers. We worden overspoeld en gepamperd met culturele verrijking. Waar klaagt het “plebs” en het “klootjesvolk” dan nog over? Ach ja – over zo’n omheining in Berlijn waarachter vrouwen veilig opeengepakt dansend en sidderend het nieuwe jaar mogen binnengaan. Is dat nu echt zo erg – zo’n nieuw Berlijns muurtje? Zageventen en racisten zijn het – die antipolitieke klootjesmensen! Denken alleen maar met hun onderbuik. Vies – bah! Gelukkig zijn er bezonnen journalisten en schrijvers die wél correct denken. En die ons met hun scherpe analyses het schaamrood op de wangen brengen – stelletje racisten en islamofoben dat wij allemaal zijn. Lees bijvoorbeeld maar eens wat de grote denker Tom Lanoye in zijn volgend jaar te verschijnen boek zo helder over de toestand schrijft: “Het is heel misschien wel mogelijk dat er wellicht maar dan heel misschien toch mogelijk iets niet helemaal lekker loopt in ons multiculturele paradijs, hoewel ik me dat eigenlijk om zo te zeggen niet kan voorstellen en het waarschijnlijk volgens mij ook niet zo is.” [pagina 666 uit “De Negeerhut van Oom Tom”]

 8. Hans Becu zegt:

  Schoeters en Co
  Ik probeer enkel uit te leggen waarom ik tegen referenda ben. Ik krijg geen argumenten, maar een scheldkanonnade en een trits gedaas naast de kwestie. Als je dus tegen referenda bent, ben je een bobo, of een rechtse babyboomer. Flauw. Kijk maar wat de grote held van het Brexit referendum, Nigel Farage ervan heeft gebakken. Niks. Hij is als een haas gaan lopen, de lafbek. En Theresa May en Co kunnen puin ruimen. En dan raakt die door het referendum veroorzaakte puinhoop niet in een twee drie geruimd waarop De schoetsersen en de Erics van deze wereld weer beginnen te razen dat het allemaal nergens op lijkt. Dat is plebslogica, omdat ze elke fundamentele intellectuele eerlijkheid mist.

  • aghasee zegt:

   Brexit & Farage:
   Mag ik u er op wijzen dat Farage dat referendum _gewonnen_ heeft? Farage zijn werk was af. Hij is helemaal niet gaan lopen.
   Mag ik in één moeite u er ook op wijzen dat het May zelf is die er een puinhoop van gemaakt heeft? Met haar ‘snap election’ die in haar gezicht ontploft is? Brexit zal enkel nog bij naam bestaan, als de Britten er tenminste niet een nog slechtere deal aan overhouden, want daar lijkt het op af te stevenen.

   En nee, de EU is nergens goed voor. Nergens.
   Correctie; de EU dient om zakken te vullen. Met geld. Veel geld, voor een selecte -onverkozen- elite.

  • Eric zegt:

   Ja, en mag ik er op wijzen, mijnheer Bécu, dat het David Cameron was – niet Farage – die als verkozen eerste minister van Groot-Brittannië dat bindend referendum heeft georganiseerd. Ga tegen hem wat staan roepen. Zoals aghasee opmerkt: Farage heeft zijn taak volbracht, de Britten hebben zich uitgesproken en ik denk dat eerder de EU dan Groot-Brittannië puin zal mogen ruimen. Maar natuurlijk, u gelooft de policore media die beweren dat GB door de Brexit op weg is naar de afgrond. Het zou evenwel kunnen dat, dankzij de Brexit GB in de toekomst het enige West-Europese land zal zijn waar (behalve in Londonistan, of course) het leven voor niet-moslims géén hel zal zijn.
   Slaapt u rustig verder, meneer Bécu, en droom zacht van uw Verhofstadtiaanse, referendumloze onwereld.

 9. hans becu zegt:

  Cameron heeft dat referendum georganiseerd, en dat had ie niet moeten doen. Dat zeg ik nu al de hele tijd : ik ben tegen referenda. De gevolgen zijn er nu, en net dat is mijn stelling : de vox populi is een ramp. En als je een laffe gladjanus als Farage gaat verdedigen, dan houdt het gewoon op. De vent heeft een radde tong, is bijzonder unfair en vooral : hij heeft geen enkel alternatief. Daarom is hij ook gaan lopen.

