Wordt de mens dommer? – Waarom een nieuwe Kama Sutra dringend nodig is

dommer2

De wetenschap gaat vooruit met rasse schreden. Gisteren mochten we al vernemen dat Zwarte Afrikanen hard kunnen lopen, vandaag werd ontdekt dat je seks moet hebben om kindjes te maken. Steeds evidentere uitspraken over dingen die we al lang weten. Iedereen loopt naar de universiteit, maar de onderzoeken gaan over alsmaar pietluttiger aangelegenheden waarbij zelfs een dode muis begint te geeuwen. Wordt de mens echt dommer? Het begint erop te lijken.

Het is in wezen, zoals alles, een biologisch verhaal. Er bestaat een vzw, genoemd De Verdwaalde Ooievaar, die zich bekommert om het groeiend aantal koppels met een kinderwens die maar niet uitkomt. Soms is dat een fertiliteitsprobleem, of een kwestie van trage zaadcellen enzo. Maar, verrassing: in vele gevallen ontbreekt gewoon de zin om seks te hebben. De drukte van het leven bij tweeverdieners, de kinderen die er al zijn, de familie en vrienden die vragen “en, lukt het?”,… het zijn allemaal libidoverstorende factoren waardoor het bed echt alleen nog dient om te slapen en de keukentafel om uien te snijden.

Triste animal

durer

A. Dürer: ‘Melencolia’ (1514)

Het zit nog dieper. Het gaat vooral om hoger opgeleide, “slimmere” mensen die dikke boeken lezen over dat thema, op internetfora en elders hulp zoeken bij seksuologen, en zichzelf steeds maar meer in vraag stellen. Met als resultaat dat de man hem nauwelijks nog recht krijgt en de vrouw altijd hoofdpijn heeft. Zelfs het vullen van het potje, nodig voor de in-vitro-fertilisatie, lukt nog nauwelijks. Neen het gaat niet dokter, sorry dat licht, die geluiden, ik moet mijn facebook nog checken, Goedele Liekens heeft weer een nieuw boek geschreven dat ik nog moet lezen, er is de klimaatopwarming, het racisme, Trump, wat is dit toch voor een wereld, etcetera.

En als de kinderen er eindelijk zijn, piekeren ze zich suf over hun opvoeding, neen, we doen het weer niet goed, we moeten nog meer lezen en studeren en praten. Een fenomeen dat men als moderne melancholie kan omschrijven. Vooral linksdraaiende lieden hebben er last van: pessimisme dat de geslachtshormonen aantast.

In evolutionair opzicht is het nochtans simpel: alles wat minderwaardig is, sterft uit. Exemplaren die geen seks willen hebben, laten geen nakomelingen en ook geen genen na, zodat de soort behoed wordt voor globale impotentie. Maar hier zijn het nu net de meerwaardezoekers met op papier de beste genen en het hoogste IQ die er de brui aan geven. Terwijl de VTM-kijkende sukkels met een IQ onder de 100 (het theoretisch gemiddelde) paren dat het een lieve lust is, en kweken als konijnen. Om nog maar te zwijgen van de moslims met hun kroostrijke gezinnen waarvan de kinderen zich al proppen schietend door het lager onderwijs wurmen en het gemiddelde verder naar beneden jagen.

Ergo: we zitten met een evolutionaire paradox, helemaal tegen de stelling van Darwin dat de natuurlijke selectie de soort opwaarts stuwt. Duizenden jaren was dat ook zo, zelfs tot in de vorige eeuw: de mens werd alsmaar slimmer omdat de toename van de levensstandaard meer scholing, cultuur etc. mogelijk maakte,- men noemt dat het Flynneffect. Maar sinds enkele decennia is de trend omgekeerd en stellen onderzoekers een daling vast van het gemiddelde IQ. Waarom? De lieden met de beste genen doen het gewoon niet meer. De mens is op een punt gekomen dat hij als triste animal zijn eigen plaats op deze planeet zodanig in vraag stelt, en bovendien zijn seksualiteit problematiseert en kapot lult, dat alleen gemiddeld- en laagbegaafden nog complexloos van bil gaan.

Erotosofie

kamasutra

Genoeg gezeurd, de vraag is: hoe lossen we dit op. Eén piste is die van de eugenetica, de wetenschap die met de nazi’s enorm populair werd. Kies de beste exemplaren eruit, laat ze kweken en steriliseer de rest. Dat idee stuit op hoge weerstand, vooral bij mensenrechtenliefhebbers, al begrijp ik niet goed waarom, want als je een aardappelsoort mag verbeteren, waarom dan niet de menselijke soort. Waarvoor dient wetenschap anders? Om mosterdgas te maken?

