Het VRT-jaaroverzicht: een oefening in virtuele realiteit

jaarinbeeld

Gisteren eens naar het Jaaroverzicht gekeken op VRT-1. Ja, ik weet het, er zijn 1001 boeiender dingen om te doen, maar soms val je door omstandigheden in de canapé, midden zo’n uitzending, en blijven je zintuigen haperen aan dat vreselijk onobjectieve, omzwachtelde, politiek-correcte gezemel waar Martine Tanghe, Rudi Vranckx, Björn Soenens en C° een patent op schijnen te hebben.
Het was een jaaroverzicht met duiding, dan weet u wat dat op de VRT betekent: constructieve journalistiek. Uiteraard was iedereen tegen Trump, voor #MeToo en tegen het racisme. Dat laatste werd vooral in de verf gezet door de onvermijdelijke Dalilla Hermans die momenteel als een komeet de mediaruimte in wordt gekatapulteerd, als levend bewijs dat Vlaanderen nog een lange weg heeft af te leggen inzake tolerantie en empathisch vermogen. Dalilla, van Rwandese afkomst, heeft bij ons een liefdevol nest gevonden, is door Vlaamse adoptieouders grootgebracht, naar de hogeschool gestuurd, mocht op een Groen-lijst gaan staan, meedoen aan De Slimste Mens en mag overal haar mening vrijelijk ventileren, maar niettemin: Vlaanderen blijft racistisch en onverdraagzaam voor dit meisje uit het land waar mensen elkaar de kop afhakten omwille van de afstamming.

Een jaaroverzicht met boekenschrijfster Dalilla kan uiteraard niets anders zijn dan een promotionele pro domo speech, maar de VRT ziet het zelf als “boeiende, creatieve televisie”. Bij de beelden van het Brusselse straatgeweld was de voorspelbare commentaar van la Dalila dat het om kansarme jongeren ging, die geen kant uit kunnen. Slaan maar, jongens. Een opvallend makke Theo Francken, die wel onder de Rohypnol leek te zitten, werd als antipode opgevoerd van de redactionele lijn.
Voor de journalisten van de publieke zender blijven informatie, (linksdraaiend) activisme en demonstratie van hun eigen grote gelijk één geheel. De aangeleverde “context” dient vooral om te beletten dat u zelf puntje bij paaltje zou brengen of, godbetert, een eigen analyse zou maken. De stoere oude bes Martine Tanghe belichaamt deze aftandse Pravda-mentaliteit perfect, hijgt door de micro van rustige zelfvoldaanheid, en geeft aldus een voorafbeelding hoe de veelbezongen Noord-Koreaanse nieuwsspeakerin er binnen een jaar of dertig zal uitzien, gesteld dat ze niet in ongenade valt wegens een politiek-incorrecte intonatie.

Jaaroverzichten gaan nergens over, bij de VRT al zeker niet: het is een oefening in virtuele realiteit. Bij de krantenredacties vormen ze een gelegenheid om vooraf bladvulsel aan te maken zodat tijdens de eindejaarsperiode zo min mogelijk journalistieke aanwezigheid vereist is op de redactielokalen. Het zijn luie lijstjes en lukraak ineen geknutselde montages van beelden en citaten die ons niets wijzer maken wat we al niet wisten, en die op TV de irritante tics van orakels als Rudi Vranckx en Ivan De Vadder nog eens in de verf zetten. Rudi de missionerende reporter die nu gitaren naar Mosul brengt, Ivan de man die zijn weg kent doorheen de coulissen van de Wetstraat en vanachter zijn brilletje doet vermoeden dat hij altijd meer weet dat hij mag vertellen. Hun jaaroverzicht staat borg voor wollige betweterij en übertriviale waarzeggerspraat. Diep heimwee koester je op zo’n moment naar nuchtere feitenjournalistiek zonder franjes. Tevergeefs, daar is Dalila weer.

Het jubileumjaar van Paul Goossens & kompanen
Vulsel dus, en waarom de VRT-nieuwsdienst tussen Kerst en Nieuwjaar beter de boeken zou dichtdoen, en de kranten best gewoon niet zouden verschijnen. Voor DM en DS geldt dat overigens ook voor de rest van het jaar. In De Standaard is deze dagen een onmogelijk lang, veeldelig en oeverloos saai Kerstessay te lezen van Paul Goossens over Mei ’68.
Een aaneenschakeling van anekdotische weetjes en gemeenplaatsen, bijeengeschraapt uit het dementerende halfgeheugen van deze soixante-huitard die begon als leerling-pastoor, dan in het rood op de kar van de Leuvense revolte sprong, vervolgens hoofdredacteur werd van De Morgen, tot hij bij Belga een job vond, de CD&V-uitzendingen op TV mocht presenteren, om tenslotte prepensionair te eindigen als columnist van De Standaard. Zijn cv leest als één grote wanhoopspoging om bij het establishment te horen dat hij eerst bestreed.

Goossens is een typisch voorbeeld van iemand die tijdens de Lange Mars door de Instellingen (de term is van agitator Rudi Dutschke) zelf een instelling is geworden, maar dan van het deerniswekkende soort zonder allure en zonder intellectuele scherpte. Een vergrijsde eminentie die zich wanhopig probeert te herinneren waar het in die hete meidagen van ’68 om te doen was. Het is tegen de slaap vechten bij een Goossens-lectuur, en naar gevreesd wordt gaat dit nog heel het komende jubileumjaar van de oudstrijders door. Dit allemaal als reclame natuurlijk voor mijn Mei ’68-lezing waarmee ik in 2018 Vlaanderen onveilig maak. Er moet een verschil zijn.
Kort: als je het jaar al slapend hebt doorgebracht, en je wordt met Kerst wakker om het VRT-jaaroverzicht te bekijken, dan denk je toch: waar was ik, dit is mijn wereld niet, dit is de fantasiewereld van Martine Tanghe en Rudi Vranckx. Gelukkig weet ik beter, kort slapen en op tijd wakker worden is de beste manier om het fakenieuws voor te blijven. Bij deze.

