Bericht aan al mijn vrienden, lezers, volgers op facebook

Gisteren, 17 maart 2015, verdween mijn facebookprofiel spoorloos. Geen Johan Sanctorum meer (behalve een paar toevallige naamgenoten).  Ik dacht eerst aan hacking, maar vermoedelijk heeft het bedrijf zelf mijn account verwijderd, gezien mijn post van die dag rond het schilderij ‘L’origine du monde’  (1866) van Gustave Courbet, tonende een realistisch vrouwelijk naakt. Met aansluitend een boeiende forumdiscussie, waarvoor mijn dank. Ik wist dat dit kon gebeuren, het is een spel met de censuur en het puritanisme van een Amerikaans bedrijf dat, laten we het toch niet vergeten, niets meer is dan een winstgevend doorgeefluik van privé-data.

Het is uiteraard bizar dat zo’n sociale netwerksite, waar het voor de rest krioelt van de Jihad-pagina’s en andere racistische small talk, aanstoot neemt aan een kunstwerk dat al zo’n anderhalve eeuw oud is, in alle mogelijk musea ter wereld heeft gehangen, en eenvoudigweg Moeder Natuur in al haar authenticiteit voorstelt.

Niet getreurd echter. Ik creëer bij deze een nieuw FB-profiel en doe gewoon verder met mijn dagelijkse filosofische columns die, niet te vergeten toch, ook telkens op mijn blog www.visionair-belgie.be te lezen zijn. De lezers en echte vrienden zullen snel de weg vinden naar deze nieuwe pagina, die misschien ook weer na een tijd geschrapt wordt,- het blijft een vermakelijk spel van kat en muis met de arrogante internetreus.

Met dank om dit bericht zoveel mogelijk te willen delen.

Johan Sanctorum

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

2 reacties op Bericht aan al mijn vrienden, lezers, volgers op facebook

  1. guido driesen zegt:

    mr S. Niet ophouden aub. Dagelijks kijk ik uit naar uw schrijfsels. Van mij krijg je met stip de hoogste kwotering. Het is verfrissend tussen al het infantiele gedaas ook eens een kritische mening te mogen lezen. Het zijn spijtig genoeg niet diegenen die het voor het zeggen hebben (of nemen) die het weten of gelijk hebben. Keep on goïng!
    Guido

  2. Pingback: Bericht aan al mijn vrienden, lezers, volgers op facebook | Civic Journalism

Reacties zijn gesloten.