RichMeetBeautiful: een wereld waar schoon en rijk tegader zijn, wie kan daar nu tegen zijn?

sugardaddy

Een nieuwe datingsite verblijdt ons en doet met slaande trom haar intrede te Brussel: RichMeetBeautiful. com, de webstek waar goed uitziende studentes (sugar baby’s) zich aan een rijpe mannelijke suikernonkels (sugar daddy’s) presenteren om hun studies te betalen, met etentjes er bovenop. Waarna seks volgt, of wat dacht u. In evolutionaire termen kan men er niets op tegen hebben, rijke, succesvolle mannen die het doen met mooie meisjes. Hun kinderen zullen mooi én succesvol zijn, en de lelijke armen van deze planeet verdringen. De relatiemarkt (prachtig woord) is te belangrijk om aan amateurs te worden overgelaten, vandaar de duidelijkheid van de naam RichMeetBeautiful: van twee categorieën het beste, zo gaat de wereld vooruit.
De veredeling van het mensenras dus. In de realiteit komt het natuurlijk nooit zo ver: de mannen zijn oude, getrouwde bokken die een groen blaadje lusten, de jonge vrouwen willen gewoon geld, luxe en glamoureuze toemaatjes. Dat is zo ongeveer de deal, en ook daar is niks mis mee. Het fenomeen is zo oud al de straat, de helft van mijn filosofieklas prostitueerde zich indertijd al, de vrouwelijke dus.
Economisch is het win/win: de privatisering van de dienst studiebeurzen tot private sponsoring van studentes (en, waarom niet, ook van studenten) kan de staat alleen maar geld opbrengen. De reactie van de Brusselse Minister-President Vervoort tegen de smerige publiciteitscampagne die losbandigheid bij jongeren en prostitutie bij studenten bevordert” is er dan ook ver over, temeer daar Brusselse socialisten toch enige bescheidenheid aan de dag zouden moeten leggen inzake morele verontwaardiging.

Samen naar de opera
Interessant is anderzijds de educatieve meerwaarde van het project, ik citeer uit de webstek van RmB: “Sugar Daddy’s op RmB zijn gevestigde en gesofisticeerde mannen die bereid zijn om je onder hun vleugels te nemen. Ervaar fijne etentjes en leer over opera, kunst en alle dingen die een mooie vrouw verdient! “De rijke man is dus ook een mentor/leraar, wat ons natuurlijk bij de antiek-Griekse opvatting van de pedagogie brengt, en de seksuele aanspraken die een leraar mocht maken op de pupil (toen een jongeman uiteraard). Vermoedelijk is dat de echte reden waarom de universiteiten het project niet zien zitten: het gaat niet alleen om hoererij (daar liggen ze niet van wakker, dat is letterlijk zo oud als de straat) maar om privé-onderricht dat wel eens een stevige concurrentie zou kunnen vormen voor de klassieke onderwijsinstellingen.
En hier ruik ik natuurlijk ook mijn kans: ik ben een arme luis, maar ken natuurlijk wel iets van opera en filosofie, en misschien kan die “rijkdom” ook wel mooie studentinnen aantrekken. Of waarom dacht u dat Sartre zo populair was bij het vrouwvolk. Blijft dan natuurlijk het probleem van de lelijke studentin. Wie wil haar? Kan/mag ze nog wel studeren? Ook al zet ze zich in voordeelaanbieding,- als de markt groot genoeg is zal ze altijd met minder tevreden moeten nemen, suikernonkels die enkel iets van musical kennen bijvoorbeeld, of gaan eten met een Bongobon, of erger, een afhaalpizza.

De lemon baby
En hier wordt het pas echt interessant: er is een categorie die niet past in het fijne zakenmodel van de Noorse entrepreneur Sigurd Vedal, bedenker van RichMeetBeautiful ,- en dat zijn de lemon baby’s, ook wel azijntrienen of nerdies genoemd, wier kop en/of onderstel gewoon niet aan de norm beantwoordt om deel te nemen aan de grote ruil (de site spreekt van “regeling”) tussen mooi en rijk.
Ze kennen misschien zelf iets van opera, maar dat past niet in het stramien van de sugar babe die zich laat insemineren in ruil voor kennis, cultuur en status. Het zijn de lelijke meiden die moeten afruimen in de Quick als ze zelf hun studies moeten betalen. En dat is goed: er blijkt een parallelle wereld te bestaan van creaturen die niet passen in het plaatje van de Grote Geluksdistributie en het bijbehorende copulatieprogramma.
De restgroep van de niet-geïnventariseerde citronella’s dus, we moeten er al onze hoop op stellen na de geweldige entrée van supermakelaar Vedal. Laten we het sprookje van het Lelijke Eendje echter niet romantiseren, want er komt meestal een nog lelijkere zwaan van. Maar wel afgestudeerd in de luwte en zich een weg door het leven banend ondanks RmB, zonder opera van Bompa Praline, en dat levert best wel sterke individuen op. Weer eens een andere kant van de evolutieleer: de uitzondering die stand houdt. Sugar Daddies, het risico op rotte tanden is reëel.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

