Quid Eandis? – Geheime brief van Chinese Staatsveiligheid aan partijleiding lekt uit

ONDERWERP: China State Grid en Eandis

SYNTHESE:
Eandis = Belgisch/Vlaams overheidsbedrijf
● België is een onbestuurbare “failed state”
● Hoofdkwartier van het internationale terrorisme
● Verouderde kerncentrales staan op barsten
● Incompetentie, corruptie, machtsmisbruik, vriendjespolitiek
● De Vlaamse regio is besmet door de Belgische ziekte
Kameraden,
Naar aanleiding van een eventuele participatie in de Belgische distributiemaatschappij Eandis door ons energiebedrijf State Grid, wensen wij u te informeren over België en zijn reputatie elders in de wereld.
Eandis is momenteel voor 100% in handen van de Vlaamse gemeenten, gelegen in België, een minieme dwergstaat aan de Noordzee, waar tot op vandaag de scheidingslijn loopt tussen een Germaanse volksstam en een geromaniseerde. De twee komen niet overeen maar raken ook niet uiteen.
Het land kent zes parlementen en zes regeringen (over die cijfers zelf bestaat onenigheid ), die elkaars bevoegdheid voortdurend betwisten en overlappen. Vol-au-vent met frieten en stoofvlees zijn de nationale gerechten. Het land kent een bloeiende bierindustrie, nodig om de bevolking kalm en onwetend te houden. Ook chocolade is een nationale geluksbrenger. Verder is er het surrealisme, K3 en een onlangs overleden mondharmonikaspeler, allemaal smaakmakers van een koninkrijk waar de onzin de norm is.
België, ook wel ‘Belgistan’ genoemd, wordt internationaal als een ‘failed state’ beschouwd, een onbestuurbare regio waar men 24 uur lang stil staat in de files, met kapotte wegen, instortende tunnels en lekkende kerncentrales. De aanpalende landen smeken om deze stil te leggen, tevergeefs. Let op dit laatste: investeren in elektriciteitsnetten, waar vroeg of laat toch de boel ontploft, lijkt ons niet verstandig.
Brussel is niet alleen de hoofdstad van België maar ook van het internationale terrorisme, intens verweven met de “normale” criminaliteit, drugshandel, prostitutie. Negentien burgemeesters en zes politiezones zorgen ervoor dat dit ook zo blijft. De aanwezige moslimpopulatie, in gemeenten als Molenbeek bijna voor 100%, waarborgt een veilig onderkomen en ontsnappingsroutes voor eventuele terroristen. Deze plekken worden immers beschouwd als “no-go-zones”, feitelijk buitenland of zelfs satellieten van Islamitische Staat. België sponsort hen en moedigt de islamisering aan. Via de vluchtelingenstroom komen nieuwe terroristen het land binnen, die meteen een beroep kunnen doen op een uitkering waarmee verdere activiteiten kunnen gefincancierd worden.
De New York Times blokletterde op 8 september 1912: ‘Belgium may disappear’. Het land is tot in zijn merg corrupt, onlangs nog bleek de betrokkenheid van de Gentse burgemeester in een bankschandaal. De gemeenten, die Eandis controleren, zijn grotendeels miniaturen van de Belgische “failed state”. Ze worden bemand door onbekwame politici die voluit aan normvervaging doen. Een zekere Bart De Wever, een intelligent politicus die zijn partij met harde hand leidt maar ook kan wenen indien nodig, is burgemeester van Antwerpen. Hem hebben we zeker mee, maar de vraag is, waartoe: zijn partij evolueert in sneltempo van Vlaamse onafhankelijkheidspartij tot steunpilaar van de Belgische constructie met al zijn systeemfouten.
Besluit: grote terughoudendheid is geboden, inzake participatie in het Belgisch/Vlaamse elektriciteitsnetwerk. We kunnen doen zoals de Fransen met Electrabel/Engie: het land leegmelken. Maar ook zij verlaten nu het zinkend schip. Eandis was trouwens ooit van hen. Ons advies: het land eerst verder laten verrotten tot op een Afrikaans niveau, en dan heel de boel overnemen.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

3 reacties op Quid Eandis? – Geheime brief van Chinese Staatsveiligheid aan partijleiding lekt uit

 1. hans becu zegt:

  Vlamingen (en eigenlijk alle Belgen) zijn lamme goedzakken, opportunisten en plantrekkers die de regering en de politici hebben die ze verdienen. Ik hoorde het vanmorgen nog op de radio : Vlaamse kinderen zijn niet geïnteresseerd in politiek, en dat zijn ze niet omdat hun ouders en hun omgeving dat ook niet zijn. En een krant of een TV zender die zich toespitst op harde informatie heeft nauwelijks publiek, en is dus niet leefbaar. En hoeveel lezers heeft deze webstek ?

