Een seksshop nabij de Kaäba: Mohammed draait zich om in zijn graf

Terwijl een handvol bejaarde bromberen van Pegida foetert op de ‘islamisering van het Avondland’, zijn andere processen aan de gang die meer uitzicht bieden op een wereldwijde deradicalisering, die wel eens zou kunnen overgaan in een algemene verheidensing van de Islam. Waardoor heel de fanatiek-religieuze canon, door de Koran vastgelegd en door de Mohammed-adoratie gereproduceerd, zou afbrokkelen.

Ik heb al een aantal keren betoogd dat de seksualiteit hier een hoofdrol speelt: leer de moslim met vrouwen omgaan, de kunst van het verleiden, en leer hem neuken met panache, en heel het perspectief op het hiernamaals bordeel, inclusief het martelaarschap als ingangsexamen, wordt een schimmige kwestie. Zoals ook Christenen van het leven hebben leren genieten en de hemel vrijwel vergeten zijn.

En kijk: de Nederlands-Marokkaanse zakenman Abdelaziz Aouragh gaat een moslim-seksshop openen, in Mekka of all places. Voorlopig moet men er zich niet teveel van voorstellen, en beperkt de winkel zich tot ‘halal’ oliën, zalfjes, glijmiddelen, erectiebevorderende drankjes, enzovoort. Maar elke winkel heeft een toonbank, en dus ook zaken onder die toonbank, of een achterkamertje met een ‘speciaal’ assortiment: dildo’s, opblaaspoppen, porno in alle geuren en kleuren.
Daartoe heeft Abdelaziz zelfs discrete contacten met het bedrijf in seksartikelen Beate Uhse AG. Ooit opende Beate Uhse de eerste seksshop ter wereld, en ze heeft nog altijd een eigen erotisch TV-kanaal in Duitsland. Een (s)experte dus. De Saudi’s gaan nog alle kleuren van de regenboog zien, de pistolen zullen spuiten, afwachten wat dat geeft op de oliemarkt.

Abdelaziz Aouragh en het bedrijf van Beate Uhse spelen het spel sluw: ze hebben alle mogelijke imams en agenten van de Saudische zedenpolitie geconsulteerd, om toch maar dat halal-label te verkrijgen. Maar het paard van Troje is binnen, en wel daar waar het allemaal begon: rondom de zwarte steen van Mekka. Geniaal.
De plek is namelijk symbolisch zeer geladen: in het pre-Islamitische Mekka was de Kaäba immers een centrale cultusplaats, waar het Arabische polytheïsme werd beleden en waar ook reizigers terecht konden die het handelsknooppunt Mekka aandeden. Onder de 360 godenbeelden stonden zelfs voor de Christelijke passanten een Jezus en een Onze-Lieve-Vrouw ter beschikking.
Voor de paranoicus die Mohammed was, kon dit polytheïstisch pluralisme absoluut niet door de beugel. Hij heeft Mekka ‘gereinigd’ en de Zwarte Steen aan één god toegewijd. Het is net deze Allah-verering die de pre-islamitische natuurreligie doorlopend diaboliseert. De ondergeschiktheid van de vrouw en de strenge beteugeling van het fysieke genot zijn er de logische neveneffecten van.

Maar met de erotische industrie, uit het Westen geïmporteerd, is een prille renaissance van dat veelgodendom mogelijk. Andere tempeltjes zullen misschien volgen. Want als het in Mekka mag, mag het overal.
Vanaf nu is de bedevaart naar Mekka voor de Arabieren hoe dan ook niet meer louter een voorafbetaling voor het hiernamaals, maar ook een plezierreis, zoals de eerste bussen bij ons in de jaren ’60 vol leut over de Hollandse grens reden om bij de eerste seksshop uitgebreid af te stappen.
Dit is eigenlijk veel straffer dan alle Mohammed-cartoons samen. De sluipende erotisering van Mekka is niet alleen een staaltje van ‘Islamic branding’, maar treft die godsdienst ook in het hart, terwijl de zedenpolitie erop staat te kijken. Ironie, het is en blijft ons sterkste tactisch wapen.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

5 reacties op Een seksshop nabij de Kaäba: Mohammed draait zich om in zijn graf

 1. Hans Becu zegt:

  Geweldig. Misschien een multicultureel idee tegen radicalisering van Moslimjongeren : laat ze zich geregeld sufneuken, dan is er minder drang naar de maagden in het halal-paradijs. Ik stuur deze hint per direct door naar Hans Bonte, die dan ook wel Obama op de hoogte zal brengen.
  Great idea Hans!

 2. gart zegt:

  Wat een naieve onwetende blog. De Islam heeft niet dezelfde visie op sexualiteit als het Joden- en Christendom en impliciet elke westerse burger, gelovig of niet.. In de Islam zijn de mannelijke geneugten erkend en worden geen strobreed in de weg gelegd, vandaar het hemelse vooruitzicht. je hoop is dus ijdel. De gemiddelde fundamentalist neukt zich een slag in het ronde (verplicht elke dag!) en toch blijft hij bij zijn standpunten, ziehier ook de hoge nood aan hulpmiddelen.

 3. Hans becu zegt:

  @ gart
  Echt ?! Ik bekeer me gelijk, daarna even radicaliseren en hoppa. En ik wled lid van Kif kif. Mag ik columns schrijven in de knack.

 4. Hans Van Achter zegt:

  Als het veronderstelde van “zaken onder de toonbank” waar is, dan is dit eigenlijk een staaltje van realiteitszin die de Islam hier ten beste geeft. Van de Duitse psychiater en filosoof Karl Theodor Jasper is de uitspraak : “In der Freiheit ist zwar das Verderben groß, das völlige Verderben möglich. Ohne Freiheit aber ist das Verderben gewiß.”

Reacties zijn gesloten.