De dood van Ramzi: de echte lijkenpikkers zitten aan de (politiek-correcte) overkant.

politici
Neen, een teken van fijngevoeligheid is het niet, de dood van een 15-jarige jongeman vieren die zich in Marokko te pletter reed op een quad. En ja, zelf vader van een dertienjarige spring-in ‘t-veld heb ik oprecht te doen met de ouders en nabestaanden.
Ondertussen staat wel heel politiek-correct Vlaanderen op zijn kop, en de modale Vlaming wordt weer als ‘racist’ verketterd (dat stigma was een tijdje uit de mode sinds de N-VA de ruggengraat van de Belgische regering vormt), omdat er op facebook en twitter een aantal schampere commentaren circuleren die zich vrolijk maken over het ongeval en er de voordelen van onderstrepen (“weer ne bruine minder”).
Bij nader inzien situeert de zure regen zich vooral rond de Vlaamse Verdedigingsliga, een privé-hobby van een zekere Gunther Vleminx en Kim De Prins, aanschurkend bij het Vlaams Belang hoewel deze partij er zich nadrukkelijk van distantieert. Vleminx zelf haastte zich om een en ander te relativeren, en beweert enkel vraagtekens te plaatsen bij het ‘Vlaming zijn’ van de jonge Genkenaar Ramzi Mohammad.
Ach, niets is vandaag zo gemakkelijk als een facebookpagina openen, en eerlijk: de frustratie rond de terreuraanslagen zit zo hoog dat zo’n pagina of blog bijna een therapeutische waarde heeft. Of denkt men nu echt dat de golf van moslimterreur bij Jan Modaal geen gerommel in de onderbuik oproept? De ene brandt kaarsjes en houdt stille optochten, de andere vloekt en laat zich verbaal eens gaan. Elk zijn manier van omgaan met ‘hét probleem’, in afwachting dat de dames en heren eruit raken hoe ze het denken aan te pakken.  En wat is te verkiezen: “ranzige”’ kroegpraat en dito humor op facebook, of echte opstootjes van geweld? En zou dit verhaal veel om het lijf hebben zonder de exposure vanwege een handvol overgemotiveerde opiniemakers?
Profileringsdrang
De echte lijkenpikkers zitten dan ook aan de overkant. Een hoop politici die nog niet op vakantie zijn vertrokken, piekert zich al weken suf over de vraag hoe ze alsnog de komkommertijd kunnen gebruiken om het nieuws te halen. Zeker nu de N-VA weer listig ballon na ballon oplaat rond het terreurthema, groeit de nervositeit, bijzonder aan de linkerkant. En kijk: het racisme steekt in Vlaanderen weer de kop op. Dank u, Vlaamse Verdedigingsliga voor de voorzet.
De morele verontwaardiging en het begeleidende taalgebruik van Geert Bourgeois (“weerzinwekkend”), John Crombez (“misselijkmakend”), Sven Gatz (“ziekelijk”), Yamila Idrissi (“zum kotzen”), verraden enig retorisch opportunisme, om niet te zeggen een onderdrukte blijdschap omwille van deze malloten die het woord racisme weer nieuw leven inblazen. Vergeet ook het links-progressieve middenveld niet, ietwat uit het lood geslagen door het moslimterrorisme. Unia (het vroegere CGKR) kan weer vrolijk naar de rechtbank, en het op apegapen liggende Kifikif heeft weer een pispaal.
Gisteren mocht Youssef Kobo (de man die het allemaal uitbracht), medeoprichter van Movement X, de beweging van Abou Jahjah, en heden knuffelallochtoon bij de CD&V, in primetime op het VRT-nieuws nog eens alle “weerzinwekkende” facebookberichtjes overlopen en van commentaar voorzien, terwijl de Thaise vakantie van Kaat Bollen weer eens het nieuws niet haalde, toch ook een druk gedeeld bericht op de sociale media. Zut.
Dus ja: deze zomerse opflakkering van Vlaams racisme komt sommigen bijzonder goed uit. Als de ouders van Ramzi Mohammad terugkeren naar België zullen ze vaststellen van in een mediastorm terecht gekomen te zijn, niét door Gunther Vleminx en zijn volgers, maar door de profileringsdrang van Youssef Kobo, zijn politieke confraters én uiteraard de sensatiedrang van de papieren en audiovisuele media.
Nog een bedenking bij dit vreselijk overroepen komkommer-item: de aanslag van 11 september 2001 op de Twin Towers, waarbij zo’n 3000 mensen omkwamen, kon op bepaalde salafistische websites op ruime bijval rekenen. Ook hoger vernoemde Dyab Abou Jahjah betoonde toen heel wat begrip en sprak van een ‘zoete wraak’. Iedereen liet dat toen passeren, als het geraaskal van een provocateur. Respectloos? Ja. Geschift? Zonder twijfel. Moet kunnen? Jazeker. Een democratie die alleen het politieke centrum en het morele fatsoen vertegenwoordigt is waardeloos. De posts op de facebookpagina van de Vlaamse Verdedigingsliga kregen emmers kritiek van tegenstanders op dezelfde sociale media. Wat is dan het probleem?
Niets, er is geen probleem. Wie met modder gooit, gooit niet met bommen, jammer dat niet iedereen zich aan deze menslievende tolerantieregel houdt. En nu graag stilte, pak de koffers en verdwijn voor een tijd uit onze ogen, Youssef Kobo en C°.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

5 reacties op De dood van Ramzi: de echte lijkenpikkers zitten aan de (politiek-correcte) overkant.

 1. lucdevincke zegt:

  De negatieve commentaren over “bruinen” en islamieten zal spectaculair verminderen als het aantal aanslagen uit naam van de islam vermindert. Het is inderdaad zoals correct gesteld, een “onderbuikgevoel”. Tja de politiek-correcte media ziet natuurlijk liever brandende kaarsjes, bloemetjes, het zingen van liedjes en het handje-vasthouden. De meesten beseffen niet dat een oorlog tussen beschavingen, tussen culturen, dreigt. Als we op deze ramkoers blijven, dreigen er binnen enkele jaren weer pogroms gehouden te worden. En door wie op wie weet ik nog niet.

 2. Eddy zegt:

  Lees ook eens de commentaar van Kobo op twitter en andere media over Israël. Dat is al meer “weerzinwekkend” dan al die heisa over die marok-jongere. Want die racistische opmerkingen over Israël en de Joden komen wel uit de koker van een officiële CD&V politicus of in dienst van de CD&V. De CD&V is bij deze een echte moslimpartij.

 3. bertie zegt:

  De omstandigheden van het tragische ongeval zijn veertien dagen na de feiten nog steeds onbekend. Geen enkele onderzoeksjournalist doet de moeite om die te achterhalen.
  In scherp contrast daarmee kennen we van een ander ongeval met dodelijke afloop in Zuid-Amerika waarbij drie landgenoten betrokken waren, de naam van de lokale jeepchauffeur, hebben we het instapdocument gezien waarop de namen van de drie jonge vrouwen vermeld staan, en is zelfs het hospitaal waar de autopsie wordt uitgevoerd geen geheim meer voor ons.
  Maar bij Ramzi Kaddouri mogen we niet weten of de 15-jarige knaap als passagier meereed of zelf aan het stuur van een quad dodelijk verongelukte.
  Marokkaanse organisatoren van toeristische quad-excursies vragen aan minderjarige deelnemers tussen 16 en 18 jaar, die dus al over een functioneel rijbewijs dienen te beschikken, nog expliciet om een ouderlijke toestemming om mee te mogen gaan.
  Het enige dat we nu met zekerheid kunnen weten is dat Ramzi Kaddouri op zijn leeftijd onmogelijk over een geldig Belgisch rijbewijs noch over een geldig Marokkaans rijbewijs kon beschikken om dergelijk voertuig te mogen besturen. Die is in België op 18 jaar vastgelegd, en in Marokko ook nog altijd op minimum 16 jaar.
  Om het droevige voorval te duiden en er lessen uit te trekken voor de toekomst, zullen we binnen de kortste keren beter een parlementaire onderzoekscommissie ter plaatse sturen, met als toegevoegde verslaggever bij voorkeur Youssef Kobo, om eindelijk vast te stellen wat er precies is misgelopen. Ramzi Kaddouri keert daar weliswaar niet mee terug onder de levenden, maar na alle ontstane heisa zal het voor iedereen louterend zijn om uitsluitsel te krijgen wat de exacte oorzaak is van de dood van deze landgenoot.
  Was hij het zelf in jeugdige overmoed? Zijn ouders die hem niets konden weigeren? De toeristische organisatie die zijn onbestaand rijbewijs niet checkte? De betrokkenheid van een derde chauffeur? De fabrikant van zijn onstabiele quad? De kale banden? De slechte weersomstandigheden? Het levensgevaarlijke parcours? De kwaliteit van de benzine? De …

 4. Hans Becu zegt:

  Ach, laat Lahlali en de Kobo en heel de CD&V maar electorale zelfmoord plegen. Dan zijn we er eindelijk van af. Alle intelligente mensen hebben die partij allang verlaten. Wie gaat er nu in vredesnaam Moslimstemmetjes vissen met Kobo en Lahlali, wetende dat data soort volk, net als Abu Jj, totaal onbekend is bij de alloctone gemeenschap. En wetende dat ‘groen en spa niet weten waar kruipen van ellende met hun moslim achterban en mandatarissen-erdoganfans. Allochtonen lezen overigens geen Vlaamse kranten. Het enige wat mij totaal beangstigt is de volstrekte idiotie van mensen als Beke en Rutten. Moeten die ons regeren ? Wir schaffen dass nicht. Het probleem is niet de allochtoon, het probleem is het belabberde intellectueel niveau van talloze poltici. Van Juncker tot Beke. Doe mij maar Dewever en Jambon, en Vrancken. De perfectie is niet van deze wereld, maar daar kan ik nog mee leven.

Reacties zijn gesloten.