 2. filips bossuyt zegt:

  Beste Hans, ik kan je hierin 100% volgen. Ik beweeg me veel in het arbeiders publiek en in politiek zijn ze totaal niet geinteresseerd, als je hen vraagt, wat is democratie? staan ze met hun mond vol tanden. Dat weten de media heel goed , zo’n mensen maak je van alles wijs.

 3. bertie zegt:

  Behalve voor de rechtstreekse aankoop van handelsgoederen, gebeurt geld overbrengen naar het andere eind van de wereld, vanuit drie overwegingen :
  1. Overschot aan inkomsten wordt spaargeld in verre fiscale paradijzen en overschot aan inkomsten uit gastarbeid wordt spaargeld voor de achtergeblevenen in het verre thuisland.
  Het eerste onderdeel krijgt men maar niet onder controle en tegenwoordig is het tweede gedegenereerd tot een drainage vanuit onze sociale zekerheid naar het derde-generatie-thuisland.
  2. Onbaatzuchtig missioneringswerk, oorspronkelijk en quasi rechtstreeks bedoeld voor nonkel pater in de Congo en tante nonneke op de Filipijnen om de arme stakkerdjes ter plaatse te helpen.
  Kleine zijdelingse overweging : te wijten aan de fiscale aftrekbaarheid van alle giften aan erkende NGO’s, betaalt vandaag iedereen zijn evenredig deel mee, ongeacht de eigen voorkeuren die elke belastingbetaler erop nahoudt. Die volledig willekeurige erkenning van menslievende verenigingen allerhande, is een keuze die de staat zonder de minste inspraak voor u meent te mogen maken, alhoewel het hier om pure individuele liefdadigheid gaat. Dergelijke ingesteldheid is allesbehalve democratisch, van geen kanten sociaal noch solidair, druist vierkant in tegen het algemeen belang, maar niemand schijnt dat te beseffen. Per jaar gaat het om ongeveer 200 miljoen euro netto aan giften, zonder rekening te houden met de kostprijs van die ganse administratie. Dat lijkt misschien niet veel, maar alle andere vragen over het gat in de begroting zijn volgens mij dan verder eveneens opeengestapelde peanuts. Het is trouwens een catch-22-situatie voor de overheid. Als het toch niet veel is, waarom het dan niet gelijk afschaffen en win-wingewijs ineens een peperduur stukje op de gehele administratie beknotten? Als het daarentegen wel veel is, bevat het belastingsysteem een fundamenteel oneerlijk element. Als klap op de vuurpijl en vanuit een totaal verkeerde interpretatie van de privacywetgeving, mogen we zelfs niet weten hoeveel geld de ene dan wel de andere erkende filantropische liefhebberij individueel als geheime overheidssubsidie zo jaarlijks incasseert.
  3. Uiterst baatzuchtige kolonisatie, waar de financiële variant zich vriendelijker voordoet dan de gewapende, maar even erg is. Erger wellicht, want geniepiger. Nu vanuit China naar België, zoals JS treffend stelt.
  De laatste keer dat de Chinezen naar hier kwamen voor een miljardeninvestering, injecteerde de levensverzekeringsmaatschappij Ping An kapitaal in Fortis. Iedereen herinnert zich nog wel hoe het met dat goedehuisvaderaandeel afgelopen is. Degenen die zich dat niet meer zouden herinneren, moeten vooral niet denken dat de oneindig geduldige Chinezen het Fortisdebacle vergeten zijn. Met Eandis willen ze waarschijnlijk op een veel minder riskante manier een eerste deel recupereren. Of dacht iemand echt dat de Chinezen het energiedistributienetwerk in België op zichzelf de moeite waard vinden om wat aan liefdadigheid te komen doen? In de stijl van Amerikaanse gemeenten enkele jaren geleden, waarvan de onoprechte investeringen in onze lokale rioleringen binnen korte tijd ontmaskerd werden als grootschalige fiscale constructies waar modale Amerikaanse belastingbetalers de dupe van dreigden te worden. België werd in dat opzicht door de Amerikanen niet beschouwd als een kolonie, maar als een fiscaal paradijs.
  Het is niet omdat iets wettelijk kan, dat het ook wenselijk is. Politici die dat wezenlijke verschil onvoldoende aanvoelen en lamlendig beheersen, blijven van tweederangs garnituur.

Reacties zijn gesloten.