U moet meer naar de hoeren gaan.

Het is nu officieel: één tiende van jullie, mannelijke lezers tussen 18 en 65, gaat naar de hoeren, en dit gemiddeld 15 keer per jaar. Het gaat om statistiek, dus het kan ook zijn dat 1 op de 20 dertig keer per jaar de betaalde liefde consumeert, of 1 op de 250 mannen elke dag. Hoe het Instituut voor Nationale Rekeningen (INR) daarachter kwam, weet niemand. Maar Europa eist nu eenmaal dat vanaf heden ook de zwarte of illegale economie mee verrekend wordt in het Bruto National Product (datgene wat we per jaar binnenlands met z’n allen economisch voortbrengen) dat maatgevend heet te zijn voor de welvaart. Ook de drugshandel, jawel. Crapuul dat uw kind joints verkoopt aan de schoolpoort, levert een bijdrage aan onze welvaart,- zo wil het althans Europa, en wie zijn wij om dat te betwisten. Griekenland paste de truc in 2006 al toe, om zijn begrotingscijfers te pimpen.

Afgezien van de morele dimensie (waar de E.U.-technocratie zich nooit mee bezig houdt), is de logica om criminaliteit mee in het BNP op te nemen, tamelijk bizar. Concreet: als ik uw auto steel, voegt dat iets toe aan mijn patrimonium, dus goed voor het BNP. Maar vermits u dan gedwongen bent om een andere te kopen als ik niet geklist word, is dat nog eens goed voor de economie en de nationale welvaart. Als we nu voortdurend met wederzijdse toestemming elkaars auto zouden stelen en doorverkopen, zou die carrousel een fabelachtig BNP opleveren, en wordt België een aartsparadijs. Of ben ik nu een beroerd boekhouder? Of snap ik die EU-regelgeving niet goed?

Maar goed, die hoeren dus en hun bijdrage aan de welvaart. 305 miljoen Euro wordt er jaarlijks in die sector verdiend, althans volgens het INR. Al verschillende keren heb ik gepleit voor de legalisering van prostitutie. Het is een beroep zoals een ander, beantwoordt aan een maatschappelijke behoefte, en zo’n legalisering moet o.m. de macht van pooiers en mensenhandelaars kortwieken. In plaats van zwarte boekhoudingen wit te wassen, zou Europa beter werk maken van een wettelijk kader voor het oudste beroep ter wereld. Seks is niet goor, ook niet betaalde seks, ik zie geen enkel vergelijkingspunt met drugshandel die levens vernietigt.

Een land als Vanuatu anderzijds, een paradijselijke groep eilandjes in de Stille Oceaan, hangt dan weer helemaal aan de staart van de internationale BNP-ranking (aangevoerd door de E.U.). Logisch, want men leeft er vooral van ruilhandel, werkt er alleen als het moet, en ligt voor de rest aan het strand. Zalig dacht u, maar dus een Bruto Nationaal Product van quasi nul. En dat is de ultieme les van de Europese boekhoudersgrap: misschien moeten we maar wat minder hard werken en meer (gratis) tijd maken voor onszelf en de anderen. We staan hoog op de BNP-ranking maar ook hoog in de lijst van de pillenverbruikers, vooral antidepressiva, dat kan geen toeval zijn.
Het opkrikken van statistieken is één zaak, de geluksvraag een heel andere. Maar er bestaat ook niet zoiets als een BNG (Bruto Nationaal Geluk), zoals sommige geitenwollen-sokken-filosofen willen doen geloven. Sommige dingen laten zich gewoon niét berekenen. Was het niet Einstein die zei: “Not everything that counts can be counted, and not everything that can be counted, counts”?
Toch eens goed kijken waar dat ligt, Vanuatu. Shit, het is gedoemd om te verdrinken door de stijging van de zeespiegel. Reden te meer om zijn tijd niet te verdoen met cijferneuken.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

3 reacties op U moet meer naar de hoeren gaan.

 1. Koenraad zegt:

  Nu begrijp ik waarom Mary, Vermassen & C° de drugtrafikanten van de Aquino-stam willen vrijpleiten van zonden… De goegemeente doolt nog, de meesters volgen enkel de recentste EU-regelgeving. Hun cliënten leveren immers een belangrijke bijdrage tot het verminderen van de staatsschuld…

 2. Patrick Eggermont zegt:

  TAKE CARE OF BUSINESS!
  Terecht moet men zich zorgen maken wanneer softdrugs aan de schoolpoort of in de omgeving ervan worden verkocht. Het alter-ego van uw tiener kan immers worden aangesproken, waardoor hij of zij later een prominent lid wordt of hang-around met de president van de Hell’s Angels. Who knows ???
  “…and don’t tell me to not get high cause I’m as low as I can get without kissing your ass and blowing you at the same time (Guns’n Roses)”!

  Get initiated into the world of lawlessness and power of the Hell’s Angels : http://www.youtube.com/watch?v=eT8T7KvD_Co

 3. Patrick Eggermont zegt:

  Fuck, de tweede zin moet eigenlijk zijn “Het alter-ego van uw tiener kan dusdanig worden aangesproken (door het imago van de drugsdealer bijv.) dat hij of zij later kraker of hang-around met de president van de Hell’s Angels wordt.”
  Mijn excuses voor de overlast hier (niet voor die van de drugsdealer, die is voor zijn rekening!).
  Achtung! Het gaat niet over een drugsbaron.

  P.S. : Die met zijn Browning – Hermann Göring – kreeg een kogel in zijn lies tijdens de Bierkellerputsch! Hij kreeg morfine om de pijn de stillen en hield daar een levenslange verslaving aan over. (Wikipedia) Bestond er toen geen Wet op de verdovende middelen in Duitsland?

Reacties zijn gesloten.