Kompromat, het aangenamere dubbel van de wapenwedloop

kompromat
De Russische hoertjes zijn de beste ter wereld, aldus Vladimir Poetin, maar Trump heeft ze, als organisator/eigenaar van de Miss World-verkiezingen, niet nodig. Aanleiding is, zoals u weet, het door de Amerikaanse inlichtingendiensten gelekte rapport over een mogelijke Trump-escapade in de presidentiële suite van het Ritz Carlton hotel te Moskou, anno 2013. Den Donald onderhield zich die nacht met twee dames van plezier, die o.m. een golden shower uitvoerden op het bed waar ooit de Obama’s hadden overnacht,- zo wil het gerucht uit betrouwbare bron.
Voor de leken: een golden shower, wetenschappelijke naam urolagnie, gaat over het seksueel genoegen dat iemand ondervindt bij het zien plassen van de partner, of door hem/haar te bepissen, of dat laten doen. De naam (“gouden regen”) verwijst, hoe kan het anders, naar de Griekse mythologie. De koningsdochter Danaë werd door haar vader opgesloten in een kerker om haar aan elke man te onttrekken, daar de voorspelling luidde dat hij door zijn kleinzoon zou gedood worden. Maar de geile oppergod Zeus liet een “gouden regen” neer doorheen het raampje en bevruchtte haar toch. Uit die daad werd Perseus geboren. De urine is hier dus wel degelijk een metafoor voor sperma, met dat verschil dat vrouwen hem evengoed kunnen produceren, wat toch de gendergelijkheid bevordert.

Hogere schaaklogica
Maar goed, heel de vraag stelt zich nu of er van die plassessie in 2013 filmpjes bestaan, waardoor Donald Trump chanteerbaar zou zijn en een speelbal in Russische handen. De Russische politiek heeft daarin alleszins een lange traditie en er bestaat zelfs een woord voor: Kompromat (Компромат), zijnde het fabriceren van gevoelig materiaal met het oog op afpersing. De bekendste tactiek is daarbij de zogenaamde honingpot: de betrokkene in een hotelkamer krijgen, de nodige dames laten opduiken en alles met geheime camera’s filmen. Vladimir Poetin was namelijk ooit KGB-chef en kent alles van afluistertechnieken enzo.
Maar de Russen zijn grootmeesters in het schaken, en je moet het ook zien als een hogere vorm van logisch denken, verweven met het psychologisch lezen van de tegenstander. Inderdaad, stel dat die sekstapes bestaan: dan is Trump toch echt wel aangeschoten wild. Zolang Poetin ze in de kast houdt, kan hij de president van de VS naar believen onder druk zetten. Komen ze tevoorschijn, dan is dat een reden om een afzettingsprocedure op te starten,- een optie die nu al circuleert in anti-Trump-kringen.
Maar ook als die filmpjes niet zouden bestaan: Poetin heeft een duidelijke boodschap voor Trump, net door met zijn gekende Sardonische grijns te beweren dat er niks van aan is. Wie kan het bewijzen, tenzij wanneer ze boven water komen en de bom ontploft? Verborgen boodschap: pas op Donald, we hebben je in de tang. Enkel indien Trump die avond in het Ritz Carlton effectief alleen op zijn eentje de bijbel zou gelezen hebben, is hij onkwetsbaar, maar daar geloof ik niets van. Ergo: schaakmat.
De geur van James Bond en koude-oorlog-verhalen is hier onmiskenbaar, met de Russen in de rol van verdorven slechterik. Toch heeft die schaakmeesterbenadering van politiek, waarbij rond de betrokkene een ragfijn web wordt geweven, iets subtiels, op voorwaarde dat iedereen meegaat in het spel. Het is namelijk een elegante en geweldloze manier om met tegenstanders om te gaan. In de tijd van Stalin was er helemaal geen Kompromat nodig: je vloog gewoon de Goelags in. Nu krijg je seks, daarna een filmpje met de post, en mag je zelf ook op zoek gaan naar gelegenheden om de makers een koekje van eigen deeg te bezorgen, waardoor ze wel twee keer zullen nadenken om het materiaal vrij te geven.
De oplossing ligt dus in het bedenken van een tegenzet: Trump moet Poetin ook chanteerbaar en ‘kwetsbaar’ maken. Dat is niet gemakkelijk, Amerikanen zijn beroerde schakers, maar Vladimir is naar het schijnt ook wel een hete beer. Het zou ons misschien naar een ideale wereld van het nieuwe machtsevenwicht leiden: een wereld vol gevoelige filmpjes die allemaal in kluizen zitten of op geheime servers staan, en die niet boven water komen omdat het een kettingreactie zou veroorzaken. Geef toe: dat is toch een beter alternatief voor de wapenwedloop die, bij een escalatie, een echte mondiale catastrofe zou veroorzaken.
Kompromat staat voor intrige, valstrikken en afpersing, maar ook voor verfijning en geweldloosheid. Weg die kernkoppen, leve de alkoofgeheimen. Vrede gebaseerd op seks en betrapping. En wie zegt dat ook het dagelijkse leven niet leefbaarder zou zijn als iedereen over iedereen iets weet wat eigenlijk niet mag naar boven komen, waardoor we netjes en tolerant met elkaar omgaan, zonder dat de moraal of de politie er zich mee moet bemoeien? De gouden regen van Zeus die iedereen een beetje verbrandt: nu nog Merkel in dat bed krijgen, over die schaakvariant piekert Vladimir zich momenteel suf, zeker weten.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Kompromat, het aangenamere dubbel van de wapenwedloop

  1. lucdevincke zegt:

    Beste lezer,
    Geloof niet alles! Het verhaal is veel en veel eenvoudiger ! Dhr. Trump doet nog aan bedplassen. Ja, inderdaad! Dat is mij door bevoegde bron gemeld, die het heeft vernomen van een CIA agent, die twee jaar geleden overgelopen is naar de Russen. Hoe ik dat weet? Dat kan ik niet zeggen, dat is staatsgeheim; ik wil het wel onder ede aan een senaatscommissie, waar uiteraard het Vlaams Belang geen deel mag van uitmaken, vertellen.
    Mijn waarheid is dè waarheid want ik ben journalist. De anderen schrijven enkel Fake nieuws!

Reacties zijn gesloten.