Opgelet Laurent: de mensenrechtenverklaring dateert wel uit de tijd van de guillotine

Laurent

Niemand illustreert de pathetische absurditeit van de monarchie beter dan Prins Laurent van België. Zwaarlijvig, melancholisch, verbitterd: een aristocraat die zoveel zieligheid uitstraalt, daar kunnen we niet ongevoelig voor blijven. Hij doet het op een bijna artistiek niveau dat we zowaar zouden kunnen appreciëren, ware het niet dat dit een vorm van zwaar gesubsidieerd theater is.
Naar aanleiding van zijn niet door de regering gedekte aanwezigheid op een feestje van de Chinese ambassade, en het feit dat men hem daarvoor een deel(tje) van zijn dotatie wil ontzeggen, heeft de advocaat van de prins nu een brief naar premier Michel geschreven. Daarin wordt gesteld dat de mensenrechten van Laurent worden geschaad en dat hij veroordeeld wordt tot sociaal isolement”. Volgende stap: de zaak aanhangig maken bij het Europees Hof voor de Rechten van de mens. Dat wordt nog smullen.
Het is natuurlijk wel grappig dat de Verklaring van de rechten van de mens en van de burger (Déclaration des droits de l’homme et du citoyen, 26 augustus 1789) rechtstreeks voortkomt uit de Franse revolutie die met de monarchie korte metten heeft gemaakt. Artikel 3 van die Verklaring zegt namelijk: De oorsprong van iedere soevereiniteit ligt wezenlijk bij het volk. Geen instantie, geen individu kan gezag uitoefenen dat daar niet uitdrukkelijk uit voortkomt”. Klak, het mes van de guillotine valt, en meteen ook het staatshoofd. Een republikeinse partij, die naam waardig, zou met gemak de Belgische staat voor datzelfde Europees Hof kunnen dagen, vermits hij ons een monarch opdringt die door het volk niet verkozen is. Maar op dat idee is blijkbaar nog niemand gekomen.

 

Ondertussen voert de vijfsterren-steuntrekker en aristocratische bedelaar (Laurent rijdt ‘s zondags met zijn Porsche naar de warme bakker en “vergeet” altijd te betalen) verder zijn show op. Koning Filip houdt zich afzijdig, maar weet ook dat de regering dit nooit hard zal spelen. Immers, als de monarchie in vraag wordt gesteld, komt meteen het voortbestaan van België op de helling te staan. Daar wil geen enkele establishmentpartij zich aan wagen –ook de N-VA niet-, en dat weten ze in Laken drommels goed.
Dus wordt heel de kostelijke aristocratische charade in stand gehouden omdat teveel lui belang hebben bij het drijvend houden van het onzinkbaar wrak, genaamd België. De beruchte failed state gaat maar niet failliet, zoals men de banken in 2008 ook niet failliet durfde laten gaan wegens schrik voor een systeemcrisis. Ook de mythe van de multiculturele samenleving staat in dienst van het Belgicistische dogma: een identiteitsloze natie kan niet anders dan het amalgaam cultiveren, ook al leidt dit tot blijvende sociale wrijvingen, een verzuring van het weefsel en een kaduuk onderwijssysteem.

Mensenrechten dus. Ja, Laurent van België is ook een mens. Maar niemand gelooft dat het recht voor zoiets gemaakt is, dat de Mensenrechten van 1789 opgesteld zijn om nukkige prinsen hun gram te laten halen, of dat procedureregels dienen om criminelen uit de gevangenis te houden. Laurent maakt vandaag veel bedenkingen los, en dat is het meest nuttige wat hij in zijn leven al gedaan heeft.

Vindt u deze column interessant, leerrijk, controversieel, of hebt u tenminste eens goed kunnen lachen? Dan is een donatie, hoe bescheiden ook, misschien een goed idee.
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

3 reacties op Opgelet Laurent: de mensenrechtenverklaring dateert wel uit de tijd van de guillotine

 1. Lammens Eric zegt:

  Ik hoop dat hij dit wint,tenslotte heeft die man niet gekozen om prins te zijn. Dat de koninklijke famillie geviezeert word op de kostprijs die België moet betalen is een doorn in het oog van de politiekers die dat in hun eigen zakken willen steken. Als de bevolking geen respect heeft voor al die politiekers is het gewoon dat wij dat zien wat ze willen bereiken. Maar ja er zijn er ook die dat spijtig genoeg niet zien.

  • Hans Becu zegt:

   Laurent kan met 1 pennentrek aan alles verzaken. Hij kan wel degelijk kiezen, maar het is een luie geldzak en een profiteur. En de nva zou dom zijn hem te proberen weg te sturen, en daarvoor ruzie gaan te maken. Deze prins-parasiet is de efficiëntste antiroyalist die je kan bedenken. Zulke anti-monarchie campagne voor 300.000 € per jaar : een koopje.

 2. aghasee zegt:

  Eric Lammens heeft hier een punt.
  Laurent heeft er inderdaad niet voor gekozen om in een koninklijke familie geboren te worden.
  Hij zit nu eenmaal in het circus en verzaken zal uiteindelijk ook niet zo eenvoudig zijn als het lijkt.
  Als het dan inderdaad slechts 300.000 Euro per jaar moet kosten is dat effectief een koopje.
  Andere ‘boven ons gestelden’ -eveneens onverkozen- laten zich evenmin onbetuigd als het op andermans geld uitgeven aankomt. Zomaar een voorbeeld;
  http://ted.europa.eu/TED/notice/udl?uri=TED:NOTICE:154246-2015:TEXT:NL:HTML

Reacties zijn gesloten.