Schaamte en overleven: Monika for president

monica-lewinsky-bill-clintonGisteren Dag des Heren, vandaag Maria-Hemelvaart: voor een atheïstisch theoloog gefundenes fressen.
De belangrijkste vrouw uit de moderne geschiedenis is, naar mijn bescheiden oordeel, Monika Lewinsky. Zoals bekend had zij orale seks met de toenmalige VS-president Bill Clinton in de Oval Office van het Witte Huis, en wel elke zondag vóór de hoogmis.
Volgens Bill Clinton was dat geen seksuele handeling, en dat klopt: Monika liet zich op orale wijze een sacrament toedienen dat haar voorbestemde tot de eerste vrouwelijke presidente van de VS.
Uiteraard was ze te arm voor een kiescampagne. Wel steeg dankzij deze affaire de ster van echtgenote Hillary Clinton (die eigenlijk Hillary Rodham heet), momenteel de tegenspeelster van Donald Trump in de rush naar het Witte Huis.
Maar het is dus wel Monika Lewinsky die Hillary groot heeft gemaakt, en het wordt tijd dat ze daar ook de erkenning voor krijgt. Als blowjob-queen verguisd en bespot (terwijl de Clintons zelf snel de schandaalsfeer konden temperen), schreef ze de schaamte van zich af in het essay “Shame and Survival” (2014). Daarin stelt ze onomwonden dat ze Bill pijpte en dat het van haar kant uit pure liefde en overgave was. Niks ongewenste intimiteiten, ze wilde het en deed het graag.
Die bekentenis maakt haar voor mij tot First Lady for ever, waarbij Hillary helemaal verbleekt, ook al plukte ze er nadien de vruchten van als bedrogen echtgenote.
MagdalenaDe Lewinsky-affaire toont ons een ‘zondige’ Maria-Magdalena-figuur die, zoals in het evangelie, deskundig werd weggestopt onder een dik pak preutse schijnvroomheid, maar in feite de hoofdfiguur intellectueel, emotioneel én seksueel overklast.
Het staat vast dat ze de Heer dagelijks oraal bevredigde, tot ergernis overigens van de apostelen. Het verrijzenistafereel van Titiaan, zie bijlage, laat daar geen twijfel over bestaan. Het communiesacrament en de hostie zijn wel degelijk daarvan afgeleid: gedroogd en ingebakken sperma.
Zoals Maria-Magdalena als minnares van Christus de verlossingsreligie onderhuids schraagt, zo is Monika de vrouw die belichaamt wat ons nog rest aan menselijkheid op een scène die het barbaarse steeds meer tot norm verheft.
Met email-Hillary zal Trump nog wel een tijdje de vloer kunnen vegen, maar Monica is door zoveel bagger gegaan dat ze compleet gereinigd en onkwetsbaar elke confrontatie met elke man ter wereld zou aankunnen. Jammer dus, dat het bij dat essay bleef. De geschiedenis is wat ze is.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

2 reacties op Schaamte en overleven: Monika for president

  1. Fend zegt:

    Is het niet Bill Clinton die van geboorte Bill Blythe heette ?
    De Monica Lewinsky – affaire is niet de enige, wel de enige die mediatiek niveau kreeg. Hillary Clinton zou die affaires hebben omgekeerd in het voordeel van de macht van Bill Clinton. Ze zou al die vrouwen monddood hebben gemaakt via privé-detectives. Email-Clinton is geen doetje. Tussen haakjes ook de partij trekt hun financiering voor de campagne Trump in. Hij zal binnenkort niet veel meer moeten “vegen”.

    Nu heeft u wel een vreemde opinie over menselijkheid. Pijpen en menselijkheid gaan samen. Monica Lewinsky zal het ongetwijfeld wel anders bekijken.

  2. Marc Schoeters zegt:

    Monic Lewinsky laat over haar huidige kiesintenties geen enkele twijfel bestaan. “I’m voting Trump” staat er bovenaan een staatsieportret van haar in deftig mantelpakje. En onderaan: “The last Clinton left a bad taste in my mouth”.

Reacties zijn gesloten.