Hete nachten in Bangkok: waarom het seksschandaal vooral domme politici treft

Versnick2

Na mijn geslaagde 11 juli-toespraak gisteren voor een leegtallig Vlaams parlement, nu ook in het opgefriste Doorbraak te lezen, is het weer tijd voor ernstigere onderwerpen, al blijven we bij de politiek. Het is Knack-redacteur Walter Pauli niet ontgaan dat de heden met pek en veren bestreken Geert Versnick, ook bekend als de liberale mandatenkoning, pas echt in de problemen kwam toen bleek dat hij als gedeputeerde op kosten van de provincie in een luxueus hotel te Bangkok neerstreek, daar als alleenreizende een dubbele tweepersoonskamer nodig had (!), plus niet nader gespecificeerde room service.

Niemand gelooft dat Geert die infrastructuur nodig had om te mediteren of een boek te schrijven: Bangkok, hoofdstad van Thailand, is met voorsprong het grootste bordeel ter wereld. En het zijn die escapades die hem uiteindelijk de das omdeden, want neuken op onze kosten, neen, dat is echt een brug te ver. In de wolvenroedel mag alleen het alfamannetje paren, de rest kijkt toe, met gemengde gevoelens en altijd klaar om diens seksmonopolie afhandig te maken. De verwevenheid van politiek met seksschandalen heeft dus zowel te maken met het wezen van de politiek zelf,- namelijk het verwerven van macht als weg naar het vrouwtjesdier,- als met de inherente neiging tot jaloezie en vergeldingdrang van de meute. Zowel bij de mannetjes, die er ook eens op willen, als bij de vrouwtjes die het hun seksegenoten niet gunnen. Welkom in de jungle.

Cherchez la femme

Deze biologische interpretatie van de politieke zeden, inclusief heel het media-aanhangsel, zou een verplichte oefening moeten zijn voor alle politicologen. Ze zouden dat niet schrijven dat democratie de meest perfecte staatsvorm is en de macht verdeelt. Dat is helemaal niet zo: democratie dient enkel om pikordes vast te stellen, mannen naar Bangkok te sturen, en ze dan vervolgens op heterdaad te betrappen.
Geert Versnick is dus niet alleen een geile Gentse liberaal, maar ook een domoor, want het stond in de sterren geschreven dat er ooit een groene kwezel en collega-gedeputeerde, genaamd Riet Gillis uit, jawel, Sint Gillis-Waas, die reisnota’s eens ging uitpluizen en aan de pers overmaken. Zij speelt willens nillens de rol van bedrogen vrouw: haar verontwaardiging gaat over politieke zuiverheid, maar daarachter schuilt een behoorlijke dosis seksisme om niet te zeggen mannenhaat. Ik verwijt haar dat geenszins: Riet zorgt voor het keerpunt in de tragikomedie, door de reizende deputé bij zijn pietje te grijpen, letterlijk dan, en aan de ontmanning te onderwerpen, de zwaarste straf voor het alfadier.
Geert Versnick is niet voor niets nooit minister geworden: iemand die zoveel sporen achterlaat en zich zo domweg na een bezoek bij de Thaise hoeren laat betrappen, is gewoon niet geschikt voor een politieke topfunctie. Het laat zich immers raden dat ook grotere vissen,- ik noem geen namen,- hun seksuele rechten doen gelden, maar ze zijn wat slimmer en binden o.m. de media aan zich om een en ander onder de waterlijn te houden. Daarom gaan seksschandalen doorgaans over backbenchers en tweede of derde garnituur.