Vindt u deze column interessant, leerrijk, controversieel, of hebt u tenminste eens goed kunnen lachen? Dan is een donatie, hoe bescheiden ook, misschien een goed idee.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

41 reacties op Het VRT-jaaroverzicht: een oefening in virtuele realiteit

 1. Hans Becu zegt:

  Volledig mee eens. Ik heb in een ander slaapverwekkend VRT programma met als presentator lachebek Sven De Leyer voor de zoveelste keer Cool Raoul van de PvdA zien doodknuffelen. De nieuwe Il Sympatico, aan wie de VRT nog altijd de eerst kritische vraag moet stellen. Zoals bv. of hij eens aan de macht, de wapenleveringen van FN Herstal aan Saoudi Arabië zal stopzetten. En of hij als communist geen probleem heeft met de talloze genocidaire communistische regimes, zoals dat van Pol Pot, Mao, Stalin, Noord Korea, ect. Maar ja, dat waren geen echte communisten. Zeggen de Moslims ook als je ze confronteert met de Moslim terreur. Ik schreef het eerder al : Gramsci heeft bijzonder goed werk geleverd, en ik kan me niet van de indruk ontdoen dat de rechterzijde in Europa, en in Vlaanderen de Nva, zich van dit probleem onvoldoende bewust is. Ik verwijs ook weer naar het ondoorzichtig kluwen van opiniesturende linkse Vzw.s en organisaties uit de sociaal culturele sector, waar talloze Dalila.s en Yasminas ongehinderd tekeer kunnen gaan tegen de Blanke Racistische Man. Er is in Vlaanderen geen enkele krant of medium te vinden die aan deze massief eenzijdige pensee Unique substantieel weerwerk kan bieden, met alle respect voor Pallieterke, Doorbraak, Sceptr.net en Sanctorum.

 2. Ines zegt:

  Altijd zit men toevallig naar die TV te kijken… jaja…guilty pleasures hebben…zo vrij is iedereen toch niet blijkbaar. Awel, ik kom er eerlijk voor uit: ik kijk naar DSMTW al sinds 2005 en die eindejaarslijstjes, die vul ik met plezier zelf mee in als online sites dat voorstellen. Dat is zo bij alle mensen waarbij
  de geest de grootste erogene zone is. Die moeten alles geweten en gezien hebben. Ik merk soms dat JS zijn columns baseert op thema’s die op De Afspraak en in De Standaard behandeld worden of die de frontpage van Hln.be dagenlang in de ban houden. Dus waarom zo uit de hoogte doen alsof er een beter alternatief is om u te informeren over wat er leeft in Vlaanderen te volgen. Euh… bij ’t Pallieterke werkt de halve loonlijst van het VB. Die gaan het eens allemaal bovenhalen zen. Dossiers zoals Landinvest en Optima??? Ik erger mij dood aan zogenaamde rechtse politiek incorrecten die met allerhande info staan te zwaaien op fora, die ze rechtstreeks ingelepeld kregen op de echte fake news sites als Breitbart en consoorten. En maar denken dat ze de heilige graal gevonden hebben buiten mainstream medialand terwijl ze als dom clickbaitvee worden gebruikt door werkloze Russische hackers die de informatieoorlog van Vladi voeren.

  • Hans Becu zegt:

   Bon. Tegen zelfgecreëerde onzin is geen kruit gewassen. De media die ik opsomde zijn niet gesubsidieerd, de rest ontvangt honderden miljoenen staatssubsidies. En mss. pallieter eens lezen, voor je oordeelt. Dan kom je er achter dat de prijs-kwaliteitsverhouding stukken beter is dan die van de VRT en de mainstream kranten, die inderdaad niks anders doen dan persberichten van de grote agentschappen klakkeloos overnemen. Martine T leest die dan plechtstatig voor, in een poepdure studio, met ons belastingsgeld betaald. Voila, dat is dan nieuws. En doe maar eens de oefening : Knack, De Morgen, Hln : de tekst van de berichten is copy paste. En ik hoop dat Uw erogene zones liggen waar ze horen te liggen, en dat ze beter ontwikkeld zijn dan uw…..

  • Jozef Leijnen zegt:

