Blanke vrouwen die er absoluut Afrikaans willen uitzien, wie zegt nu nog dat wij racist zijn?

woman relaxing on tanning bed in solariumVlamingen zijn niet van de zonnebanken weg te krijgen, vooral de Vlaamse vrouwen dan. Bruin lijkt nog altijd de norm, hoewel iedereen al lang weet dat zichzelf te roosteren leggen kankerverwekkend is. Het voorstel van de Hoge Gezondheidsraad,- een naam die toch echt wel aan een inquisitievergadering doet denken,- om meteen de zonnebank te verbieden, kan maar op weinig bijval rekenen.
De federatie van zonnebankcentra die, u raadt het nooit, Febelsol heet, schampert dat men dan ook maar de reizen naar het zonnige zuiden en de verhuur van ligzetels aan het strand moet verbieden. En bij uitbreiding de sigarettenverkoop, de barbecues en het cafébezoek. Daar zit iets in. “Men moet van iets doodgaan”, mompelt de volksmond, en mogen we nog kiezen waaraan?
Dat neemt niet weg dat zo’n zonnebanksessie best wel een bangelijke ervaring is, ik heb het eens één keer voor de proef gedaan: je gaat echt in een oven die eruit ziet als een doodskist met binnenverlichting, klep toe, en je komt er als een bruingebakken broodje weer uit. Of als een rode kreeft. Allerlei associaties, van Hansje en Grietje tot Auschwitz komen ons voor de geest, maar geen enkele positieve.

Voorlopige conclusie: de Vlaamse vrouw wil lijden voor de schoonheid, ervoor sterven zelfs, en daar kan men alleen maar respect voor opbrengen. We denken dan aan andere voor de buitenstaander wreedaardige lichaamstransformaties zoals de beruchte lipschotel bij Ethiopische stammen, de Thaise langnekvrouwen en de Chinese Lotusvoetjes. Worden ze daartoe verplicht door de mannen? Dat is nog maar de vraag. Persoonlijk ben ik voor witte zones, en uit stamkroeggesprekken blijk ik niet de enige. Zeker daar waar het bleek privédomein wordt, maar daar trekken al die zonnebankfans zich niets van aan. Egaal bruin willen ze zijn, overal, tot in de bilspleet, als ietwat afgebleekte negerinnen of alleszins toch Noordafrikaanse dames die nooit vanonder hun boerka komen en toch de zonneteint tot in de diepste plooien met zich meedragen.

Echt humanisme

tweefotos

Oeps, zei ik negerinnen? Ja dus: de vrouwelijke homo flandriensis wil haar was wel witter dan wit, maar zelf koestert ze een Afrikaans schoonheidsideaal dat in tegenspraak lijkt met het beruchte racisme dat volgens Unia en anderen in de Vlaamse genen zit. Je zou denken dat de blanke vrouw ook blank wil zijn, maar niets daarvan. De bleekscheet wil sterven voor een bruin vel, terwijl ooit blank echt een teken van status was en een getaande huid iets voor werkvolk en zigeunerinnen zonder onderbroek die onze kinderen ontvoeren.
En nu kom ik plots weer uit bij het debat van gisteren dat Vlaanderen in de ban hield: het stripverhaal met de Afrikaan die er te Afrikaans uitzag, en het protest daartegen van een journaliste met Afrikaanse (!) roots. Is dat bruin een probleem? De lippen? Maar neen. De grootte van de penis? Ja, dat laatste doet terzake, maar daar speelt een voor Afrikanen positieve discriminatie, en geldt onder blanke vrouwen zelfs het motto: “Once you go black, you never go back”.

Ik bedoel maar: dankzij de zonnebank weten we dat Vlaanderen niet racistisch is, in de strikte betekenis van “gebonden aan eigen kleur of geur”, maar gewoon een tikkeltje xenofoob uit zelfbehoud, en vooral gekant tegen mannen die homo’s van de daken gooien, of tegen Syrische asielzoekers die je ongevraagd in het kruis grabben. Bruin op straat, het maakt echt niet uit.

