Humor, wetenschap en het (vrouwelijk) orgasme: het ultieme verband

Voortbreiend op onze ongelooflijk spannende esthetica-discussie van gisteren (‘De Maagd van Gent’), maar ook de geluksvraag van eergisteren, én de Kama Sutra van een week geleden, komen we langzamerhand tot de kern van de zaak: het vrouwelijk hoogtepunt.
Een week geleden berichtte het gezaghebbende blad The Mirror over een onderzoek naar het hoe en waarom van dat fenomeen. Wat volgt gaat alleen mannen aan, vrouwen mogen rustig naar de keuken om ons een biertje en een zakje chips te halen.

Laten we eerlijk zijn: het mannelijk orgasme is de banaliteit zelve. Een paar schokken, een kwakje zaad, and that’s it, dan is zijn pijp uit. Bij vrouwen duurt het langer voor het komt, maar het is dan ook een vulkaan die uitbarst, soms minutenlang, en met intense akoestische nevenverschijnselen. Ik zeg u straks meer daarover, en waarom ons dat moet interesseren.
Grosso modo zijn er volgens de studie drie soorten mannen die een vrouw kunnen doen klaarkomen. De eerste is de rijkaard. Vrouwen hebben dus makkelijker een orgasme bij een man met poen. De reden is eigenlijk triviaal: mannen met geld hebben een warme slaapkamer, en dat bevordert het vrouwelijk welbevinden. Vrouwen haten koude plekken. Arme (en gierige) mannen krijgen haar dus niet op temperatuur, ondanks vele goedbedoelde opwarmingsoefeningen.
De tweede soort is nog trivialer: de man met brede schouders. Iedereen kan ze krijgen mits voldoende fitnessen en body-building. Daar hoeven we ook verder geen woorden aan te verspillen. Vreselijk, vermoed ik, om naast zo’n hersenloze spierbundel te ontwaken.

Maar de derde soort, daar gaat het om: de man met humor. Hij mag slappe schouders hebben en in een ton wonen: wie een vrouw doet lachen krijgt haar in bed en, meer nog, laat haar de zevende hemel zien. Dat is de reden waarom een menselijke lachuitbarsting zo goed lijkt op een (vrouwelijk) hoogtepunt, en ook waarom vrouwen eigenlijk geen mop kunnen vertellen: humor behoort tot de (mannelijke) verleiderstrategie.
En nu mogen de intellectuelen eindelijk hun broek afdoen. Van de filosoof J.P. Sartre bijvoorbeeld, een afgrijselijke stuntel met kikkerogen, raakte het geheim bekend hoe hij jonge studentinnen in bed kreeg: hij bracht een portie stinkende camembert mee, die niet alleen zijn lijfgeur maskeerde, maar die vrouwen ook enorm aan het lachen bracht, waardoor alles verder vanzelf ging. Nota nemen, heren, gouden tip!

Waar ik echter toe wil komen, is de pointe van dit verhaal, ons gebracht door het grootste wetenschappelijke genie van de 20ste eeuw, Albert Einstein. Had een ongelooflijk gevoel voor humor, die vrouwen enorm charmeerde. Ooit zat hij eens met Marilyn Monroe aan tafel, die hem suggereerde om samen een kindje te maken, dat zijn verstand en haar uiterlijk zou hebben. Einstein riposteerde dat hij de kans niet wou lopen dat het omgekeerd zou uitdraaien. Geef toe: je moet er maar op komen.
Echter, wat deed de vrouw van Albert Einstein ondertussen, Mileva Marić, zelf een briljant natuurkundige? Ze bedacht in de keuken de speciale relativiteitstheorie waarmee haar man later beroemd zou worden. Ze schreef niets op, het zat in haar hoofd. Maar omdat Albert in bed zo grappig was en zijn vrouw in trance vermocht te brengen, ontglipte haar daar ook die theorie, met formules en al. Nu pas begint men te vermoeden, welk aandeel Mileva had in de revolutionaire theorie waar Albert goede sier mee zou maken.
Dat geeft te denken: alle cultuur en wetenschap komt misschien wel in een notedop uit dat vrouwelijk orgasme. Humor (Latijn voor ‘vocht’) is de trigger voor heel het proces. Tegelijk groeit ook het vermoeden dat grote wetenschappers allemaal met een notaboekje op het nachtkastje gaan slapen, tegen de tijd dat hun muze klaar is om te ventileren. Die uitgebreide reeks geluiden, in de wetenschap ‘allolalie’ genoemd, kunnen door intelligente mannen ontcijferd worden en omgezet in wat wij als kennis aanzien. Van koelbloedigheid gesproken.

Mileva Marić is ondertussen, samen met al haar orgasmes, al lang de anonimiteit in verdwenen. Zij en Albert kregen een zoon, Eduard, die geestesziek werd, en waar ze tot zijn dood voor zorgde. Einstein keek er niet meer naar om, maakte wereldwijd furore en grapjes bij Marilyn Monroe. Oh yes! Women have better orgasms if their partner is funny.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .