Politiek toerisme op zijn ranzigst: Vlaams Belang bezoekt Damascus

De Syrische president Bashar al-Assad moet de wanhoop nabij zijn, als hij drie politici op hun retour, van een Vlaams partijtje dat net de kiesdrempel haalde, als staatshoofden ontvangt. Filip Dewinter, Jan Penris en Anke Van Dermeersch mochten zowaar in Damascus een nummertje opvoeren en enige lippendienst bewijzen aan het regime, in ruil voor wat mediabelangstelling.
Probleem (evenwel niet voor Dewinter en C°): Assad wordt door de VN als een oorlogsmisdadiger beschouwd die zijn eigen burgerbevolking terroriseert.
De Syrische opstand is medio 2011 begonnen als een burgerprotest. De betogers vroegen om politieke hervormingen, een einde aan de overheersing van de Ba’ath-partij, meer burgerrechten en het einde van de noodtoestand die al sinds 1963 bestaat. Het leger van Assad dreef de betogingen met geweld uiteen,- het startsein voor een bloedige repressiegolf die vooral burgers trof, vrouwen en kinderen. Uithongering, marteling, gebruik van gifgas en splinterbommen op woonwijken,- je kan het niet bedenken of het Assad-regime heeft er zich aan schuldig gemaakt.
Hallo Vlaams Belang?

Ten tweede,- en ook die subtiliteit ontgaat de drie olijke toeristen: een groot deel van het IS-verhaal was ons bespaard gebleven, had de Syrische volksopstand tot een snelle machtswissel geleid. De criminele bende die zich ‘Islamitische Staat’ noemt, is groot kunnen worden dankzij de verrotting van het Syrische conflict en de weigering van Assad om op te stappen. De steun van Rusland en China sterkten hem in zijn egelstelling, de VS lieten begaan en sanctioneerden alleen met woorden. Hierdoor werd het conflict eindeloos uitgerokken en gebeurde waar Assad op speculeerde: een infiltratie van Al Quaeda en andere moslim-terreurorganisaties. Het is op deze chaos dat IS zich kon enten, met het gekende resultaat.

Wordt deze reis gedekt door het VB-bestuur of is het de zoveelste solotrip van Dewinter? Eén zaak is zeker: een politicus die oorlogsmisdadigers dekt, ook al is het zogezegd om Jihadisten te counteren, maakt zichzelf passief schuldig aan oorlogsmisdaden. Voor mij mogen teruggekeerde Jihadisten streng aangepakt worden. Politici die een dictator verdedigen, met zoveel bloed aan zijn handen, ook.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

3 reacties op Politiek toerisme op zijn ranzigst: Vlaams Belang bezoekt Damascus

  1. Een geluk dat Poetin de raketten heeft tegengehouden of gans Syrië was nu IS gebied.

  2. Politiekers bij: Gadaffi, Mobutu, in Saoudi Arabië, in Turkije
    en bij Leopold 2 ook?

  3. Koenraad zegt:

    Bij hun terugkeer kregen de 3 Usual Suspects elk een blikje Zwan-worstjes cadeau van Tom van Grieken, kwestie van de Syrische halal-spijs beter te verteren. 😉
    Assad is trouwens ‘regionaal secretaris’ van de Arabische Socialistische Ba’ath-partij, de structuur en organisatie van de Ba’ath-partij is zeer strak leninistisch.

Reacties zijn gesloten.