Er is echter nog een tweede oplossing, die eventueel parallel met de eerste moet doordacht worden, en die ik beroepshalve een veel warmer hart toedraag, deze van de erotosofie. Dat woord kent u niet, en dat is ook niet erg want ik vond het net uit. Het is een samentrekking van erotiek en filosofie. Grondgedachte: ook en vooral slimme mensen moeten seks herontdekken. Terwijl de moderne hoogcultuur van de mens een melancholisch wezen maakt, zou cultuur er net moeten op gericht zijn om de lust te raffineren. Seks is veel te veel wetenschap geworden, en te weinig kunst. De pornografie, op zich niet slecht, is blijven steken in de genitale mechanica, uitgedacht door imbecielen, terwijl nu net de slimste mensen zich zouden moeten bezig houden met de kunst van het copuleren. Ik zeg wel kunst, geen wetenschap. De filosoof Michel Foucault pleitte al voor een nieuwe ars erotica, die de scientia sexualis moet vervangen.

“Moeten”, “moeten”, allemaal makkelijk gezegd. Maar de Kama Sutra, het welbekende Indische handboek uit de 2de eeuw na C., is een perfect voorbeeld van erotosofisch denken. Het gaat over standjes en houdingen, maar niet alleen: ook over codes, hofmakerij, make-up, sociale verhoudingen, cultuur, wetenschap, en finaal over het leven zelf en hoe het beleven. Het gaat over de ontstopping van het kanaal tussen libido en ratio, waardoor het denken en spreken en schrijven weer hormonaal gevoed wordt, als een primaire energiestroom die het leven voortdrijft. Denken met de onderbuik dus.

Onderschat deze ontstopping niet: alleen door de erotiek terug in het denken te brengen, geneest de menselijke soort van zijn suïcidale, (zelf)destructieve logica die zowel in wetenschap als in religie de toon zet. De rituele seksuele daad wordt dan oorzaak én gevolg van een verrijkingsproces dat de herseninhoud effectief doet toenemen, maar ook de kwaliteit van de geproduceerde tekst. Het idee dat vooral slimme mensen de plicht hebben tot (goeie) seks, en dat je je door te neuken nóg slimmer wordt, is een geniale Darwiniaanse binnenweg, die het IQ-deficit van de menselijke soort kan doorbreken.

En neen, dit mag vooral niét wollig klinken, geen geslijm over liefde en empathie van de Bosmansiaanse Gutmensch/wereldverbeteraar. Dit gaat echt over lichamelijkheid en lustbeleving, stevige potten seks en lange vrijpartijen, met het boek onder het hoofdkussen maar niet op het nachtkastje. Het nageslacht zal deze missie voortzetten, daar wil ik op wedden.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

2 reacties op Wordt de mens dommer? – Waarom een nieuwe Kama Sutra dringend nodig is

 1. vercauteren freddy zegt:

  Ik zat er zelf al een tijdje mee, hoe het komt dat Afrikanen en N-Afrikanen kweken als konijnen, en onze vrouwen nog net aan 1.3 kind per gezin komen. En ja, ik heb, dank zij bovenstaande tekst het licht gezien. Hoe dommer hoe virieler! Al spelen de wensen van allah ook mee. Maar in Afrika dan? Wel onze Westerse maatschappij heeft teveel prikkels die “naast de kwestie” zijn. Massa’s entertainment, nieuws, werk, kookboeken en cursussen. Er is gewoon geen tijd om eraan te denken, lat staan tot de daad over te gaan. Die prikkels moeten minder! Dat is pas een politieke opdracht! Hoe krijgen we de burger weer aan het orgasme?

  • Paul Vanhoovels zegt:

   Het is toch simpel Fred. Vroeger kregen we al een ….opstoot bij het zien van een blote enkel. En het was altijd spannend als we eens konden zondigen. Heel uitzonderlijk natuurlijk. Zet een man in een naaktkamp en na twee dagen krijgt hij hem niet meer omhoog. Bovendien wordt onze jeugd zo grootgebracht dat ze reeds twintig maal minimum op alle plaatsen van grond zijn gegaan voor ze trouwen.
   En die sukkelaar (en ook sukkel) die zich laat vangen wordt gemeten en gewogen.
   Hij wordt vergeleken met een of andere bosaap die over drie centimeter meer beschikte op het moment dat het deugd deed. Niet omwille van het aantal centimeter in meer maar wel omdat het in het geniep moest gebeuren was het genot groter.
   De verankering voor een echt huwelijk zijn we kwijt.
   Er is geen liefde meer. Al dat jong volk verwart sex met liefde. Sex slijt. Liefde bijna nooit.
   Orgasme duurt een paar seconden. Liefde duurt een gans leven.

Reacties zijn gesloten.