Het Mars-kalifaat: gun de moslims eindelijk hun eigen planeet

MarsEen van de redenen waarom ik zo’n aversie heb van de islam en zijn belijders, is dat ze me dwingen om het over religie te hebben, terwijl religie me fundamenteel koud laat. Het liefst wil ik het over andere dingen hebben: muziek, het heelal, elektrische auto’s, enzovoort. Maar telkens weer, en steeds meer, komt het doorgeslagen monotheïsme, getekend Mohammed, ons op de schouders kloppen en de aandacht opeisen. Ook nu.

Terwijl vreugdekoren nog steeds de Syrische vluchtelingen verwelkomen, bereiken ons uit het Duitsland van Angela Merkel heel andere geluiden. Steeds meer blijken strenggelovige moslims in de asielcentra de plak te zwaaien en iedereen te dwingen, de sharia te volgen.
In de krant Welt am Sontag verscheen een reeks van getuigenissen van andersgelovige vluchtelingen daarover: intimidatie, mishandeling, beroving, tot en met verkrachting, blijken schering en inslag. Vooral Christenen en Jezidi’s zijn de pineut.

Ik vraag me af of er nog één naïeveling gelooft dat heel die vluchtelingenmassa ons medeleven verdient. En laten we maar meteen man en paard noemen: moslims kunnen met niemand anders samenleven dan met andere moslims. En dan nog.
Vervelend toch voor ons, weldenkende pluralisten. De vaststelling dat we met die mensen werkelijk geen kant uit kunnen, – tenzij Europa helemaal plooit en daadwerkelijk islamiseert,- moet dan toch tot creatieve conclusies leiden, ook al staan er weer mensenrechtenactivisten op hun achterste poten. Men zou bijvoorbeeld elke vluchteling bij het binnenkomen een papiertje onder de neus kunnen duwen waarin hij/zij uitdrukkelijk bevestigt, de sharia (zijnde een geheel van religieuze islamvoorschriften die de basis van de rechtstaat zelf uitmaken) niét te onderschrijven. Tekenen aub, anders onnodig aan te schuiven. OK, het is maar een vodje papier, maar toch: iets zegt me dat een hoop van die doorgeslagen fanatici weigert zijn handtekening te zetten.

Nu ben ik echter een Voltairiaanse humanist pur sang, een van de laatste in Vlaanderen, en wil ik elk menselijk wezen zijn god(en) gunnen. Zelfs een moslim, en zelfs een fundamentalist. We zullen daarom nog meer out-of-the box moeten denken, nog creatiever omgaan met een probleem van deze omvang. Ik sprak al over de mogelijkheid van een eiland, of een nieuw op te richten Centraal-Afrikaanse staat waarin vluchtelingen welkom zijn, maar ook daar zal zich het probleem stellen van het sharia-dictaat.
Gelukkig is er de NASA en Elon Musk, die ik er gisteren nog van langs gaf, maar die ik vandaag terug opvis als waarlijk creatief topbrein. Want het is nu wel zeker: er is water op Mars. Weliswaar ferm gezouten, maar daar heeft Musk vast een technische oplossing voor. Elon Musk knutselt, zoals bekend, ook aan een ruimteverbinding Aarde-Mars, én aan mogelijkheden om zich te vestigen op die planeet.
Dat opent enorme perspectieven, en ik wil dit religieus gehakketak nu eindelijk eens kosmologisch oplossen: een verhuis van het kalifaat naar Mars, een puur aan Allah gewijd hemellichaam waar moslims helemaal moslim kunnen zijn zonder zich aan anderen te ergeren en waar ze ongestoord krijgertje kunnen spelen. Aan woestijncondities gewend, is de klimatologische overgang voor hen niet eens zo groot. Een fatwa-commissie uit Saudi-Arabië stelde al zijn veto tegen moslimreizen naar Mars (echt waar), wat ook logisch is, gezien Mekka van de slag tot een onbetekenende negorij zou herleid worden.
Maar het feit dat de Ka’aba (de heilige Zwarte Steen die elke Mekka-pelgrim probeert aan te raken) vrijwel zeker een meteoriet is, en ook in de Koran als een hemelsteen wordt beschreven, kan door een goede islamtheoloog zeker uitgelegd worden als een uitnodiging tot de grote exodus ofte hemelvaart. Misschien kunnen we er een prijs voor uitschrijven. Laten we niet krenterig zijn, het universum is groot genoeg, en de islam is dan alleen nog met een straffe telescoop waarneembaar.
Geloof me, het is de enige vredelievende oplossing. Salamaleikum.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

9 reacties op Het Mars-kalifaat: gun de moslims eindelijk hun eigen planeet

 1. Hilde Herman zegt:

  Wie kan daar nu iets tegen hebben? Zij hun kalifaat en wij eindelijk rust. Iedereen blij! 😀

 2. walter maes zegt:

  Ik zou zeggen : stuur ze naar het hol van Pluto. Mars is te dichtbij.