   Enkele maanden geleden stuurde ik een brief naar de VRT en alle belangrijke kranten in verband met nep-nieuws. Ik denk dat deze brief als antwoord aan Ines op zijn plaats is.
   NEPNIEUWS
   De Mainstream Media, zowel de zogenaamde kwaliteitskranten als de openbare Radio en T.V omroepen hebben de strijd aangebonden tegen nep-nieuws, tegen fake berichten en andere hoaxes om de goedgelovige burgers te behoeden en te beschermen tegen de tal-rijke leugens die wij gulzig opnemen in ons brein, nep-nieuws dat hoofdzakelijk verspreid zou worden door de sociale netwerken zoals daar zijn Facebook en Google +, maar ook alle andere sociale platvormen als weblogs, microblogs, social bookmarking, en videosites als YouTube worden geviseerd, zelfs Wikipedia.
   De kwaliteitskranten, gevolgd door zowat alle online MSM, hebben de mogelijkheid om te reageren op de “objectieve” (?) berichtgeving en analyses van de “topjournalisten”, be-ëindigd, waarschijnlijk omdat heel wat schrijvers van deze reacties getuigden van meer kennis van zaken en expertise dan de redacteurs van deze kranten en tijdschriften.
   Het onvermijdelijk gevolg was dat deze “experten” zich afwendden van de reguliere pers en hun heil zochten bij die platforms waar ze hun gram nog kwijtraakten. Dus MSM hebben het euvel van nep-nieuws aan zichzelf te danken!!!
   Uit de conclusies van al deze artikels en uitzendingen van “anti-nep-nieuws” blijkt dat ze enkel tot doel hebben om de burgers terug naar de uitzendingen van de openbare om-roepen te lokken, de tanende verkoop van de krantenabonnementen te stoppen en de boodschap verkondigend dat enkel de VRT en de kwaliteitskranten de waarheid in pacht hebben, objectief zijn, niet gekleurd, niet gemanipuleerd, en buiten alle verdenking staan. Sommige journalisten zijn zelfs bevreesd dat de burgers, door al dat fake-nieuws, in niets meer zou geloven. Wat is er mis met dat nihilisme in wording? Wat hebben wij aan al die kennis, aan al die geïndoctrineerde wetenschap van al die gefrustreerde journalisten, experten opinie-makers, professoren enz.?? Wat moet ik er mee? Ik wordt gek van al dat griezelijk nieuws. Het bezorgt mij een tumor in mijn hoofd, ik krijg nachtmerries en ik word er zo machteloos van. Nadat al dat onheil over ons heen werd gestort, ons geweten in de juiste vorm werd gekneed en ons sentiment met de juiste snaren bespeeld, volgt de apotheose en worden we aangemaand geld te storten voor de armoede in de wereld, voor de vluchtelingen, voor de natuur, voor kankerorganisaties en ik weet bij god niet voor hoeveel organisaties nog, voor onheil dat de mens zelf heeft veroorzaakt en nog aanricht door uitbuiting, oorlog, vervuiling, onbeteugelde consumptie enz. terwijl ik zelf elke dag moet knokken en bezuinigen om de eindjes, met mijn gezin, aan elkaar te knopen.
   Voor het digitale tijdperk en voor het comfortabele toiletpapier op de markt kwam had een geschreven krant nog nut, toen kon je uw gat nog afvegen aan al die onzin, op schrift. De waardeloosheid van de krant wordt door de uitgevers zelf gestaafd, door de voortdurende telefoonoproepen die een mens krijgt om hem een abonnement aan te smeren door een ronselaar die een, van buiten geleerd, lesje opdreunt waarbij de getelefoneerde zich als de gelukkige mag beschouwen, want hij heeft een iPad gewonnen……..als hij een kranten-abonnement koopt.
   Het geeft toch blijk van een grenzeloos cynisme dat de grootste verspreiders van nep-nieuws, al de online sites, die niet tot de MSM behoren, als fake bestempelen, terwijl het net die sociale platformen zijn die de lezers de mogelijkheid bieden om op alle nieuws-berichten, analyses, opinies en expertises te reageren, in twijfel te trekken, te verduide-lijken, of tegen te spreken zodat er een levend debat ontstaat over een breed scala van onderwerpen die in de MSM heel dikwijls taboe zijn.
   De criticasters, die de MSM verwijten zelf de verspreiders te zijn van nep-nieuws, zoeken hun argumenten niet op Facebook, Google + of twitter maar snuffelen op een divers aantal sociale platvormen van allerlei slag waarbij de lezers met elkaar in debat gaan en de waarheid, als die al bestaat, proberen te filteren uit al die talloze nieuwssites die gecreëerd worden door onafhankelijk journalisten, experten, filosofen professoren en andere wetenschappers.
   Ik ben niet geregistreerd op Facebook of Twitter, ik heb geen account bij om het even welk sociaal netwerk maar dank zij sociale platformen weet ik dat er gelogen wordt door journa-listen, professoren, wetenschappers, experten en door organisaties boven alle verdenking en daar heb ik de bewijzen van en dat is de reden waarom velen terecht in niets meer geloven. Wij worden belazerd op ongeziene schaal!
   Een actueel onderwerp, waarop de burger toch recht heeft om juist over geïnformeerd te worden, is de onmenselijke oorlog in Syrië. Na de aanslag in Khan Shaykhun verklaren onze experten oorlogsverslaggevers, Rudi Vranckx, Jens Franssen en, god betert het, ook Jan Balliauw, wat ik van hem niet zou verwachten, unaniem: “Tijdens een luchtaanval in de Syrische provincie Idlib kwamen 58 mensen om, onder wie 11 kinderen. Eensgezind wordt het regime van Assad met de vinger gewezen want zo’n aanval kan enkel vanuit de lucht. Om het ultieme bewijs hier van te leveren wordt er een expert in chemische wapens opgevoerd, wat voorgeschreven wordt aan de burger om gevrijwaard te blijven van nep-nieuws, die onomwonden verklaart dat sarin enkel van uit de lucht, via een vliegtuig of helikopter, kan geloosd worden en enkel het Asad regime en Rusland beschikt over die mogelijkheden (???) Hier volgen dan enkele verslagen en getuigenissen van de VN over de chemische aan val in 2013 in Damascus die bewijzen dat onze journalisten en experten liegen:
   1) Ghouta chemical attack:
   The UN investigation team confirmed “clear and convincing evidence” of the use of sarin delivered by surface-to-surface rockets.
   2) United Nations: S/2015/908 Security Council Distr.: 
24 November 2015 Letter dated 24 November 2015 from the Secretary-General addressed to the President of the Security Council : With respect to the destruction of the 12 chemical weapons production facilities, comprising five underground structures and seven hangars, only one hangar has yet to be destroyed. However, as previously reported, that hangar remains inaccessible, owing to the prevailing security situation.
   3) Carla del Ponte, a member of the UN Independent International Commission of Inquiry on Syria, told Swiss TV there were “strong, concrete suspicions but not yet incontrovertible proof,” that rebels seeking to oust Syrian President Bashar al-Assad had used the nerve agent.
   Naast deze verslagen van toch instellingen boven alle verdenking, zijn er ontelbare getui-genissen van onafhankelijke journalisten, ambassadeurs en ex-ambassadeurs, van con-gresleden, CIA agenten enz., enz.
   Hierbij een korte samenvatting van enkele getuigenissen maar er is veel, veel meer:
   Professor Thomas Postol: “I believe it can be shown, without doubt, that the [US intelligence] document does not provide any evidence whatsoever that the US government has concrete knowledge that the government of Syria was the source of the chemical attack in Khan Shaykhun.
   ex-CIA officer Philip Giraldi states that his intelligence and military sources indicate Assad didn’t attack his own people with poison gas.
   There are, of course, precedents for US wars based on false evidence—the missing WMDs in Iraq, the claims of babies being pushed out of incubators in Kuwait, to name just two.
   For those who doubt that ISIS has ever used poison gas, see the NY Times (11/21/2016). While claiming that Assad has deployed chemical attacks, the article also states that ISIS has deployed chemical weapons 52 times since 2014.
   Volgens documentairemaker Oliver Stone is er een media-oorlog gaande, die als doel heeft het publiek te misleiden en de waarheid te verhullen.
   Volgens de Russische auteur, historicus en politicus Nikolai Starikov is de Islamitische Staat (ISIS) een instrument van de Verenigde Staten dat als doel heeft China, Rusland en Europa te destabiliseren.
   Gwenyth Todd, voormalig politiek Midden Oosten adviseur van de Amerikaanse Nationale Veiligheid Raad onder Clinton en Bush, zegt dat hij van bronnen in Washington verneemt dat het slechts een éénmalige aanval was, bedoeld om te laten zien dat Trump ‘toch wat macht heeft te midden van de (politieke) chaos, dat hij in staat is dingen te laten gebeuren… Maar het is een hele stap om de conclusie te trekken dat Assad achter de chemische aanval zat, vooral omdat hij geen enkel motief had om dat te doen, en juiste alle redenen had om het niet te doen.
   Washington heeft banden met Islamitische Staat (IS). Dat zegt de Amerikaanse staatssenator Richard Hayden Black, die de ‘echte as van het kwaad’ in het Midden-Oosten ontmaskert.
   Afgelopen maand gaf een commandant van het al-Nusra Front een explosief interview aan de Duitse journalist Jürgen Todenhöfer, de eerste westerse journalist die toegang kreeg tot IS-gebied
   “VS levert wapens aan terroristen”: Dit is het verhaal van de enige westerse journalist die IS-kopstukken interviewde.
   Testimony from victims now strongly suggests it was the rebels, not the Syrian government, that used Sarin Nerve Gas during a recent incident in the revolution-wracked nation, a senior UN diplomat said Monday.
   Naast al deze getuigenissen van prominenten zijn er ontzaglijk veel rapporten van onafhankelijke journalisten o.a Robert Parry, Robert Fisk (The Independent):
   Adam Larson (independent investigator in Spokane, Washington, United States).
   Sinds 2014 is de Canadese onafhankelijk journaliste Eva Bartlett zes keer afgereisd naar Syrië. Vier keer bracht ze een bezoek aan Aleppo, de tweede stad van het land.
   Ze stelde vast dat het Syrische volk het huidige regime onvoorwaardelijk steunt, hoewel de mainstream media precies het tegenovergestelde beweren en dat de Westerse Media een totaal leugenachtig relaas van de oorlog in Syrië coveren.
   Volgens Pulitzerprijswinnaar Hersh was de regering-Obama zich wel degelijk ervan bewust dat ook de zogenaamde “rebellen” in Syrië over de capaciteit beschikken om chemische wapens aan te maken.
   Deze getuigenissen komen nooit aan bod in de MSM en als ze al eens hun mond mogen openen wordt hun getuigenis afgedaan als NEP.
   Er zijn nog wel enkele onderwerpen waar ik de ontegensprekelijke bewijzen van bezit dat de MSM, de medische industrie, de WGO en andere instellingen ons belazeren en beliegen of relevante gebeurtenissen verdraaien of verzwijgen.
   Onlangs nog werd Theo Francken beklad met pek en veren omdat hij het aandurfde de acties van “artsen zonder grenzen” en andere ngo’s in vraag te stellen bij de redding van vluchtelingen maar dat op hetzelfde ogenblik 13 ngo’s terecht stonden in Italië op verden-king om samen te werken met de mensensmokkelaars haalde de MSM niet.
   De beschuldiging was nochtans niet “Mals”. De ngo’s zouden met hun schepen (400.000 € kostprijs per schip, per maand voor hun acties) tot voor de kust van Libië varen, met zoeklichten de smokkelaars aangeven waar hun schepen zich bevinden. Nadat de vluchtelingen veilig zijn overgescheept, komen de smokkelaars hun sloepen terug op-halen. Ook zouden de ngo’s middellen ontvangen voor hun acties.
   Dus beste MSM journalisten ik laat mij geen krantenabonnement aansmeren, welk duur geschenk jullie mij ook aanbieden. Ik voel mij voldoende geïnformeerd door het:

   NEPNIEUWS!
   “Alle propaganda die uit het Westen komt wordt verkocht als informatie en alle informatie die uit Rusland komt wordt verkocht als propaganda”

   • Eric zegt:

    Prima verwoord ! Zij die het nepnieuws dagelijks produceerden trachten nu de burgers die meer objectieve informatiekanalen hebben ontdekt terug in het gareel te krijgen door, met medewerking van diverse overheden, deze kanalen af te sluiten in de ijdele hoop dat de kritische burgers zouden terugkeren naar de muffe nepstal van VRT, VTM, DS, DM, Knack etc. Het is daarover dat ook Leon de Winter (zie link beneden) in de nog niet volledig voor kritische meningen afgesloten Nederlandse krant ‘De Telegraaf’ schrijft. In België is er geen enkele krant die zo’n stuk nog zou (durven) publiceren. Proficiat en bedankt, mijnheer Leijnen.

 3. Eric zegt:

  De dag dat NVA drie vierde van de vrt-redactie buitenwipt wegens volkomen onbekwaam ontkurk ik een fles champagne. Het zal de eerste dag zijn dat ik naar een vriend of kennis bel met de vraag om het nieuws te mogen komen bekijken, want een televisieaansluiting heb ik niet. Ondertussen denk ik dat, op wat gestoorde nitwits na, niemand nog gelooft in wat de huidige nieuwspresentatoren en krantenredacteurs ons dagelijks op te dissen hebben. De Dagelijkse Leugen is zowat overal, maar als je de verkiezingsuitslagen ziet (zoals deze in Oostenrijk onlangs) lijkt het succes van dat gesubsidieerde gehuichel niet echt onheilspellend. Het effect van de mediabrainwashers op de gezonde common sense van de gewone mens vermindert en ik heb dan ook goede hoop dat Jan met de Pet in 2018 voor een ultrarechtse formatie kiest die eindelijk definitief komaf maakt met alles wat naar islam ruikt. Kurz & Strache: here we come !

 4. Ines zegt:

  U moet uw kruit niet op mij verschieten, doe dat ergens anders. Want gezien uw grote mond hier zal er daar wel iets te compenseren zijn. Laten we in deze vredevolle tijd ook blij zijn voor het klein geluk van Eric. Een euforische ontlading over de genetische wetmatigheid dat er af en toe een nazi opduikt in de Oostenrijkse regering….

  • hans becu zegt:

   ik wens U met grote mond een vredevol 2018, en heel veel politiek correcte oragsmes.

  • hans becu zegt:

   ik wens U met grote mond een vredevol 2018, met mateloos veel politiek correcte orgasmes.

  • Eric zegt:

   Het opduiken van nazi’s maakt me nooit euforisch, mevr. Ines. Vandaar dat ik me zo geërgerd heb over de verkiezing en aanstelling van de islamfascist en notoire vrouwenhater Van der Bellen tot president. Gelukkig hebben de Oostenrijkers na die onvergefelijke blunder doorgekregen dat ze het roer om moesten gooien en hebben ze voor de toekomst van Oostenrijk en van Europa gekozen. Net zoals in 1529 en in 1653 (Mijn kennis van de geschiedenis gaat iets verder terug dan het jaar 2000).

   https://www.hln.be/nieuws/buitenland/oostenrijkse-president-op-een-dag-zullen-alle-vrouwen-hoofddoek-moeten-dragen~a203aa93/

  • johan hulsbosch zegt:

   Nog even geduld Ines, met wat geluk duikt er binnenkort een Noord-Koreaan op in Antwerpen. Als het van Almaci -geslaagd multicultureel product, naar het schijnt- afhangt toch.

   • Ines zegt:

    Nee, hopelijk niet. Ik zie geen enkel heil in het communisme. Maar aan de andere kant: Jan Hesp heeft het toch ook tot minister geschopt en Karim 70puntenplan deelt onverhoopt de lakens uit in Aalst. Kreeg mijn grootste erogene zone toen ook een mindfuck van…

  • aghasee zegt:

   “Een euforische ontlading over de genetische wetmatigheid dat er af en toe een nazi opduikt in de Oostenrijkse regering….”

   Godwin. You lose.

 5. Hans Becu zegt:

  Ines. Ik had het wel degelijk over geestelijke orgasmes hoor. Dank zij jou weet ik nu immers dat er ook zoiets bestaat als geestelijke erogene zones. In tijden van door de gesubsidieerde pers opgefokte Me Too-I have hysterie is deze wetenschap een ware opluchting.

 6. Christel Van den Maegdenbergh zegt:

  Er bestaat ook een ‘uit’-knop. Gelukkig maar. Ik ga lekker lezen. Keuzes genoeg. ‘De wereld van gisteren’ van de Oostenrijker Stefan Zweig. Of de erotische verhalen van Mario Vargas Llosa – ‘Geheime notities van don Rigoberto’. Of ‘haat is een deugd’ van Flaubert. Of dat boekje dat ik gekregen heb – brieven van een dode dichter van Henry James. Leve de literatuur!
  PS. Wist u dat de hersenactiviteit bij de vrouw piekt als ze een orgasme krijgt? 😉 http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1743609517313966

  • Hans Becu zegt:

   Ik zou hier weer de nodige sexistische opmerkingen kn. maken, maar ik ga dat niet doen. I already have! Zweig met zijn wereld van gisteren. Adembenemend boek. Maar volgens zijn biograaf was der Stephan in de beginne heel erg enthousiast over Adolf, en stuurde hij pas naderhand zijn opinie bij. Een les voor politiek correcte moraalridders die overal fascisten zien bij mensen die niet politiek correct denken zoals zij.

   • Christel Van den Maegdenbergh zegt:

    Mr. Becu, heeft u het boek van Zweig wel gelezen? Er is daar een hoofdstuk aan Hitler gewijd (‘Incipit Hitler’). Daarin beschreef hij de putsch van Hitler in München in 1923, die men toen bagatelliseerde – ook de grote democratische kranten, die dagelijks hun lezers geruststelden in plaats van te waarschuwen voor het gevaar. Hitler kreeg een lichte straf en verdween samen met zijn stormtroepen bijna terug in de vergetelheid. Zelfs toen hij in 1933 rijkskanselier was geworden, zag de grote massa hem nog steeds slechts als de agitator van de bierhallenputsch en een provisorische plaatsbekleder. Maar hij had met zijn jarenlange beloftes allang machtige beschermers in verschillende kringen verworven en iedereen voor de gek gehouden. Dat schreef Zweig allemaal, hij had hem wel doorzien. Zijn boeken werden in Duitsland aan de schandpaal genageld en op de brandstapel gesmeten. Hij vluchtte in 1934 naar Londen, nadat de nazi’s zijn huis te Salzburg hebben doorgezocht.
    Zoals Mr. Fend al opmerkte, was Zweig een Jood en een pacifist. ‘De wereld van gisteren’ was zijn autobiografie. Waarom zou u meer geloof hechten aan de woorden van een zogenaamde biograaf dan aan zijn eigen verhaal?

  • Fend zegt:

   Stefan Zweig was een Jood ! Hoe zou hij achter Hitler hebben kunnen staan ! Over welke biograaf heeft u het ? Vermeld uw bronnen graag. Dergelijke nonsens wil ik wel eens lezen !
   Zweig zette zich begin WOI vrijwillig in voor de oorlogspers maar die activiteit gaf hij al na twee jaar op wegens afkeer voor oorlogen. Hij werd zelfs ontslagen in 1917 en in 1918 emigreerde hij naar Oostenrijk alwaar hij alle politieke ontwikkelingen op de voet volgde en meer dan wie dan ook begreep wat zich in Duitsland aan het ontwikkelen was en welk lot de Joden te wachten stond !

   • O.J. Optweeceetje zegt:

    Goed dat Fend er is!

   • Hans Becu zegt:

    Ik heb me vergist. Van oorlog dan. Zweig stond initieel wel achter de Duitse expansieplannen in 1914. En dat mogen jullie verifiëren.

   • Fend zegt:

    Ik herhaal dat Zweig zich begin WOI vrijwillig inzette voor de oorlogspers maar die activiteit al na twee jaar opgaf en trouwens ontslagen werd in 1917… Zoals u kan lezen hebben wij niets te verifiëren.

    Mijn vraag blijft onbeantwoord. Ik herhaal mij nog eens een keer:
    Over welke biograaf heeft u het ?

    Vermeld uw bronnen graag.
    Dergelijke nonsens wil ik wel eens lezen !

   • Fend zegt:

    U schijnt niet te gaan antwoorden op mijn vraag. Die biograaf van Stefan Zweig waarmee u uitpakt bestaat die eigenlijk ? Welke biograaf schreef zoiets achterlijks ?
    Steekt u uw hoofd maar in het zand.

   • Christel Van den Maegdenbergh zegt:

    Mr. Fend, volgens mij heeft Becu het boek helemaal niet gelezen en zijn onbezonnen commentaar hier gehaald: https://doorbraak.be/recensies/autobiografie-van-stefan-zweig-de-wereld-van-gisteren/. Want ook ik fronste mijn wenkbrauwen, toen hij over die zogenaamde biograaf had. ‘Welke biograaf?’ Inderdaad. Nu is hij serieus door de mand gevallen.

   • Fend zegt:

    Mevrouw Van den Maegdenbergh, de recensie van doorbraak loopt mank en de schrijver schijnt ‘de wereld van gisteren’ diagonaal te hebben gelezen want de slordigheden spatten er vanaf. Maar schrijven dat Zweig zich oorspronkelijk achter Hitler schaart en vervolgens schrijven dat men zich van oorlog heeft vergist, dat is geen slordigheid meer maar want wij moeten in dat geval maar aannemen dat de schrijver zijn opstel nog eens ter hand heeft genomen en het ‘woord’ Hitler dat voorkwam in WOII heeft uitgegomd om vervolgens datzelfde woordje met zijn hele lading onder te brengen in de periode van WOI . Schrijver dezer excelleert in het verdraaien en omkeren van woorden. Niet iets om echt trots op te zijn !

 7. O.J. Optweeceetje zegt:

  Wie gooit er hier weer met potten? En ’t zijn geen bloempotten, maar WC-potten! Je weet wel : van die stevige nachtemmers van 13L voor volwassenen. Ze moeten wel goed vol zijn, want de kak vliegt in ’t rond! Weet je wat het is, wie gaat er vandaag nog op een nachtemmer, m.a.w. wie heeft er nog een buitentoilet? Of wie gaat er nog in de openlucht kakken? Zo raakt men stilaan vervreemd van moeder natuur. En vader tijd! Maar nu is het toch veel te koud buiten, beter warm binnen blijven en niet gelijk een zot in je bloot gat op de koer lopen. Zie dat je de tering krijgt, en dan ga je dood. Of een kou op de nieren met deze wind die zo gaat gieren. Je ligt zo graag in je bedje zo zacht. Je draait je om en zegt : “Toe wacht!” Maar uitstel is afstel. Om langs om meer raakt je WC-pot vol, terwijl daar op de wereld zo veel mensen zijn zonder ook maar enige adequate voorziening voor sanitatie. Johan Sanctorum durft!

 8. Marc Schoeters zegt:

  Een mens moet zijn of haar grootste erogene zone vrijwaren van al dan niet politiek correcte emmers stront. Vandaar dat ik nog nooit in mijn leven een televisietoestel heb bezeten. Ik lees. Geen kranten – “de secondewijzertjes van de geschiedenis” zoals Flaubert ze noemde – maar boeken. Liefst oude boeken – want die zijn het actueelst. Bijvoorbeeld de dagboeken van de Frans-Amerikaanse schrijver Julien Green – averechtse katholiek en homo. Op 26 mei 1968 noteerde hij: “De beeldbuis, zoals hij genoemd wordt, is het raam waardoor de duivel ons groet. De beelden van deze rellen zullen voorgoed in het geheugen van talloze kijkers gegrift blijven, denk ik. De woede, de haat, meer dan zeventig bomen omgehakt of gekapt om barricades te maken…” De zogenaamde revolte van mei ’68 was een woedeuitbarsting van een stelletje verwende pubers. En dat zijn ze altijd gebleven: onvolwassen babyboomers die hun postjes in kranten, media, universiteit en parlement zonder slag of stoot veroverd hebben en vanuit deze preekstoelen hel en verdoemenis uitstorten over “het klootjesvolk” dat vraagtekens zet bij hun Groot Gelijk. Het is die generatie van Mei ’68 die Europa uiteindelijk overlevert aan de islam. Dankzij de Europese Unie. Het Vierde Rijk – made in Germany. Op zeventig jaar tijd van ariërs naar Europarlement-ariërs – faut le faire! Mei ’68 heeft geleid tot een dodelijke cocktail van zelfhaat (“weg met ons”) en blind geknuffel van al wat “niet-westers” en “exotisch” is. We leven in een aan schuldgevoel kapotgaande beschaving die meer en meer lijkt op een digitaal 1984 met een sausje Rousseau eroverheen. Het resultaat heeft Karl Lagerfeld onlangs treffend beschreven: een zieltogend continent dat zijn miljoenen vermoorde Europese Joden op nauwelijks een halve eeuw tijd vervangen heeft door miljoenen mohammedanen – die de erfenis van Montaigne, Mendelssohn, Kafka, Proust en Zweig zullen vernietigen en veranderen in de monoculturele brij die men nu al tussen Algiers en Islamabad kan bewonderen. En dat met de zegen van de “multiculturele” hogepriesters van Mei ’68. Wij beleven in Europa op dit moment het einde van de westerse beschaving. Het is de vreemde zelfmoord van een continent dat de barbarij met open armen verwelkomt en zijn eigen ondergang subsidieert. Een in de geschiedenis nooit geziene “vrijwillige” omvolking. Het is vergeefs wachten op een grote Engelse staatsman of een moedige Poolse koning om het tij alsnog te keren. Overal rukt het nazisme van politieke correctheid en mohammedanisme op. Ik zou daarom dit zoveelste vredevolle jaar willen afsluiten met enkele stichtelijke gedachten over wat ik rondom mij zie – met de open blik die ik dank aan mijn levenslange lectuur van echt diepgravende boeken. Ik zie de kerstmarkten: met betonblokken (“Merkellego”) omheinde ruimtes waar uitstervende autochtonen onder feestelijke flikkerlichtjes warme alcohol mogen drinken. Weinig kindjes, veel gepensioneerde babyboomers. Daarbuiten heerst absolute duisternis. Veel kindjes, weinig diversiteit. Nog enkele jaren en dan behoort heel die kafirkerst onherroepelijk tot het verleden – tenminste in Brussel, Keulen en Stockholm, maar hopelijk niet in Warschau, Praag en Boedapest. Nog enkele jaren en dan is het enige nog toegelaten feest het mekkaanse diabetesfestival. Wie had ooit kunnen denken dat die verre doodscultus het hart van de Europese steden zou veroveren? Mensen die dit nog altijd niet willen zien of geloven – denken dat ze “deugen”. En beseffen niet of te laat: deugd doodt. Tot zover het eeuwoverzicht. Prettig 1439! Wen er maar aan.

  • Christel Van den Maegdenbergh zegt:

   Het is al zover! In Berlijn gaan ze ‘veiligheidszones’ voor vrouwen voorzien, wellicht met Merkellego’s. Eerst werd het ons aangeraden om vreemde mannen met ‘een armlengte afstand’ te houden en nu mogen we opgevangen worden door het Rode kruis in ‘safe’ zones. Te zot voor woorden!
   hln.be/nieuws/buitenland/berlijn-voorziet-veiligheidszone-voor-vrouwen-op-nieuwjaarsnacht-na-drama-in-keulen-vorig-jaar~a76cc4c1/

   • Eric zegt:

    Wanneer vrouwen, over hun hormonaal geconditioneerde medelijden heen, weer het belang van hun fysieke integriteit gaan vooropstellen zal Europa zich eindelijk kunnen bevrijden van de gruwelijke vloek die het over zich heeft afgeroepen.

 9. Marc Schoeters zegt:

  Ik zou maar oppassen als ik Johan Sanctorum was – nu we weten dat de hersens de grootste erogene zone zijn. Nog even en hij heeft een #MeToo aan zijn been wegens het ongewenst aanzetten tot prikkelende gedachten. Maar van Angela Merkel hoeft hij niets te vrezen. Die heeft haar eigen “guilty pleasure”: de eurogene zone.