  • Eric zegt:

   Ach, jongen, je herhaalt steeds dezelfde onzin. Farage is niet unfair of laf, hij heeft zijn doel bereikt en dus gaat hij nu iets anders doen. Jij kan gewoon niet verdragen dat Jan met de Pet, die al decennia lang de toestand veel beter aanvoelt dan jouw goden in hun ivoren Europese torens, iets over zijn lot te zeggen krijgt. Je bent al net als de ex-president van Duitsland, het elitaire gedrocht Gauck, die in 2016 letterlijk zei: ““De bevolking is het probleem, niet de elites.” Misschien kan je gaan solliciteren bij CD&V, daar halen ze mensen met euroconformistische kamikaze-ideeën met plezier binnen.

   • Hans Becu zegt:

    Maar jongen toch, draaf toch niet zo door. Farage heeft zijn doel bereikt, en gaat iets anders doen. Waw. Wie heeft het hier eigenlijk over Goden in ivoren torens ? .Leer eens genuanceerd denken : wie tegen Farage is, is voor Verhofstadt. Allez vooruit. :En stop eens met dat generaliserend gezever over “de elites”. Wie zijn dat eigenlijk ?

   • Eric zegt:

    Ha, jij weet niet wie de elites zijn. Vraag het eens aan Gauck, die zal het je wel uitleggen.

 10. Leo De Bo zegt:

  In de column “Vaarwel, Jean-Marie, gij rebel, ongeleid projectiel en stekende horzel” leest men dat Johan Sanctorum iets heeft met sterke vrouwen. In werkelijkheid wilde hij alleen maar op een goed blaadje komen te staan bij de feministen onder de lezers, het zij hem van harte gegund! Wat er bijkomt is dat met het oprakelen van het spookbeeld van het islamgevaar men bij de reacties op dit artikel nog eens overspoeld wordt met de politieke bekeringsideeën van de aanhangers van de anti-islam sekte op de blog hier, en dat is er wat mij betreft op oudejaar te veel aan. Men moet zich tenslotte in de plaats stellen van een andere : veronderstel eens dat een imam met het burgerlijk wetboek in zijn moskee zou komen te staan zwaaien, verwijzend naar de wetgeving over homohuwelijk en adoptiewetgeving (men spreekt hier ook over een nieuwe transgenderwet), net zoals Filip Dewinter deed met de Koran in het Belgisch parlement, het kot zou wel veel te klein zijn?!

  • Hans Becu zegt:

   Dames en Heren
   Ik houd het voor bekeken. Enige nuance in de discussie is blijkbaar niet mogelijk. Wat hier door sommigen geraaskald wordt is het beste argument tegen burgerdemocratie. Mijnheer Eric kan die linkse jongens van Mei 68, de zgn “elites” wel levend villen, maar ondertussen neemt hij hun linkse onzin over participatie en inspraak zonder probleem over. Net als hun veralgemenende loze praat over “de elites” overigens. Doei.