2 reacties op RichMeetBeautiful: een wereld waar schoon en rijk tegader zijn, wie kan daar nu tegen zijn?

 1. Hans Becu zegt:

  Een nieuw soort puritanisme is in opmars, en het komt van Links, en zakt zoals zoveel regelnevig onheil af uit Scandinavië. Hoerenlopers bestraffen, hysterie bij elk zweempje van pedofilie of sexisme, en doe er ook nog maar racisme bij. Een meisje achternafuiten is een misdrijf, en voor mannelijke leerkrachten is het op eieren lopen bij contacten met vrouwelijke pubers. Hij keek me met een vieze blik aan, meneer…De talloze enquêtes die ons moeten overtuigen dat sexisme en racisme het probleem van de eeuw zijn baden in de subjectieve onwetenschappelijkheid. Zelfs de wc-potten voor transgenders worden tot nationaal probleem verheven. En het komt uit Scandinavië, de kampioenen van de regelneverij en dit mag niet en dat mag niet. Lijkt soms de Islam wel. Vingertje in de lucht. En dezelfde oikofobe adoratie ervoor vanwege de stuurloze Vlaming : hygge en Lagom, dat is cool, en oeroude gezellige Vlaamse breugeliaanse schranspartij is slecht voor het milieu en je gezondheid. En de Islam geeft mensen innerlijke rust, maar de kerken hebben we gesloten. Burka’s en Nikabs geven vrouwen vrijheid, want de vrouwelijke vormen zijn onzichtbaar voor mannen, zoadat knap en lelijk gelijk zijn. Ramadan en Halal zijn soberheidsgezond. Of waar het obsessief gelijkheidsdenken, de regelneverij en moralisme, en het irreëel streven naar een ideale mens in een ideale wereld van Links, protestants Scandinavië en de Islam samenvloeien.

  • Paul Vanhoovels zegt:

   Oei; nu maken de oude rijke gewrochten ook al reclame om er nog meer plat te krijgen.
   En liefst dan nog vermoede groene blaadjes.
   Ik wist niet dat het zo moeilijk was om met je vele geld van de grond te geraken.
   Nochtans zijn er in de grootsteden straten genoeg waar men graag veel geld ziet toestromen. Hopelijk zijn er ook jonge deernen te vinden die een oud manneke een pamper willen aandoen om aan plassex te doen. Er schijnt dringend nood aan te zijn.
   Maar het is weeral niks voor mij hoor.
   Oud ben ik genoeg maar ik heb de suiker op de verkeerde plaats; dus niet in de brieventas maar wel in het bloed.
   Maar ik gun het hun wel hoor. Er zijn zovele aangename manieren om geld over de balk te gooien. Moet ik gaan vertellen tegen mijn volksvertegenwoordiger waarvoor ik gekozen heb. Die vent jakkert zich af door dag en nacht Maecenas te spelen en zijn geld aan dikke moeders zonder kinderen te schenken.
   Ik hoop zelfs dat zijn beeltenis binnenkort op dat publiciteitsbord zal prijken waarmee men in “la Capitale” van Europa rondtoert.
   Want ik zal hem mijn hierbij gelezen bevindingen in sappige kleuren en geuren gaan door vertellen. Hij verdient echt wel beter dan de smurrie die zijn moralistische partij hem oplegt.
   Mogelijk kan ik hem zo ook helpen om zijn zwarte madonna te vinden zonder in conflict te geraken met Unia. Op hetgeen er gebeurt tussen de lakens hebben deze toch geen zicht.
   Het zou er trouwens nog aan mankeren. Zo ver zijn we nog niet dat er bij wet camera’s moeten geplaatst worden onder de dekens.
   Alhoewel; ik vrees dat het er ooit zal van komen.
   Veiligheid boven alles!

Reacties zijn gesloten.