 10. Jan Pultau zegt:

  Niet de warmste week is ergerlijk. Helemaal niet. Het is een jaarlijkse solidariteitsactie die heel Vlaanderen in beweging krijgt. En dat is goed leuk en nodig. Maar het is des te meer ook een illustratie van waar beleid te kort schiet. Ook en zeker in de zorgsector. Als er oude mensen aan te pas komen. 2 weken geleden is mijn papa overleden. Ik kwam onzacht in aanraking met de harde economische realiteit van zorg. Als het op het einde loopt. Ik schreef mijn zuur er op facebook af. Hier…

  Geachte Mevrouw de Minister,
  Beste Maggie De Block,

  Ik wil je laten weten dat mijn papa eergisteren is overleden.
  Niet dat jij daar iets kon aan doen hoor…
  Jef heette hij, Jef Pultau. Hij was 87 jaar. Niet dat je hem kende maar mocht je hem gekend hebben, je zou hem geapprecieerd hebben. Je zou hem onder andere op prijs stellen omdat hij dokters op hun woord geloofde. Die kregen blindelings vertrouwen. Dat is zo bij die generatie. Tegen U moet ik dat niet uitleggen. Elk pilletje. Op tijd en stonde. Net zoals mijnheer “doktoor” het had voorgeschreven. Om niet ziek of zieker te worden.
  Je zou hem zeker ook waarderen voor zijn werklust. Hij zei dat soms. “Ik heb 45 jaar mijn botten afgedraaid om dit gezin overeind te houden. Maar al die belastingen! Daar zou een wet moeten op komen”. Ja, Maggie hij was het niet altijd eens met jullie politiekers. Met zijn ambitie en mogelijkheden heeft hij van zijn leven toch iets goeds en moois gemaakt. Voor zichzelf. Voor ons mama maar ook voor ons en zijn kleinkinderen. Bescheiden en zonder veel franjes want daar hield hij niet van. “Gewoon was al zot genoeg.”
  Zijn bescheidenheid en zijn humor hadden je zeker ook aangesproken. Met onze papa kon je lachen Maggie. Zijn quotes en zijn oneliners zinderen nog na en blijven voor altijd bij. Hij had je zeker en vast ook kunnen doen bulderen van het lachen want zo was hij. Allemans vriend. Altijd bereid om te helpen. Het was nooit te veel of te zwaar. Dat ging zo in die tijd zeker? Burn-out was nog niet uitgevonden denk ik. Dat is eerder iets van onze generatie. Maar dat wrijf ik je niet aan hoor. Daar kan jij niets aan doen.
  De laatste jaren en na het overlijden van ons mama verbleef hij in het rusthuis. Dat was in het begin zeker niet zijn favoriete plek en dan gaf hij weerstand. Hoe zou je zelf zijn? Maar wanneer dementie de kop opsteekt en ervoor zorgt dat de tijdzones van de geschiedenis door elkaar geschud worden kan het dikwijls niet anders. Wanneer hij zich zelf niet meer kon verzorgen en wanneer hij soms een gevaar werd voor zich zelf, was er geen andere keuze. Maar dat weet jij ook beter dan geen ander he Maggie. Niet dat hij zo goed Frans sprak hoor maar. Maar toen hij nog eens een schaars helder moment had deed hij het wel. Dan zij hij wel eens: “Ik ben al vergeten wat ik ben vergeten. Ainsi va la vie. Het zal onzen tijd wel duren.” De gang van het leven zeker? Al kan jij daar kan ook niet veel aan veranderen, neem ik aan.
  3 weken geleden werd hij ziek. Deze keer was het gemeend. De longontsteking die hij had opgelopen putte hem vreselijk uit. Hij ging zienderogen achteruit. Eten en drinken kostten hem veel moeite. Te veel moeite. Want dat zorgde meestal voor die afschuwelijke hoestbuien die soms minuten duurden. Zijn pretoogjes doofden en maakten plaats voor een glazige blik die dwars door ons heen keek. Het weinige water dat hij nog kon happen moest ingedikt worden omdat hij zich anders verslikte als we het hem oplepelden. Gelukkig was hij in het ziekenhuis in goede handen. De verpleegsters waren voor hem in de weer en omringden hem met de best mogelijke zorgen. Mijn hoed af voor hen. Die verdienen te weinig! Veel te weinig, maar daarvoor moet ik bij je collega Peeters zijn zeker?
  Twee weken geleden hadden we een noodzakelijk gesprek met de dokter die hem opvolgde. Jaren geleden en bij helderheid van geest had hij moedig neergeschreven welke zorg hij voor zichzelf wenselijk achtte, mocht hij in deze situatie verzeild raken. Het geen hij wou maar vooral het geen hij absoluut niet wou stond klaar en duidelijk afgevinkt. Geen sondevoeding! Geen katheters of tubes! Geen levensverlengende medicatie of ingrepen! Comfortzorg ja dat wel natuurlijk maar dat behoort tot klaarblijkelijk tot het “basispakket”. Zo verzekerde de dokter ons.
  We hadden dat gesprek min of meer voorbereid. Als je zulk een gesprek dan al kan voorbereiden. Wetende dat papa’s einde nabij was, hadden we gehoopt. Neen, we hadden eigenlijk verwacht dat hij de laatste dagen in het ziekenhuis kon blijven. Liefst op mantelzorg want daar zou hij de meest persoonlijke zorg kunnen genieten. Dat verdiende hij volgens ons. Een beetje persoonlijke zorg. Logisch toch? Daar had hij toch 45 jaar zijn botten voor afgedraaid? Daarvoor had hij toch 45 jaar lang netjes jouw belastingen voor betaald? Daar had hij toch 45 jaar lang mee voor “afgedragen?” Want zo zei hij dat toen hij het nog kwaad oneens kon zijn op jullie politiekers.

  “Met het ziektebeeld van je vader heeft hij recht op 10 ligdagen in het ziekenhuis.”
  “Als hij hier langer ligt, moet ik die meer-dagen recupereren van patiënten die vroegtijdig het ziekenhuis hebben verlaten. Mantelzorg is niet echt aan de orde omdat je vader niet terminaal ziek is.”
  “Als de ziekenhuisrekening niet klopt en we systematisch zouden toestaan dat patiënten langer dan het voorgeschreven aantal ligdagen opgenomen blijven, worden onze erelonen voor de meer dagen niet betaald.”
  “We moeten als ziekenhuis elke euro omdraaien en elke uitgave verantwoorden aan Maggie De block. Wij als arts kunnen daar niets aan doen, we volgen gewoon de voorgeschreven regels.”