 3. Bert zegt:

  “Een van de redenen waarom ik zo’n aversie heb van de islam en zijn belijders, is dat ze me dwingen om het over religie te hebben, …”

  Of zoals Eric Janssens iemand citeerde op Visionair België: “Ik verwijt de Marokkanen dat ze van mij een rechtse zak hebben gemaakt.” (Wij hebben Breivik niet nodig om de multicultuur in vraag te stellen | Visionair België)

 4. Jean zegt:

  Langs ene kant bekeken ‘volkomen mee eens’ maar langs de andere kant ‘fout’, die achterlijke perverse gewelddadige barbaarse smeerlapperij MOET uitgeroeid worden t/m de laatste kankercel want zelfs Mars verdiend dergelijke vuiligheid niet op het grondgebied.
  Hopelijk komt in heel Europa dergelijk groot verzet tegen die barbarij dat de lafaards van de EU zullen moeten buigen en zodra ze buigen krijgen ze dan een 42 tegen hun klokkenspel en trappen we ze terzelfdertijd ook van ons grondgebied af want aan lafaards hebben wij echt geen enkele behoefte.
  Onze beschaving, onze cultuur, onze identiteit, onze nationaliteit en onze normen en waarden staan onder zeer zware druk door de aanwezigheid van die barbaarse smeerlapperij, die vuiligheid MOET verwijderd worden, wij beschermen onze kinderen, wij beschermen onze vrouwen, wij beschermen onze zieken en bejaarden en laten dus nooit barbaren voorgaan.
  Islamitische perverse barbaren: “Eruit is ons besluit”.

 5. Marc Schoeters zegt:

  Beste Johan – hier valt niet mee te spotten. Er zijn grenzen. Heb je er ooit al eens bij stilgestaan op welke problemen een astronaut van de mohammedaanse persuasie stuit – als hij niet als een afvallige door het leven wil gaan? In welke moeilijke situatie hij zich bevindt als hij zo helemaal aan zijn lot overgelaten in een baan om de aarde wentelt? Het is om gek van te worden!
  Een goede moslim – en er zijn geen anderen – moet vijf keer per dag bidden. Maar bijvoorbeeld het Internationale Ruimtestation (ISS) wentelt in een etmaal zo’n 16 keer rond de aarde. Een oprechte mohammedaan moet dus tachtig keer per etmaal bidden. En dan nog in de richting van Mekka – wat niet van een leien dakje loopt wanneer men gewichtloos als een foetus is! Om nog maar te zwijgen van de knielende bewegingen tijdens het gebed! Bovendien loopt de astronaut het gevaar dat hij zich op een bepaald ogenblik precies boven Mekka bevindt en dus eigenlijk op zijn hoofd moet gaan staan. Ik kan u verzekeren – wie bovenop de kaäba op zijn hoofd gaat staan – al of niet met een paar honderd kilometer tussenafstand – zal niet lang zijn hoofd op zijn lijf weten staan!
  Sultan bin Salman Alk Saud was in 1985 niet alleen de eerste moslimastronaut – maar ook nog eens de eerste ruimtevaarder met koninklijk bloed in de aderen. Hoe die arme man alle bovenstaande problemen heeft opgelost – daarover zwijgen de islamkronieken zedig. Maar de Maleisische astronaut Sheikh Muszaphar zat – in 2007 – pas helemaal in de shit. Zijn ruimtevlucht viel samen met de laatste week van de vastenmaand ramadan. En tijdens de vasten mag een mohammedaan alleen ’s nachts eten. Dit betekent dus concreet in het Internationale Ruimtestation 16 keer per aards etmaal vliegensvlug eten.
  Gelukkig had in datzelfde jaar 2007 een eerbiedwaardig college van imams een “Guideline for performing Islamic rites at the ISS” uit de mouwen geschud. De debatten waren hevig en er vloeide net geen bloed – maar het gaat dan ook om belangwekkende zaken. Uiteindelijk werd het document goedgekeurd door de National Fatwah Council van Maleisië – die bijna twee decennia daarvoor de doodstraf over Salman Rushdie had uitgesproken. En daarmee boven elke twijfel verheven zijn rechtlijnige betrouwbaarheid had bewezen. Nu u!
  Helaas – daarmee zijn alle ruimtevaartproblemen van mohammedanen nog niet opgelost. Neem nu een verblijf op de planeet Mars. De aarde – en dus ook de plaats aan de hemel waar Mekka zich bevindt – is op Mars niet altijd zichtbaar. De rode planeet heeft ook geen magnetisch veld – dus een kompas is ook al waardeloos. Een oprechte mohammedaan is daar werkelijk alle richting kwijt. Bovendien duurt een jaar op Mars 687 aarddagen. En heeft de planeet niet één maar twee manen. Welke te kiezen om de juiste begin- en einddatum van de ramadan te kiezen – Phobos of Deimos? En dan nog te bedenken dat Phobos in het Grieks “angst” betekent en “Deimos” “paniek” of “vrees”! Een horrorscenario!
  Ik raad moslims ook niet aan om zich op Mercurius te vestigen. Die planeet houdt namelijk in zijn loopbaan om de zon bijna permanent dezelfde helft naar de zon gekeerd. Eén dag duurt er 176 aardse dagen. Wie tijdens de ramadan toevallig op de nachtzijde woont, hoeft dus nooit te vasten – en vreet zich te pletter. Maar wie op de dagzijde woont, zal natuurlijk van honger omkomen. Een leven op Mercurius is sowieso al minder prettig – want overdag loopt de temperatuur op tot 426 graden Celsius en ’s nachts wordt het -173 graden Celsius. Extreme temperaturen ja – dus ik zou zeggen dat Mercurius uitermate geschikt is voor meer extremistisch ingestelde gelovigen.
  Eén lichtpunt: de woordvoerders van Nasa hebben op de recente persconferentie over het bestaan van stromend water op de planeet Mars gezegd dat ze nu hopen op de aanwezigheid van eencelligen. Als het plan van Johan Sanctorum om op Mars een kalifaat te stichten wordt uitgevoerd dan zullen er zich daar in elk geval heel wat eencellige hersens bevinden.

