● Ebola: binnenkort rinkelt de farma-kassa.

De ebola-epidemie die nu grote delen van West-Afrika teistert, en nog gestaag uitbreiding neemt, levert behalve duizenden doden nog een ander merkwaardig verschijnsel op: een aantal mensen blijkt van nature resistent tegen het virus. Wie geneest (de kans is toch nog zo’n 50%) bewijst eveneens antistoffen in het bloed te hebben. Door bloedtransfusie kan deze immuniteit overgebracht worden, waarbij de receptoren ook op hun beurt de antistoffen gaan aanmaken en vermeerden, en zo dan weer donoren kunnen worden. Dat kan snel tot een grootschalig natuurlijk preventie- en genezingsproces leiden.
Probleem: er is geen infrastructuur meer of overheid die deze gecontroleerde immunisering kan beheren. Er ontstaat dus een zwarte markt van bloedgevers, of mogelijk lopen die resistente personen zelfs gevaar om gekidnapt te worden en letterlijk leeggezogen door bloedhandelaars.

Maar iets zegt me ook –en ik ben geen expert, corrigeer me als u er meer over weet- dat deze “natuurlijke” behandeling niet strookt met onze Westerse aanpak die vooral de farmaceutische industrie ten goede komt. Een betere hygiëne en een beter voedingspatroon, bijvoorbeeld vooral veel meer vitamine C, zou ook al veel preventief oplossen.
Maar daar wordt de farma-industrie natuurlijk niet beter van. Geen ziektes betekent geen omzet.
Enkele grote spelers zijn dus naarstig op zoek naar een vaccin en/of geneesmiddel. De invloed van de farma-lobby in Washington is legendarisch. Obama houdt zich klaar. Uiteraard kunnen die getroffen doodarme landen dat niet zelf aankopen. Het zal geschonken worden via grootschalige humanitaire acties die u en ik met veel overtuiging zullen steunen.
Maar de winnaars in dit verhaal zijn dus wel…. Inderdaad.
http://www.ninefornews.nl/de-ebola-epidemie-een-kans-om-natuurlijke-geneeskunde-te-omarmen/

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .