Hebben scoutsmeisjes altijd gelijk?

scouts

Een leuk, mooi, sympathiek ogend scoutsmeisje verdedigt “waarden als diversiteit, vrede en begrip”, tegenover een vervaarlijk uitziende, kaalgeschoren skinhead met donkere bril, extreem-rechtse betoger, die door de pers maar meteen als neo-nazi wordt gekwalificeerd.
Rechts kwam in het Tsjechische Brno op straat om de vervreemding en islamisering van Europa aan te klagen, hetgeen ook tegenbetogers aantrok, waarom niet, we leven in een democratie.

Maar de foto is ondertussen de wereld rond gegaan, als een symbool van de confrontatie tussen goed en kwaad. Want ach, hoe kan een 16-jarig scoutsmeisje, zo’n bloem van een kind, nu ongelijk hebben?
Toch is deze foto (genomen door een collega-padvinder) karikaturaal en misleidend, en snap ik niet hoe de serieuze pers dit beeld klakkeloos reproduceert, mét de facebookcomment van de fotograaf, die aan CNN nog meegaf: “Ze hield trots de rug recht en haalde enkele sterke argumenten aan.” Jamaar, welke? Vrede aan alle mensen van goede wil? Tsjikkelakke, tsjikkelakke, tsjouw, tsjouw, tsjouw?
De foto suggereert toch dat ook de skinhead een punt wil maken. Misschien wou hij haar er wel op wijzen dat ze niet lang meer in een kort rokje zal rondlopen als de import van sharia-denkbeelden onbelemmerd doorgaat. Mogelijk probeerde hij duidelijk te maken dat vooral gewone mensen, wonend in appartementsblokken, de multiculturele zegeningen aan de lijve ondervinden, en niet de politici in hun villawijken. Wie weet haalde hij wel enkele cijfers aan, die bewijzen hoezeer het salafisme, juist bij de Europese islam, in opmars is. En dat landen als Turkije en Saoedi-Arabië het anti-democratisch extremisme van “hun” allochtonen actief stimuleren.

Ik weet het niet, de fotograaf vertelt het er niet bij. Met die lelijke vent valt sowieso eigenlijk niet te praten, en scoutsmeisjes hebben altijd gelijk. Prettige zondag nog.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

2 reacties op Hebben scoutsmeisjes altijd gelijk?

  1. Marc Schoeters zegt:

    Ik begrijp hier niets van. Op de foto zou dus volgens de pausjes van de poco-pers links een hatelijke neo-nazi staan en rechts een liefhebbend diversiteitsmeisje? Hier moet een vergissing in het spel zijn. Ik zie links op de foto een jongeman die nogal non-conformistisch – dus “divers” – gekleed is. En zo te zien ook passioneel geëngageerd. En tegenover hem een lid van de scouts-Jugend in uniform. Onbewogen als een ijskonijn. Zo’n sneeuwvlokje uit de weldenkende middenklasse. Zo’n deugzeug die zelden of nooit zelf denkt maar haar comformistische wereldbeeld ontleent aan de platitudes van de politiek correcte kerk. Leest zij ooit een boek dat haar uit haar safespace-droom zou kunnen halen? Bijvoorbeeld “Islam voor ongelovigen” van Koenraad Elst – om maar iets te noemen? Als je zo’n boek hebt gelezen dan weet je wel beter welke “diverse” toekomst Europa te wachten staat. Het scoutsmeisje zou zich ook eens wat beter moeten informeren over het uniform dat ze draagt. De grondlegger van het scoutisme was Baden-Powel – luitenant-generaal van de cavalerie in het Britse koloniale leger. Vocht in India tegen de “bruine inlanders”, in Ghana tegen de “zwarte inboorlingen” en in Zuid-Afrika tegen de “achterlijke boeren”. Onderscheidde zich door een paar onorthodoxe “wapenfeiten”. Zo liet hij zonder vorm van proces een krijgsgevangen genomen zwarte opstandelingenleider executeren – wat een oorlogsmisdrijf is. En tijdens een beleg zorgde hij als hoofd van de belegerde stad dat blanke inwoners grotere voedselrantsoenen kregen dan niet-blanke – wat dus puur racisme is. Hij stichtte na al dat wapengekletter de scoutsbeweging – op dezelfde militaire leest geschoeid. “Scout” is trouwens een krijgsterm uit het Britse leger. Het betekent gewoon “verkenner”. Dus iemand die in de vijandelijke linies doordringt – zodat het gros van het leger daarna kan volgen. En dat is wat het uniformmeisje op de foto ook aan het doen is: doordringen in de gelederen van “vreemde” en ongewenste opstandelingen – die nogal wanhopig en kwaad zijn over wat er in hun samenleving gebeurt. Met als doel de doortocht van het invasieleger te vergemakkelijken. Beseft de uniformdraagster rechts op de foto wie en wat zij zo bereidwillig hand- en spandiensten bewijst? Ik vrees van niet. In haar magistrale boek over de islam en de Engelse shariarechtbanken noemt Machteld Zee dat soort Gutmenschen gewoon “nuttige ongelovigen”.

  2. Goed gezegd, Sanctorum. Dit is een zuiver voorbeeld van ongeremde emoberichtgeving/-beïnvloeding.

Reacties zijn gesloten.