 6. Eric Janssens zegt:

  ‘OK, het is maar een vodje papier, maar toch: iets zegt me dat een hoop van die doorgeslagen fanatici weigert zijn handtekening te zetten.’ Dat is naïef gedacht. Het behoort tot de Islamitische oorlogsstrategie dat ongelovige honden zand in de ogen mag gestrooid worden wanneer dat tot een overwinning in de strijd van de Islam tegen het ongeloof bijdraagt. Kortom, moslims mogen niet alleen liegen tegen niet-moslims, ze mogen zelfs hun eigen geloof ‘verraden’ wanneer dat goed is voor dat geloof. Taqqiya is een uitgebreid begrip en omvat de mogelijkheid tot zelfverloochening en ketterij als oorlogswapen tegen het ongeloof. Vandaar één advies: vertrouw géén enkele moslim, de sympathiekste en ruimdenkendste is de gevaarlijkste.

 7. Eric Janssens zegt:

  ‘Een fatwa-commissie uit Saudi-Arabië stelde al zijn veto tegen moslimreizen naar Mars.’ Mars is de Romeinse god van de oorlog. Wellicht heeft die fatwa-commissie willen verhinderen dat moslims met oorlog geassocieerd zouden worden. Stel je voor, de religie van de vrede die de naar een oorlogsgod genoemde planeet zou koloniseren. Ondenkbaar gewoon!

 8. Marc Schoeters zegt:

  Omdat ik een unverfroren humanist ben, geef ik hier een gouden tip voor de arme vluchteling die moet lijden onder de waanzin en de chaos in de opvangcentra voor vluchtelingen. Om aan het sectaire onderlinge geweld dat daar heerst een einde te maken heeft het hoofd van de Duitse politievakbond, Jörg Radeck, opgeroepen om de vluchtelingen te sorteren en te scheiden per religie. Ziehier mijn tip aan de arme vluchteling: zeg gewoon dat je in de Grote Tuinkabouter (vrede zij met Hem) gelooft. De Grote Tuinkabouter (vzmH) heeft het heelal geschapen – met jou erbij. Ja – zelfs de roestige duimspijker waaraan jij elke avond de gekreukte foto van je verre familie ophangt heeft de Grote Tuinkabouter (vzmH) geschapen! En jouw geloof verplicht je om elke nacht in alle stilte bij een in aarde geplant tuinkabouterbeeld te slapen. Omdat de vrijheid van religie een universeel mensenrecht is, moeten de autoriteiten jou dus een aparte kamer geven met een bloempot voor je heilig tuinkabouterbeeld. En met een beetje geluk krijg je een hele tuin met in het midden een paviljoen – zodat je rustig en veilig kunt slapen. Deze gouden tip is geheel kosteloos. Zonder dank.

Reacties zijn gesloten.