En door omstandigheden die alles met de islam te maken hebben zijn we meer voor donkerbruin allochtoon dan melk-met-koffie. Racisme zei u?
De nieuwe bankencrisis toont aan hoe slecht natuur en cultuur, gezondheid en welbevinden tegen elkaar worden afgewogen. Subsidies zouden ze die zonnebankcentra moeten geven, want ze produceren interraciale harmonie, huidkanker of niet. Na Beethoven’s “Alle Menschen werden Brüder” en de kebabzaken zijn ze voor mij de belangrijkste kweekgeneratoren van echt humanisme, onder het motto “Alle Frauen werden braun”. Ook die lippen: volle rode lippen willen ze allemaal, euh… echt Afrikaans, dokter Freud verwijst u verder naar de betekenis ervan.
De volgende Suske en Wiske wil ik Sidonia bikiniloos onder de zonnebank en wens ik haar 40 kg extra plus een echte neger toe met een pronkstuk van een, u weet wel. Unia mag beschikken.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

14 reacties op Blanke vrouwen die er absoluut Afrikaans willen uitzien, wie zegt nu nog dat wij racist zijn?

 1. Ben Chokotoff zegt:

  CHANGE IT, FUCK WITH IT AND KEEP FIGHTING FORWARD!

 2. Ines zegt:

  LOL hilarisch stukje. Ach ja, maar de meeste Vlaamse vrouwen blijven in hun diepste echte boerinnen, maar dan in tegenstelling tot hun moeders en oma’s, boerinnen met een goed gevulde bankrekening. Echte klassieke Vlaamse schoonheden zijn dungezaaid. Ik verbaas mij daar altijd over als ik bv. zap naar Italiaanse, Franse of Spaanse zenders. Daar struikel je over de mooie meiden, ook op leeftijd.Vlaamse dames verzorgen zich ook minimaal: washandje en tanden poetsen en dan begint het opkalefateren, waarin de ene al bedrevener is dan de andere. Maar meestal is de zaak hopeloos verloren. De zonnebank is vaak het ultieme camouflagemiddel. Die bruine teint, meestal wel met blauwe ogen en geblondeerd haar, moet dan spectaculair de aandacht afleiden van een door hormoonpreparaten vermand en wegens allerlei ongezonde leefgewoontes ingestort gezicht. De mooiste dames ga je daarom vinden in de kringen die zich tegenwoordig vegan/raw foodies noemen. Veel met interraciale harmonie heeft dat niet van doen zunne. Het actuele fenomeen dat meer doet voor interraciale harmonie/blending dan enig welke integratiemaatregel is de opkomst van allochtone Nederrap.Kom je op een communiefeest hoor je plots kinderen iets zingen van Boef. Bizarre shit!

 3. Hans.becu'@telenet.be zegt:

  Ben jij dan ook een Vlaamse boerin ? Of last vzn Vlaamse zelfhaat ? Het lijkt wel het relaas van een Vlaams Blokker over dikke Marokkaanse vrouwen met een snor. En vele donkere rassen willen verbleken, en niet alleen Michael Jackson. Ik stuur uw relaas door naar Unia, want mijn vrouw, een klassieke Vlaamse schone, wil klacht neerleggen.

  • Ines zegt:

   Amai, straf hoor.Dit is hier toch een vrij forum. Als iedereen die zich aangesproken voelt door een verkeerd gevallen woord van een lezer of JS aangifte moet gaan doen…En daarbij uw relaasjes over sossen, Franstaligen, moslims ed..niet vergeten meesturen. Die vind ik ook vaak over het randje.U schreef hier zelf ergens bij de column over Rik Torfs dat de afwezigheid van een bepaalde(zo slim bent u wel om vaag te blijven) groep aan de unief gaat over een gebrek aan intelligentie en talent…
   Dat mag dan wel allemaal gezegd worden. Echt zielige mentaliteit.

 4. Christel Van den Maegdenbergh zegt:

  Wat is er mis met ‘boerinnen’ en hun naturel schoonheid?
  Trouwens echte boerinnen hebben geen zonnebank nodig. Ze zijn sowieso door in weer en wind te werken al flink gebruind, dat ze met gemak kunnen concurreren met zuiderse exemplaren. Op die zenders zie je dan ook voornamelijk jonge deernes. Maar heb je al eens Italiaanse of Portugese mama’s op leeftijd gezien? Met al die pasta’s en pastels vliegen de kilo’s eraan.
  En waar komen al die (al dan niet biologische) groenten vandaan? Juist ja.

  @Mr. Becu : Last van lange tenen? Wilt u werkelijk een klacht naar Unia sturen? Serieus?