 11. Marc Schoeters zegt:

  2018 is nauwelijks twaalf uur oud of de eerste rampberichten uit oorlogszone Europa lopen binnen. In vele steden in Nederland werden tientallen auto’s in brand gestoken. “Normaal” – volgens de politie. Sommige Nederlanders zijn al zo “slim” geworden om koranverzen of gebedssnoeren in hun auto op te hangen – dan wordt hun wagen met rust gelaten. In Sint-Jans-Molenbeek werden brandweerwagens bekogeld. “Normaal” – volgens de politie. In Berlijn werden tien vrouwen en in Keulen negen vrouwen aangerand of verkracht. “Normaal” – volgens de politie. “Dat is niet meer dan op een gewone uitgangsavond.” Hé?? Als er twee “gewone” uitgangsavonden per week zijn dan betekent dit dus dat er in Berlijn en in Keulen meer dan duizend aanrandingen of verkrachtingen per jaar gebeuren?! En dat noemt men dus “normaal”?? Maar wie gelooft de overheid nog? Dit zijn nog maar de eerste bekendgemaakte cijfers – 2018 is net zo begonnen als 2017 en 2016. West-Europa zal nooit meer hetzelfde zijn. Een continent in permanente staat van beleg – met Merkellegoblokken, alarmfases, paramilitairen in de straten en “safe spaces” voor loslopend vrouwelijk wild. Een beschaving die met rasse schreden tenondergaat aan haar eigen tolerantie tegenover intolerantie. De West-Europese steden worden steeds meer “gebalkaniseerd” – met aan de ene kant “safe spaces” en aan de andere kant semi-oorlogszones. Ik heb met oudejaarsavond in Merksem (Antwerpen) een circus-theatervoorstelling bijgewoond. Tussen de honderden toeschouwers zat niet één allochtoon. Maar in de omliggende straten van Merksem en Borgerhout was de toestand grimmig. Bijna nergens kerstverlichting. En overal groepen “jongeren” die voetzoekers en vuurwerk tot ontploffing brachten. Om de overheid te testen en te jennen – want dat was officieel verboden. Geen politie te bekennen. Die had het te druk om de feestvierders in de oude binnenstad te beschermen tegen chauffeurs met een te laag suikerspiegelgehalte in het bloed en tegen rugzakdragers met een te kort lontje. De “jongeren” in Merksem en Borgerhout lachten niet. Hun gelaat stond dreigend. Zij zijn opgegroeid met de geweldbeelden uit Beiroet en uit Gaza – en hun handen jeuken. Ik zal nooit vergeten hoe zij gisteren op “hun” pleintjes tussen het oorverdovend knallen van hun “feestelijk” vuurwerk stonden te wachten op de dag dat ook bij ons de hel losbreekt. Hun silhouetten wazig tussen de rookwalmen – als op een apocalyptisch schilderij van Jeroen Bosch. En verder geen vrouw of autochtoon op straat te zien. Als dit “multicultuur” is dan is de Sahara het Amazonewoud. Wat een contrast met oudejaarsnacht in Praag, Warschau, Boedapest, Ljubljana, Belgrado, Sofia! Waar vrouwen ongedwongen op straat kunnen lopen – ook ’s nachts en ook helemaal alleen. De “vrije” rozemutsjes in West-Europa hebben écht geen enkel idee wat ze – “dankzij” hun welkompolitiek – verloren hebben en welke toekomst hen te wachten staat. Het wordt “freeze, fight or flight”. “Freeze” betekent uiteindelijk het einde van onze vrijheden – en definitieve “soumission” aan de veroveringscultus. “Fight” is alleen maar mogelijk als we allen de moed hebben de onafwendbare dreiging recht in de ogen te kijken – en bereid zijn die schouder aan schouder te bestrijden. Dat zie ik met de huidige door politieke correctheid geïndoctrineerde generatie van “snowflakes” en “hipsters” helaas niet gebeuren. Blijft als enige optie: “flight” – zoals nu al honderdduizenden Belgen en Nederlanders per jaar doen. Een tweede “vlucht”huis in Hongarije of Kroatië. Een tweede leven in Australië of Argentinië. Om zichzelf, kinderen en kleinkinderen te vrijwaren van wat op ons afkomt. Wég van hier! 2018 is zóóó 1939. En helaas ook 1439. Maar ondanks alles wens ik iedereen hier een voorspoedig en vooral gezond nieuw jaar.

  • aghasee zegt:

   “Een continent in permanente staat van beleg – met Merkellegoblokken, alarmfases, paramilitairen in de straten […]”

   Je vergeet nog het volledig onderuit halen van de privacy. Telefoon- en andere communicaties die mogen getapt worden zonder verantwoording af te leggen; (semi)overheden die dag en nacht je woning/bedrijf mogen binnenstormen… Allemaal voor onze veiligheid natuurlijk.

 12. Eric zegt:

  Op 1 januari 2018 is in West-Duitsland de DDR herrezen. Enig verschil: in de oude DDR mocht je geen kritiek op het communisme geven en werden kritische stemmen het zwijgen opgelegd. In de nieuwe DDR mag je geen kritiek op de islam en het nieuwe barbarisme geven en worden kritische stemmen het zwijgen opgelegd. Maar natuurlijk gelooft onze goede vriend Bécu in de representatieve democratie die meer en meer op een representatieve dictatuur van de dommen begint te lijken. Met Merkel in de rol van Honecker. Proost !

  https://ejbron.wordpress.com/2018/01/02/politie-doet-aangifte-tegen-beatrix-von-storch-alice-weidel-wordt-eveneens-geblokkeerd/

 13. Ines zegt:

  Honderduizenden Belgen die vluchten naar Hongarije, Kroatië etc…Er zijn maar 440 000 Belgen geregisteerd in het buitenland. Overdrijven is ook een vak.