Ook dat andere grote schandaal, de Brusselse Samusocial-affaire, bleek finaal, afgezien van alle financieel gegraai, een hormonenkwestie tussen burgemeester Yvan Mayeur en OCMW-voorzitster Pascale Peraïta. De ondertussen iconische foto spreekt boekdelen. Jammer dat wij geen tabloidpers hebben om dat verder in geuren en kleuren uit de doeken te doen, met alle smeuïge details. Samen gingen ze op weekend naar De Haan en Alicante, ook weer om te mediteren en over de daklozenproblematiek te brainstormen. En gegarandeerd is ook dit verhaal van goede sier en bedgeneugten ontploft dankzij een jaloerse derde partij, en/of medestanders die de krolse leider een voetje wilden lichten.
Het cliché dat “macht erotiseert” is dus wel wat simplistisch. In essentie gaat het om (mannelijke) macht als weg naar de seksuele consumptie, maar ook om de afgunst van de meute, de dubbele rol van de vrouw als hoer en aanklaagster (klokkenluidster), en het verschil tussen domme en slimme mannen. Vergeet het onnozel BMW’tje van Maya: politiek is een mannenkwestie, en de vrouwen dienen enkel om het circus te animeren.

Klinkt dat seksistisch? Wellicht. Toch vind ik het knap van de vrouwen dat ze het circus behalve luister geven ook ontwrichten, hetzij als femme fatale, hetzij als furie. Rond elke geile Geert hangen vijf wulpse deernen maar ook een Razende Riet. Bill Clinton overleefde het pijpschandaal met Monika, het valt nog te bezien of Trump niet struikelt over alle Matroesjka-vallen die door ’s wereld grootste pooier, Vladimir Poetin, worden uitgezet.
Het kan u doen walgen dat zelfs de grote wereldproblemen tot het formaat van een stijve leuter kunnen herleid worden, al dan niet Viagragestuurd. Dat slimme politici zich niet laten betrappen en aldus overleven, is dan weer een bemoedigend teken. Het grootste schandaal krijgt u nooit te zien, en dat is maar goed ook.
Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

19 reacties op Hete nachten in Bangkok: waarom het seksschandaal vooral domme politici treft

 1. Christel Van den Maegdenbergh zegt:

  reactie van ‘Mutti ‘Angela op het relaas van de wereld grootste pooier 😉 https://giphy.com/gifs/putin-merkel-mansplains-HCNe5FtsdCfRe

 2. Lars Rop Gutenberg zegt:

  Betrokkene zal “graaien” (onder alle mogelijke vormen) tot zijn laatste snik. Het is zijn persoonlijkheid. Hij natuurlijk niet de enige.
  Is het “geneesbaar”? NEEN.
  (mijn zoon, 10 jaar geworden, leert nu moeilijke woorden: hij zegt “het is precies zoals kleptomanie.”)

 3. Hans Becu zegt:

  Dat nieuwe puritanisme in de samenleving stoort me, omdat het ervoor zorgt dat iemand die creatief en ondernemend is, maar eens naast de pot pist, gekraakt wordt, terwijl de stijve inspiratieloze bureaucraat die netjes binnen de lijntjes kleurt maar niks realiseert de goeie is. Ik hou niet van zwart wit. Erger nog : wat is het bewezen misdrijf van al die graaiers ? Nog niet veel bewijs gezien. De gazet schrijft hij is een graaier : einde politieke carrière. De pers treedt op als rechter, de strafmaat is vaak totaal buiten proportie. Heksenjacht loert om de hoek. De roep om heilloze alternatieven zoals burgerdemocratie nemen toe. Alsof al die burgerdemocraten en andere Ademlozen gegarandeerd integer zijn, en dat systeem een betere bescherming zou bieden tege de graaicultuur. Bullshit natuurlijk. De activistische pers heeft hier overduidelijk een politieke agenda. Het kritiekloos.hypen van luchtfietsers als David van Reybrouck, in schril contrast met de hyperkritische houding t.a.v poltici, valt enorm op en is geen toeval.

 4. Fend zegt:

  Bent u ook geen verdediger van een reizende wapenhandelaar ?
  Wie is hier zwart wit ?

 5. M.V. zegt:

  Hoerenlopen in Bangkok op kap van de belastingbetaler kan niet goed gepraat worden door de hoerenloper en oplichter creatief en ondernemend te noemen. Steve Stevaert was ook creatief en ondernemend en kijk waar hij eindigde.

 6. Hans Becu. zegt:

  Ik praat niks goed. Wie heeft bewijzen van wat ? Ik zie er geen. Als je dus naar Bangkok gaat en je boekt een dubbele kamer met roomservice, heb je blijkbaar een probleem. Net daarmee heb ik een probleem : dat is mensen vogelvrij verklaren. Wie heeft het altijd weer over de rechtsstaat , over privacy, het vermoeden van onschuld en andere Nobele Principes ? Net zij die nu het hardste roepen vrees ik.

  • Fend zegt:

   Dubbele kamer met roomservice en de rest die niet te bewijzen valt kunnen ons heel wat
   stof opleveren om in te zien hoe op het moreel vlak , het psychisch vlak de macht met seks schijnt om te gaan (cfr. DSK). Als je dit niet wil inzien Mr. Becu, dan moet je wel erg blind zijn. Dat komt ervan reizende wapenhandelaren te verdedigen die blijkbaar ook wel iets voelen voor dubbele kamers en suites.

 7. Hans Becu. zegt:

  Als de Feudjes van deze wereld even een oordeel gaan vellen over hoe “machthebbers” met sex omgaan, is dat pure dictatuur, net wat ik beweerde. Laf als ze zijn gebruiken ze een schuilnaam. Gesundes Volksempfinden a la Hitler. En maar toeteren over de rechtsstaat. Elke dictatuur, zowel links als rechts is begonnen met het gepeupel en tuig dat “machthebbers” en “de elite” even met hun zelfgebrouwen rechtspraak confronteerde. De volgende stap is een pak slaag, en de nor in. Waarop de straat het overneemt en niemand zijn leven nog zeker is.

 8. Ben Chokotoff zegt:

  Ik wil het niet hebben over verzuring – cela déroge à mon rang, tiens! – maar het is misschien wel het moment voor wat “machinale beat en duistere sfeer”, u gebracht door een EBM-veteraan. EBM staat hier voor Electronic body music…
  “Gesundes Volksempfinden”, hoe zou men dat in het Nederlands zeggen? Gezond verstand? Het vermaledijde gepeupel dat opstaat en zegt : “Wij zijn de elite!”
  Dat kan! Of in de taal van Vladimir Putin (zwarte gordel, 9e dan Taekwondo!) : ЁПТА! (YouTubefilmpje slechts luttele keren bekeken)

 9. Ben Chokotoff zegt:

  De Duits-Amerikaanse socioloog en emiritus professor Rainer C. Baum (° 1934) heeft een antwoord gezocht op de vraag waarom de Duitse elites Hitler zijn gevolgd. Volgens hem zou er van in het Duitse Rijk (vanaf 1871) – door bepaalde cultuurhistorici ook wel Tweede Rijk genoemd – geen voorbeeldige elite geweest zijn en was er anomie te onderscheiden. Van in de wilhelminische tijd (regeringsjaren van keizer Wilhelm II, na keizer Otto von Bismarck) was deze anomie te herkennen aan een ‘hectisch en onzeker patriottisme, ergens ook aan de geestdrift voor de uitbouw van een zeevloot’ met slagschepen en duikboten (Hochseeflotte en U-bootvloot).
  Met anomie bedoelt men in de sociologie een toestand van ontbrekende of zwakke sociale normen, regels en voorschriften. De Amerikaanse socioloog Robert K. Merton (1910-2003) heeft het begrip nog verfijnd en de regels beschreven waar het fout loopt en wat leidt tot anomie of ‘strain’. Mensen kunnen bv. criminele activiteiten opzetten, zoals drugs verkopen of verwikkeld raken in de prostitutie, voor het bekomen van financiële zekerheid. Eigenlijk komt het neer op een dissociatie van culturele doelstellingen (wensen en verwachtingen die mensen hebben van de maatschappij) en de toegang van bepaalde sociale lagen tot de geïnstitutionaliseerde middelen daartoe. Mensen kunnen verschillend daarop reageren om zich aan te passen, wat beïnvloed wordt door de sociale positie. Zo kiest de middenklasse meestal voor ritualisme. Een voorbeeld daarvan is de ‘American Dream’, het ideaal van vrijheid en gelijkheid, waarin iedereen die hard werkt, de ‘fucking top’ bereikt. Hoewel die doelstelling onrealiseerbaar is gebleken, past een groot deel van de bevolking zijn levensstijl niet aan. Door het ongrijpbare van de doelstelling wordt dit soort gecontinuëerd gedrag een ritueel. Hoe meer anomie hoe meer zulk gedrag, met meer criminaliteit, enz.
  Opletten dus,’the intolerator!’

 10. Annemie. zegt:

  Zijn er nog single-kamers ?

  • Ben Chokotoff zegt:

   Neem eens contact op met de ontslagen gedeputeerde uit Oost-Vlaanderen, voor meer informatie… Lekker eten daar!

 11. Marc Schoeters zegt:

  Geert had wat minder openlijk met zijn snickel moeten zwaaien. En voorzichtiger zijn. Een cockbang in Bangkok? Nomen est omen. En dat hang je vervolgens niet aan het grote klokkenspel met een belachelijke onkostennota. Maar ja – als je een boezemvriend bent van Verhofstadt dan ben je al niet goed snick. Goed dat ik binnenkort naar Bulgarije vertrek. En dit Halvegarije voor een paar weken achterlaat. Ik heb in Sofia – niet toevallig een vrouwennaam – al een tweepersoonskamer geboekt. Gewoon – omdat dat daar goedkoper is dan een eenpersoonskamer. Ze zijn daar nogal onorthodox – ook al beweert mijn reisgids het tegendeel. Ik ga in de Balkan vanzelfsprekend mediteren. Vrouwelijke balkansen laat ik liggen. Misschien kom ik zo gezuiverd terug dat ik hier in Halvegarije alsnog in de actieve politiek kan stappen. Als de Vlaamse Yasser Klaver – of die andere Monsieur Propre in Macronië. Dit land van ritselende broekneusknijpers kan wel wat politieke maagden gebruiken. Mijn verkiezingsslogan staat al in lelieblanke letters op mijn zwarte T-shirt: I DO’NT NEED SEX – the government fucks me everyday.

  • Christel Van den Maegdenbergh zegt:

   De slogan ‘ni dieu ni maîtresse’ zou meer van toepassing geweest zijn :-D. Amuseer je in Bulgarije, hopelijk staan de bomen niet in vuur en vlam en zijn de temperaturen eerder zalig lekker dan heet. Want je reist tenslotte om te genieten, hé.

  • Ben Chokotoff zegt:

   … en ik ben de ware held! Een vakantie geboekt bij Neckermann?

 12. Fend zegt:

  Reactie 7 van “Als het van Jan afhangt…”
  Zelfkritisch en politiek correct zijn is niet hetzelfde.
  Stotteren dat ‘we’ een onnozel kutland zijn is geen zelfkritiek, wellicht een uiting van een minderwaardigheidscomplex, van zwakte, van lafheid… Ooit kwam ik een Belgische tegen in het buitenland die mij dergelijke confessie deed. Ze vergiste zich in mijn nationaliteit. Ik zag de kruipende mens voor mij.
  Een dergelijke situatie vreedzaam onder controle… Vreedzaam lijkt mij echt niet de goede term. Dat het onder controle blijft is omdat de twee groepen, buiten enkele uitzonderingen, op gescheiden territoria leven. Wil je oorlog, meng ze.

Reacties zijn gesloten.