  Beste Maggie, doder dan onze papa kan je niet zijn, tenzij je Julius Caesar heet.
  De mensen die instonden voor de zorgen van onze papa krijgen mijn eeuwig respect. Zowel het verplegend personeel van het ziekenhuis als het verzorgend personeel van het rusthuis. Hen kan ik niet erkentelijk genoeg zijn en bedanken. Ze deden al het mogelijke en soms het onmogelijke om mijn papa zijn waardigheid te laten houden en hem vredig te laten gaan. Maar het zal niet aan jou beleid gelegen hebben.
  Doodzieke mensen moeten niet vervoerd worden!
  Doodzieke mensen horen niet thuis in een rusthuis waar een handvol zich uit de naad werkende verzorgers het onmogelijke proberen te doen.
  Doodzieke mensen horen thuis in een ziekenhuis of op mantelzorg. Ongeacht het aantal ligdagen dat jij nodig acht om dood te mogen gaan.
  Geconfronteerd te worden met de kille economische realiteit van zorg doet me huiveren. Van jou onpersoonlijk excel-zorg walg ik.
  Ziekenhuizen en artsen voor de onmenselijke keuze plaatsen wie wel en wie niet omdat de rekening moet kloppen, is feodaal.
  En daar beste Maggie. Voor dat beleid plaats ik jou en die kutregering waar je deel van uitmaakt verantwoordelijk voor. Niet voor het feit dat onze papa gestorven is want god ben je niet. Al heb ik soms wel de indruk dat je met duim omhoog of omlaag wikt en beschikt al ware je Julius Caesar!

  Jan.

  • Hans Becu zegt:

   Jan. Het spijt me van je vader. Maar vele mensen hebben een triest levenseinde, waar uiteindelijk niet zoveel aan te doen is. Politici op individuele gevallen aanspreken heeft geen zin, en het is ook niet rechtvaardig. We moeten in deze geavanceerde samenleving af van het totaal foute idee dat “ze” voor alles een oplossing hebben. Dat totaal onrealistische verwachtingspatroon leidt tot nodeloze verwijten en tomeloze frustratie, en de eindeloze stroom van verwijten ondermijnt de democratie. De samenleving is niet zo maakbaar als we zouden wensen, en het is mijn fundamenteel verwijt aan links dat ze die illusie van maakbaarheid in de hoofden van de mensen geramd hebben.

   • Jan Pultau zegt:

    bedankt voor je reactie. Eerlijk. Ik denk niet links of rechts. Ik probeerde gewoon aan te geven wat er met mijn pa gebeurd is tijdens zijn laatste weken. En dat heeft met links of maakbaarheid geen uitstaans. Het is gewoon intriest dat mensen in de winter van hun leven niet meer de gepaste zorgen krijgen krijgen die ze verdienen. “Ze”, “we” en “voor alles een oplossing” is hier niet aan de orde. En ja. Ik acht de minister van volksgezondheid mee verantwoordelijk voor dat beleid. Wie anders heeft de eindverantwoordelijkheid? Toch?

 11. Jan Pultau zegt:

  sorry hoorde bij je vorige post.

 12. O.J. Optweeceetje zegt:

  Om verder te gaan waar ik gekomen was, het artefact waar ik het gisteren over had en waarvan ik niet op de naam kon komen, is een pispot of ook wel kamerpot (bij bedlegerigheid wordt het al vlug een ondersteek of urinaal). Als een echte onderzoeker het betaamt, kan ik de pispot bezwaarlijk een WC-pot noemen. Nog een gangbare benaming moet de waterpot zijn. In de volksmond kan men de pot op, kortweg op de po. Ook gebruikelijk is de nachtspiegel. Tot hier dan een proefles Nederlands (volgende keer is het geschiedenis)! Let op, wat ik hier nu ga schrijven is niet politiek correct, want men denkt soms “die meid kan goed kakken!” en dan heeft men het niet over z’n hond. Na het vrouwenvoetbal met de Belgian Red Flames wordt in 2018 de populaire sport verder het pispot gooien. ’t Is om te beginnen gemengd (voor sommigen een geruststelling) en de deelname is gratis, juist moet je pispot vol zijn. Men denkt dan : “ze smijten met kak!” en hoewel kak (net zoals de shitcoin) geen munt is, is het toch wel zijn geld waard. Ook de iets kleineren onder ons kunnen een pispotje mee brengen, want jong geleerd is oud gedaan. Tenslotte wil de burger in dit land maar één ding : beleid, beleid en beleid. Maar bij kak aan het beleid wordt het : kak, kak en kak. Zo, nu heb ik het hier genoeg doen stinken!

  Tot de volgende
  (kakbeurt)

 13. Gysels zegt:

  Wel ik zal het kort houden, ik heb de VRT-zever 5 minuten kunnen uithouden…gelukkig is er South Park nog 🙂 En zoals al eens gezegd, ik koop al 30 jaar géén enkele krant meer, waarom zou ik 2 keer voor dezelfde fakebrol betalen.

 14. Marc Schoeters zegt:

  Een bericht uit Merkelland dat helaas te laat komt voor de jaaroverzichtjes van onze diverse staatsmedia. De autoriteiten in Berlijn hebben op oudejaarsavond een speciale omheinde ruimte voorzien waar alleen vrouwen mogen “feestvieren”. Dus daarbuiten is de hele stad jachtgebied voor aanrandende mannen. De Duitse vrouwen moeten eens dringend aan hun zusters in o.a. Algerije, Egypte, Iran, Afghanistan en Pakistan vragen hoe dit gaat eindigen. Eerlijk gezegd – het is die roosgemutste Germaanse welkomwijven hun eigen schuld dat ze bijeengedreven als koeien op een omheind plein oudejaarsnacht “mogen” doorbrengen. Misschien begint het langzaam bij hen te dagen dat écht feminisme en mohammedanisme nooit kunnen samengaan. En starten ze eindelijk een #MeToo-campagne tegen de grootste vijand van vrouwen wereldwijd. Ze zouden om te beginnen al eens de boeken kunnen lezen van strijdbare ervaringsdeskundigen als Ayaan Hirsi Ali en vele andere verketterde vrouwen. Of willen ze soms een toekomstig Europa waar hun dochters en kleindochters verplicht hun grootste erogene zone moeten bedekken met een hoofddoek – of erger? #MeNot. Prettig 1439 verder!

  • aghasee zegt:

   Ach, de vrouwen. Ze zullen met weemoed terugkijken naar de tijd toen ze nog als vrouw behandeld werden. Westerse mannen zullen hen niet eens meer durven aankijken, want wie wil nu een hashtag aan zijn (m/v/x) been? De mannen met een mohamedaanse levensvisie zijn evenwel niet geïndoctrineerd om zich door een hashtag van de wijs te laten brengen.
   In het onderwijs en de maatschappij algemeen worden nu voornamelijk politiek correct gehersenspoelde wezens ‘gevormd’. Van meisjes maken ze halve mannen en de jongens moeten zo verwijfd mogelijk zijn.
   Dat zal wat geven eens de islamitische testosteronbommen in het overtal zijn.
   Nog een jaar of tien en het hele zaakje explodeert.

Reacties zijn gesloten.