  • hans becu zegt:

   Tuurlijk. Ben onlangs Moslim geworden.

  • Ines zegt:

   Alle lof voor de echte boerin, ik gebruikte het woord in archetypische zin.

   • Christel Van den Maegdenbergh zegt:

    Ik had het al begrepen dat u het woord ‘boerin’ pejoratief bedoelde. Dan bent u op en top Vlaams, nietwaar?

 5. Prometheus zegt: 6. filips bossuyt zegt:

  Beste Hans, hoe licht kan men zijn, uw humor niet te snappen ? iq ?

 7. Marc Schoeters zegt:

  Beste Ines. Ik heb slecht nieuws. U bent reddeloos verloren. Becu gaat tegen u klacht neerleggen bij Unia. Dit is een schimmige staatsorganisatie waartegen hij altijd fel gekant is geweest – maar nu even niet. Becu wil uw kop. Uw vel. Alles. Omdat u zijn klassieke Vlaamsche schone wederhelft wegzet als een landbouwerin. Kan echt niet. Dus: aanklacht. Zijn eega kan die klacht om een of andere reden niet zelf indienen – maar dit terzijde. Ines – er staat u wat te wachten! De voltallige opsporingsdiensten – die niets urgenters te doen hebben – gaan uw ware identiteit napluizen. Moeilijk zal dat niet zijn want u draagt een fremdkörperige zuideriaanse voornaam. Ines! Waarom niet gewoon Nele? Of desnoods Heidi? Maar Ines?? Nee – wie zo heet is al bij voorbaat verdacht. Morgen bonzen de ordediensten op uw deur. U wordt van uw Ikea-bedje gelicht en naar de Dossinkazerne in Mechelen afgevoerd. Daar zijn al een aantal zalen ontruimd om zelfhatend gebroed als u op te sluiten. En dan, beste Ines, wacht u een streng heropvoedingsregime. Het sanitair zal beperkt worden tot een latrine-emmer, een washandje, een tandenborstel van leeuwenhaar en een familiepot Niveacrème. Een zonnebank kunt u vergeten. Uw gevangenisplunje zal een zwart-geelgestreept nachthemd zijn van ruige stof. Plus petje met geborduurde leeuw. Het eten zal uitsluitend bestaan uit eenvoudige inlandse kost bereid volgens de kookrecepten van de boerinnenbond. Gedaan met die couscous! En, beste Ines, denk maar niet dat u tijd zal krijgen om nog weerzinwekkende vrije-forumbijdragen vol zelfhaat te schrijven. U zal het corvee krijgen om de volledige werken van de Grote Leider uit Antwerpen te bestuderen. Alle toespraken, alle interviews, alle monologen en alle andere teksten. Dat gaat u ettelijke jaren kosten want – zoals iedereen weet – is het verzameld oeuvre van BDW omvangrijker dan alle werken van Balzac en Brusselmans bij elkaar. Maar het zal de moeite lonen, beste Ines! Over enkele jaren wordt u terug maagdelijk wit in onze schone en warme maatschappij opgenomen. AVV-VVK!

  • Ines zegt:

   Hahaha heerlijke humor, ik hoop dat dhr.Becu hier ook mee kan lachen. Ik heb mij bij nader inzien misschien wat onhandig uitgedrukt. Maar ik dacht dat de lezers van dit forum wel het een en ander gewend waren qua tegendraadse/onwelvoeglijke opinies. En wie persoonlijke meningen op zichzelf of zijn geliefden begint te betrekken kan deze blog beter niet meer lezen en zich wenden tot gelijkgezinde fora. Prettige zondag verder.

   • Paul Vanhoovels zegt:

    Niet aantrekken Ines. Hans kan zich nog altijd uitleven op forum.politics.be.
    Als hij toch graag klachten indient tegen alles en nog wat vindt hij daar het ware paradijs.
    Er zit daar een leger hooligans constant met tribune-stoeltjes naar mekaars kop te gooien met de meest banale onderwerpen als discussievoer. Links tegen rechts “as usual”.
    De wereld zal er op verbeteren want allemaal hebben ze gelijk.
    Voelen ze aan dat er geen gelijk in zit dan zijn ze even afwezig.
    Niks gehoord en niks gezien. Den truc van de verdwenen konijnen.
    Je kan het humoristisch benaderen maar op den duur wordt het wel afmattend.

Reacties zijn gesloten.