 14. Marc Schoeters zegt:

  Beste Ines. Beter lezen wat ik schrijf. Ik had het over een TWEEDE vluchthuis van Belgen en Nederlanders in Oost-Europa. In sommige Hongaarse dorpen is al de helft of meer in bezit van autochtone landgenoten of Nederlanders. Die mensen blijven dus officieel hier ingeschreven – het gaat om “verdoken” emigratie. Maar als in West-Europa de poep de ventilator raakt – zitten die huizenbezitters binnen de 24 uur veilig in hun MVZ (moslimvrije zone). Zoek op het internet maar eens op: de makelaarskantoren en immobureaus die bemiddelen tussen kopers van hier en verkopers van ginder schieten als paddenstoelen uit de grond. Massa-emigratie wordt dé trend van 2018 en volgende jaren.

 15. Marc Schoeters zegt:

  Ps. Beste Ines. Ik denk dat jij het hart op de juiste plaats draagt. Maar ik ken nogal wat mensen in mijn omgeving die er serieus aan denken om te emigreren. Het gaat bijna allemaal om intelligente islamcritici die door hun kennis over de mohammedaanse veroveringsgeschiedenis haarscherp aanvoelen waar het hier in West-Europa naartoe gaat. Velen van hen zijn zo kwaad over de blindheid van de politiek correcte wegkijkers dat zij geen traan zullen laten als die wegkijkers uiteindelijk – maar te laat – zullen ontdekken in welke hel ze terecht zijn gekomen. Wat die hel is – vraag dat maar aan mijn Algerijnse, Libische, Syrische en Iraanse cursisten. Ik heb wel medelijden met de kinderen en kleinkinderen van die wegkijkers. En zelfs mensen die heel goed weten wat West-Europa te wachten staat, zetten niet altijd de stap van emigratie. Omdat ze hier vastzitten aan een job of omdat de partner dwarsligt. Ik ben van plan Arthur van Amerongen – de schrijver van “Brussel: Eurabia” achterna te gaan. Die woont al vier jaar in Portugal – omdat ook hij de bui ziet hangen. In elk geval – jij vindt dat ik overdrijf. En daarin doe je me denken aan de vele Joden in het Europa van de jaren dertig die ook vonden dat het gevaar van het nazisme “overdreven wordt” en dat het “allemaal wel zal meevallen”. Sorry voor deze Godwin.

  • Ines zegt:

   Tja, u voelt en ziet natuurlijk het beste de tendensen die u doen besluiten om te vertrekken naar betere oorden. Ik weet eerlijk gezegd niet goed wat ik er van moet denken. Is wel heel drastisch. Ik hoop dat u zult vinden wat u zoekt in het buitenland. En die wet van godwin heb ik eigenlijk persoonlijk altijd onzin gevonden, maar dit terzijde. Ik kan enkel zeggen dat ik wel een bevoorrechte inkijk heb in de multiculturele wereld en daardoor zaken soms zaken die heel zwart-wit worden voorgesteld toch dieper kan uitzoeken.

  • Christel Van den Maegdenbergh zegt:

   Van Amerongen heeft gelijk – in Portugal leven is zoveel leuker – veel meer zon, vriendelijke mensen die je spontaan helpen – of het nu je een lift aanbieden, de weg wijzen terwijl je op een kaart of een stratenplan op je smartphone staat te turen, informatie opschrijven ( zoals die conducteur die me spontaan kwam verwittigen dat de trein doorreed naar mijn bestemming zodat ik niet moest overstappen – dat zie je hier niet gauw gebeuren, de mensen aan de loketten van NMBS zijn vaak ronduit grof), voor je een kamer of restaurant reserveren in het Portugees, een kop koffie en cake of een glaasje ginja aanbieden, ook al kennen ze je van haar noch pluim. Die hartelijkheid zie je hier haast niet meer.

Reacties zijn gesloten.